O capră caldă nu e ceea ce pare
Farfuridi / De Farfuridi, 06.07.2012

Deja nu mai e niciun secret că brânza e una dintre mâncărurile mele preferate. Sub orice formă, la orice oră, în aproape orice combinație. Iar brânza de capră mi se pare un dar de la Dumnezeu, deși sunt mulți care nici nu vor să audă de așa ceva, inclusiv jumătatea mea mai bună. Dar nu-i nimic, there’s more for me :).

În afară de gustul specific, brânza de capră se comportă cam ca orice altă brânză și o puteți folosi în multe preparate. Însă unul clasic e chevre chaud (capră caldă, în traducere ad literam) din bucătăria franceză. Ei bine, "capra asta caldă" este de fapt o salată foarte ușoară, cu brânză gratinată de capră.

Pentru acest fel aveți nevoie de salată: salată verde, lollo rosso, lollo bionda (din aia creață), câteva frunze de ruccola, valeriană etc. Eu am făcut un mix din toate astea, dar dacă vă place un singur fel de salată, puneți doar unul. Însă nu v-aș sfătui să folosiți numai ruccola. Eu am mai pus și câteva felii de castravete, feliat foarte subțire, pe lung, cu curățătorul de legume.

După ce pregătiți legumele, tăiați în felii/rondele brânza de capră. Poate fi cu sau fără mucegai, însă nu tartinabilă. Puneți rondelele pe felii de baghetă și le gratinați puțin la cuptor, cât să se rumenească pâinea și să se înmoaie brânza, care va prinde și o crustă aurie. Cât timp gratinați brânza, faceți o vinegretă dintr-o jumătate de linguriță de muștar de Dijon, ulei de măsline extravirgin, oțet, sare de mare, piper proaspăt măcinat, un vârf de linguriță de zahăr.

Turnați vinegrata peste salată exact înainte de a o mânca, altfel frunzele se vor înmuia și vor avea un aspect și o textură îngrozitoare. Puneți feliile de pâine cu brânză peste salată și abia atunci o să realizați că brânza de capră e un dar de la Dumnezeu :).

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro