Cele mai gustoase și simple preparate de vară sunt cele din legume. Proaspete, rapide, light și sățioase în același timp. În combinație cu ierburi aromatice și cu un sortiment bun de brânză sunt tot ceea ce ai nevoie. Așa că ce ziceți de niște bruschete care adună la un loc ardei copți, brânză de capră, busuioc proaspăt, ulei de măsline și o pâine bună?
Cred că toată lumea știe să facă ardei copți, fie că îi coaceți în cuptor, pe grătar sau într-o tigaie cu puțin ulei. Partea mai dificilă – dar nu foarte dificilă – e curățatul lor. Așa că vă dau un pont. Pe măsură ce coaceți ardeii, îi puneți într-un vas și presărați peste ei sare grunjoasă din abundență, apoi imediat puneți un capac. Se va face condens, iar coaja ardeilor se va desprinde mult mai ușor. Nu vă temeți în privința sării, ea va rămâne pe coaja ardeilor.
După ce curățați ardeii (roșii, verzi, nu contează, trebuie doar să fie cărnoși), le scoateți cotorul și semințele, încercând ca din fiecare ardei să obțineți o bucată întreagă.
O întindeți, puneți un strat de frunze de busuioc pe toată suprafața ei, apoi o bucată de brânză de capră, maturată sau mai cremoasă, după preferințe. Dacă nu vă place brânza de capră, puteți folosi brânză feta. Adăugați și câteva bucățele de migdale crude, tocate.
Faceți un rulou, pe care îl tăiați în jumătate sau în trei. Îl puneți pe o felie de baghetă țărănească rumenită pe grătar și frecată cu un cățel de usturoi (opțional), apoi stropiți totul cu ulei de măsline din belșug.
Vă promit că nu mai aveți nevoie de altceva, deși puteți pune și puțin oțet balsamic sau puteți mânca bruschetele acestea cu roșii prospete. Va fi o nebunie de gusturi, oricum!
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.