Gustare de vreme rea: cremă de brânză cu păstrăv afumat, alături de legume crocante
Farfuridi / De Farfuridi, 04.10.2013

Deși toate stihiile pământului s-au abătut asupra țărișoarei noastre (la Brașov a nins, în timp ce în Montreal, la verișoara mea, erau 25 de grade), paradoxal, sunt încă multe legume bune în piețe. Așa că ce poți face într-o seară cu vijelie? Niște minunați gogoșari murați, despre care o să vă povestesc în curând. Dar astăzi vă voi povesti ce am făcut cu ceea ce mi-a rămas, mă știți doar, nu arunc nimic :).

Și pentru că n-am mai avut loc în borcane (de fapt, n-am mai avut borcane), dar am rămas cu câteva „bărcuțe“ minunate de gogoșar crocant și proaspăt, am vrut să le umplu cu ceva cremos și aromat.

O cremă de brânză, dar nu una banală. De fapt, o cremă din mai multe brânzeturi, cu aromă de păstrăv afumat.Am pus într-un blender (în proporții aproximativ egale) brânză dulce de vaci, urdă, telemea maturată de oaie și smântână fermentată. Iar pentru că din weekendul trecut petrecut la Sinaia nu m-am întors cu mâna goală, ci cu niște păstrăvi de munte afumați, am zis să-i folosesc într-un preparat mai altfel (deși, stropiți cu puțină lămâie și cu niște ceapă roșie alături sunt tot ce-ți trebuie).

Așa că peste brânză, în blender, am pus și câteva bucățele păstrăv, dar nu mult, ci cât să aducă aroma aceea deosebită. Am pus puțin ulei de măsline și am condimentat cu sare (nu prea multă, căci și păstrăvul, și telemeaua maturată de oaie sunt sărate) și piper negru, proaspăt măcinat.

Am mixat totul în blender până a devenit o pastă. Numai bună cu legume crocante: gogoșar, morcov, dar și cu pâine bine prăjită, stropită cu puțin ulei de măsline.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi

  • florin, miercuri, 13.11.2013 15:07

    intra pe siteul asta, legenda afumarii pastravului cu conuri de brad: pastrav-afumat.ro

  • Farfuridi, vineri, 11.10.2013 10:10

    Maia, Adica in weekendul cu Zilele orasului Sinaia? :)

  • Maia, miercuri, 09.10.2013 11:22

    am fost si eu la Sinaia exact in acelasi w-end si m-am intors cu o dulceata de coacaze rosii divina!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro