Crutoane gratinate cu brânză și ardei jalapeno
Farfuridi / De Farfuridi, 13.01.2015

jalapeno1Brânzeturile, cu puține excepții, sunt foarte versatile și pot fi folosite în sute de preparate și de combinații. De la un simplu antreu la desert. Despre un antreu o să vă vorbesc și eu azi, dar nu atât de simplu (și nu mă refer la complexitatea preparării lui), ci la „întrebuințările“ lui: crutoane cu brânză și ardei jalapeno.

Crutoanele acestea se prepară extrem de simplu. Aveți nevoie de pâine, iar ideală este bagheta, pe care o tăiați longitudinal. Ungeți fiecare bucată de baghetă cu puțin unt, apoi presărați din belșug brânză rasă, dintr-un sortiment care se topește. Eu am combinat gruyere și cheddar (puteți pune cașcaval, emmentaler, comté, mozzarella etc). Peste brânză, pentru și mai multă aromă, am pus câțiva stropi de sos de soia light (puneți puțin sos, deoarece e foarte sărat, iar brânza e și ea sărată). Apoi adăugați ardei jalapeno tocat. Se găsește în hipermarketuri și e un soi semiute, cărnos. Dar puteți folosi orice alt ardei, ideea e să fie cât de cât iute, pentru contrastul gusturilor.

Puneți crutoanele într-o tavă și le gratinați la cuptor până ce bagheta de sumenește și brânza se topește.

Dacă aveți musafiri, puteți tăia bagheta în felii și obțineți minicrutoane, care sunt un antreu excelent și ușor de făcut. Dar o bucată de baghetă, alături de un iaurt, poate să fie și un mic-dejun care să te umple de energie.

Totodată, crutoanele sunt ideale într-o supă cremă de legume: supă cremă de conopidă, supă cremă de ciuperci sau supă cremă de dovleac.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro