Masa de Paște: tartine cu ouă de prepeliță
Farfuridi / De Farfuridi, 30.04.2013

A sosit și săptămâna în care gospodine și gurmanzi deopotrivă intră în MAP. Ce e asta? O abreviere inventată de mine: Marea Agitație de Paște :). Se întocmesc meniuri, se fac liste de invitați, se fac cumprături.

Pentru mulți, meniul va fi cel calsic și nu e absolut nimic rău în asta: ouă roșii, drob, friptură de miel, cozonac, pască. Eu însămi l-am preferat în mulți ani. Alții optează în schimb preparate inedite. Nici inovația nu-i ceva rău.

Pentru cei care vor să iasă un pic din tradițional, eu am o sugestie nu doar extrem de ușoară, ci și sănătoasă și apetisantă: tartine cu cremă de avocado și ouă de prepeliță.

Arunci când vopsiți ouăle, puteți alege și câteva de prepeliță. Sunt foarte drăguțe ouăle acestea miniaturale și foarte bune din punct de vedere nutritiv. Iar pentru masa de Paște le puteți transforma într-un antreu care va impresiona pe toată lumea.

V-am zis cât de mult îmi place avocado. Ei bine, luați un avocado bine copt, îl pasați cu o furculiță, api îl amestecați cu sare, piper, suc de lămâie și 1-2 linguri de smântână fermentată. E indicat să faceți pasta de avocado cât mai aproape de servire, pentru că se oxidează. Puteți s-o mai păstrați, însă, un pic în frigider „sigilând“ vasul cu folie alimentară.

Facei mici tartine rotunde din pâine. Puteți prăji puțin pâinea sau o puteți folosi proaspătă. Puneți peste feliile de pâine pastă de avocado și jumătăți de ou de prepeliță. Ornați cu ceapă verde tocată. Veți face impresie cu siguranță.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro