E a treia zi de Paște, dar a rămas încă destulă mâncare în frigider. În special ouă. Vă sună cunoscut, nu-i așa? Ei bine, transformările să trăiască. Resturile de mâncare din frigider pot fi transformate cu succes în mic-dejunuri savuroase, gustări și chiar pachete pentru serviciu.
Să începem cu ouăle, care pot deveni foarte ușor ouă umplute, o salată delicioasă sau niște tartine foarte prezentabile. Puneți rondele de ou peste rondele de ridichi, iar deasupra salată de icre de știucă. De altfel, chiar dacă nu e Paștele,vă recomand să serviți icrele pe rondele de ou (în loc e pâine, sunt mult mai elegante și mai gustoase). Evident, pe rondelele de ou puteți pune maioneză, muștar cu boabe, cremă de brânză cu verdețuri.
Drobul e și el perfect a doua sau a treia zi, într-un sandviș. Tăiați felii subțiri de drob, le stropiți cu puțin suc de lămâie, apoie le puneți între două felii subțiri de pâine densă (pâine de secară, pâine cu cartof) și adăugați multe verdețuri: frunze de ceapă și usturoi verde, frunze de salată, rondele de ridichi și castraveți.
Friptura de miel se poate transforma și ea în ceva diferit și condimentat: kebab. Pe o lipie puneți sos de iaurt cu lămâie și mentă proaspătă (sau sos cu iaurt și pastă de susan), felii de castraveciori murați, ardei iute (proaspăt sau murat), verdeață tocată – opțional (ceapă verde, usturoi verde, pătrunjel, salată verde), sare, piper și fâșii de friptură bine încălzită. Veți avea în câteva minute un kebab mult mai savuros și sănătos decât shaorma de la colț :)
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.