Ouăle de Paște, în alt fel
Farfuridi / De Farfuridi, 17.04.2012

Acum că a trecut Paștele și am revenit (cei mai mulți dintre noi) pe la casele și joburile noastre, au apărut două probleme: 1. trezitul de dimineață (dacă nu chiar jobul în sine :)) și 2. puzderia de ouă colorate. Mie mi se întâmplă în fiecare an. Anul acesta am scăpat ușor, însă, doar cu ouăle :).

Cred că nimeni nu apucă în cele trei zile de Paște să dea gata toate ouăle vopsite. La urma urmei, te plictisești ușor de un banal ou fiert. Dar cum noi nu aruncăm mâncarea niciodată, am câteva sugestii pentru ca banalul să devină cel puțin apetisant.

  • Ouă umplute. Cea mai la îndemână soluție, poate și cea mai ușoară. Pasați bine gălbenușurile, adăugați muștar și maioneză, sare și piper (aceasta este baza), apoi tot ceea ce vă trece prin cap: castraveciori murați sau măsline mărunțite, verdețuri (mărar, pătrunjel, ceapă verde), anșoa sau ton mărunțit, pate de ficat, smântână sau ketchup, cremă de brânză sau mascarpone, ciuperci călite și tocate etc.
  • Salată de ou în stil mediteranean. Tăiați ouăle în sferturi, le asezonați cu sare, piper negru, ulei de măsline și suc de lămâie.
  • Salată de ouă americană. Tocați ouăle cubulețe, adăugați maioneză și muștar de Dijon, sare și piper. Mâncați cu pâine de secară și frunze de salată verde.
  • Ouă cu sos de smântână (foto). Faceți un sos din 3-4 linguri de smântână fermentată, 3 linguri de smântână lichidă dulce, 2 linguri de ulei de măsline, sucul unei jumătăți de lămâi, piper alb, codițe de ceapă verde tocate. Puteți adăuga mărar verde. Cum sosul e elementul principal, nu vă rămâne decât să tăiați ouăle și să le mâncați, iar ridichile ar fi un acompaniament perfect la acest fel.

Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro