Improvizație nocturnă: quesadilla cu spanac cremos și brânză cu mucegai
Farfuridi / De Farfuridi, 18.01.2013

V-am mai spus că mi se întâmplă de uneori să ajung acasă și să mă uit în frigider ca mâța-n calendar. Știu, aș putea merge până la colțul străzii să cumpăr o shaorma cu de toate. Sau sa comand o pizza. Nu spun că asta nu se întâmplă de două-trei ori pe an. Dar de cele mai multe ori prefer să mă joc cu ce am prin frigider și chiar ies niște improvizații gustoase.

Ca aseară, când am trecut pe fast-food. Nu, nu din ăla procesat și cumpărat, ci fast-food adevărat, cum îi spun eu: mâncare sănătoasă care se face aproape imediat. Așa că din lipii, spanac și brânză cu mucegai am încropit o quesadilla.

Quesadilla e originară din Mexic și, asa cum spune și numele, ingredientul principal e brânza (queso – brânză, în spaniolă). Așa că între două lipii se pune multă brânză, ca ingredient principal, ce le va „lega“ pe celelalte. Un alt ingredient aproape nelipsit din quesadilla e fasolea, însă, cum vă spuneam, a trebuit să mă descurc cu ce aveam prin frigider, iar eu în frigider aveam spanac congelat.

Pe care l-am călit în puțin unt vreo 10 minute. L-am condimentat cu sare și piper, i-am pus și 50 de ml de smântână lichidă, dulce, și l-am lăsat pe foc până a scăzut și-a devenit cremos. Am pus spanacul pe o lipie, am pus multă brânză cu mucegai sfărâmată în bucăți mari peste el, iar peste brânză o altă lipie. Apoi am pus totul în cuptor doar câteva minute, cât să se topească brânza. Aveți grijă, doar 3-4 minute, altfel riscați ca lipiile, mai ales cea de deasupra, să se usuce.

Puteți folosi alt tip de brânză dacă nu vă place cea cu mucegai: cașcaval, cheddar, emmentaler, gouda, o brânză care să se topească, totuși. Puteți condimenta cu mai mult piper, fulgi de ardei iute sau sos Tabasco, dacă vă place mâncarea picantă. E bună oricum. Cladă să fie. Și multă :).

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro