Rulouri de legume la grătar, cu cremă de brânză și verdețuri
Farfuridi / De Farfuridi, 24.10.2014

rulouri branza2În serile ploioase și reci cum au fost ultimele două și cum se prefigurează și week-end-ul, abia aștept să ajung acasă. Uneori o cană de ceai e tot ce mă mai țin nervii și puterile să fac. Bine, dacă sunt cuminte, primesc în pat și o felie de pâine cu unt și cu miere și-atunci mă simt ca în copilărie când prelungeam răceala cu câteva zile doar pentru că mă cocoloșeau toți din casă (numai termometrul ăla săracul știe prin ce locuri fierbinți din casă ajungea ca să urce la 38 de grade :)).

Dar, câteodată (nu câteodată, de cele mai multe ori) nu ajung direct în pat, ci în bucătărie. Printre ultimele rămășițe ale toamnei am găsit în frigider o vânătă și-un dovlecel. Și niște verdețuri. Apoi am dat de o cutie de brânză cu smântână și de borcanul cu roșii uscate în ulei. Știți ce iese de aici? Festin de seară de toamnă.

Am tăiat vânăta și dovlecelul longitudinal, felii de jumătate de centimetru. Le-am condimentat cu sare și le-am făcut pe grătar, până ce au prins urme frumoase. Imediat ce le-am luat de pe grătar le-am stropit cu ulei de măsline.

Crema de brînză cu smântână am amestecat-o cu ulei de măsline, pătrunjel tocat, sare și piper. Când vinetele și dovleceii s-au răcit puțin, am umplut feliile cu această cremă, iar la mijloc am pus și-o roșie uscată. Am pus rulourile pe un strat de ruccola, am aruncat și niște nuci noi peste ele, din nou belșug de ulei de măsline care a făcut un sos minunat cu niște oțet balsamic.

Cred că totul durează în jur de un sfert de oră, dar o să vă amintiți mult timp de mâncarea asta făcută într-o seară ploioasă de toamnă, după o zi ploioasă la muncă. Dar imediat vine vara. Si-atunci să vedeți legume și arome.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro