Samosa - pateuri indiene
Farfuridi / De Farfuridi, 18.07.2014

Dintre bucătăriile exotice ale lumii au mi-am ales-o pe-a mea: cea indiană. Mi se parea cea mai ofertantă și diversificată, mai ales în materie de condimente și combinații de condimente. Mâncarea indiană este genul de mâncare de care nu m-aș plictisi niciodată, iar dacă va fi să devin vreodată vegetariană cu siguranță n-aș simți lipsa cărnii cu aceste preparate.

Astăzi, unul dintre ele, un fel de pateu indian numita samosa. Samosa se face cel mai des cu o umplutură vegetală, dar dacă doriți puteți încerca și o variantă cu carne tocată.

Mai întâi m-am ocupat de umplutură: cartofi fierți și mazăre fiartă, din care am făcut un fel de piure mai grosier. Le-am pasat, dar nu în totalitate. Le-am condimentat cu sare și garam malasala, pe care o puteți face singuri, după această rețetă, sau o cumpărați. Dar, cum spuneam, puteți opta pentru alte combinații de ingrediente: piure de mazăre și brânză, piure de cartof dulce sau chiar carne tocată.

Mai aveși nevoie de foi subțiri pentru plăcintă, pe care le tăiați în 2-3 fâșii, pe lungime. Într-un colț puneți o lingură de umplutură, apoi împăturiți pateul sub formă triunghiulară, până la capătul de jos al foii de plăcintă. La ultima împăturire ungeți foaia cu puțin ou bătut, astfel încât să sigilați pateul. Dar daca nu reușiți, astfel încât să păstrați forma tradițională triunghiulară, puteți face pateurile în altă formă, ca niște mici plăcințele pătrate sau chiar sub formă de rulouri.

Le prăjiți în ulei încins pănă devin rumene și le mâncați simple sau cu un sos de iaurt cu mentă.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro