Hummus din fasole albă cu cremă de brânză
Farfuridi / De Farfuridi, 13.03.2015

hummus fasole2De câțiva ani, omenirea a descoperit hummusul, o mâncare tradițională din Orientul Mijlociu. Tradițională și cel puțin seculară. Hummusul a devenit unul dintre cele mai populare preparate din ultimul deceniu, asta peste tot în lume, iar România nu face excepție. De la rețeta clasică au derivat însă nenumărate variante, care de care mai gustoase, cu felurite ingrediente, iar despre una dintre acestea vă povestesc eu azi: hummus din fasole albă cu cremă de brânză.

V-am mai povestit despre hummus, pe care eu îl prepar în diverse feluri. Da, la fel ca restul lumii, l-am descoperit de doar câțiva ani (deși clasica noastră fasole bătută ar putea fi considerată o variantă a hummusului). Dar de când l-am descoperit l-am inclus constant în meniul nostru. Pentru că niciodată nu e îndeajuns de mult hummus :).

Varianta de azi e tot o pastă cremoasă, dar cu ingrediente speciale. Aveți nevoie de fasole albă, fie din conservă, fie fiartă (foarte bine) chiar de voi acasă. Dacă e din conservă, o fierbeți cinci minute înainte s-o preparați.

Puneți fasolea fierbinte, dar foarte bine scursă în blender (proximativ 500 de grame). Adăugați 3-4 linguri de ulei de măsline, 100 de grame de cremă de brânză și 2-3 linguri de smântână fermentată. Mai puneți și jumătate de ceapă albă, tocată mărunt, sare și piper. Puteți pune și puțin suc de lămâie. Apoi mixați totul în blender până devine o pastă cremoasă. Fasolea va absorbi mult mai bine aromele, pentru că e fierbinte, iar hummusul va fi mult mai fin.

Decorați cu fulgi de ardei iute, ulei de măsline, semințe de dovleac, ceapă verde etc. O puteți mânca atât cu lipie, cât și cu pâine prăjită în toaster.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro