Atât timp cât ploaia continuă (și nu se dă bătută nici săptămâna asta), puțin porc n-are cum să strice. Mai ales aromatizat cu condimente și pus în niște pachețele chinezești crocante. Toate astea împreună cu un ingredient-surpriză.
Pachețelele (rulourile chinezești prăjite) sunt umplute, de obicei, cu legume, dar nici cele cu carne nu sunt de evitat. Ba dimpotrivă. Așa că cm făcut unele cu carne de porc și... creveți. Da, poate sună ciudat, dar e o combinație delicioasă.
Pentru 8-10 pachețele aveți nevoie de 250 de grame de carne macră de porc, tocată (antricot, pulpă). Alegeți bucata de carne pe care o doriți și rugați măcelarul să o toace sau faceți chiar voi acest lucru acasă. Mai aveți nevoie de 5-6 creveți mari, cruzi (nu din aceia roz, pre-fierți, ci gri). Îi decorticați, îi spălați și îi treceți și pe ei prin mașina de tocat carne sau îi tocați mărunt cu un cuțit.
În amestecul de porc și creveți adăugați o linguriță de ghimbir tocat fin, 2 fire de ceapă verde tocate, un ou, o lingură de sos de soia light, foarte puțină sare, piper negru proaspăt măcinat.
Lăsați amestecul în frigider o oră, apoi umpleți foi subțiri de plăcintă, pe care le rulați ca pe clătite și sigilați capetele cu ouă bătut.
Prăjiți apoi pachețelele în ulei vegetal bine încins și le mâncați cu sos de soia și un sos picant.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.