Ouă „diavolești“
Farfuridi / De Farfuridi, 04.02.2014

Astăzi o să vă povestesc despre niște... ouă „diavolești“. Nu, nu scuipați în sân. Nu e cazul. Nu vom vorbi despre icrele Satanei. Pur și simplu aceasta este denumirea în engleză a ouălor umplute: deviled eggs. Un termen care se folosește de prin secolul 18. Abia prin secolul 19, însă, a început să fie asociat cu preparate picante/iuți/condimentate.

Și dacă e bal, atunci deviled eggs să avem pe masă. Adică niște ouă umplute pline de arome, condimentate și numai bune să-ți coloreze o zi de iarnă. După cum bine știți – sau ați simțit-o chiar pe pielea voastră – în zilele scurte, geroase și pline de zăpadă, organismul cere mâncăruri dense, sățioase. Iar aceste ouă umplute pot fi „combustibilul“ perfect la micul dejun.

Așa că luați ouă. Câte vreți. Câte puteți. Câte credeți că puteți :). Le fierbeți până sunt tari, dar nu răscoapte, căci gălbenușul se va închide la culoare și nu este estetic. Pentru două persoane, aveți nevoie de patru ouă, două linguri de maioneză, o linguriță de muștar, o lingură de smântână. Curățați ouăle de coajă, le tăiați în jumătăți și pasați foarte bine gălbenușurile, apoi puneți peste ele toate ingredientele de mai sus.

Acum e rândul condimentelor: sare, piper negru proaspăt măcinat, o jumătate de linguriță de turmeric, o linguriță de garam masala (ca să păstrăm linia indiană de la postarea precedentă), o linguriță de suc de lămâie.

Iar pentru o variantă cu-adevărat decadentă, puteți pasa foarte mărunt, în blender, o felie de șuncă de Praga pe care s-o adăugați în compoziție. Umpleți albușurile cu această cremă, le așezați apoi pe un strat de verdețuri (ruccola, salată, frunze de sfeclă etc) și aveți deja un antreu consistent pentru o zi rece.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

  • Farfuridi, joi, 06.02.2014 11:54

    Cu mult drag! :)

  • sanda, joi, 06.02.2014 07:06

    multumesc pentru reteta o voi face chiar azi .

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro