E dimineața de Crăciun iar noi ne uităm la filmul cu Grinch (tocmai am ajuns la partea în care Grinch devine bun după ce îi crește inima cu trei mărimi :) ). Am băut o ceafea cu lapte și am mâncat o felie de cozonac. Din cel mai bun cozonac din lume.
Va fi liniște azi, pentru noi. O zi plină de împăcare și liniște, ziua in care s-a născut Cel ce ne-a adus mântuirea. Însă pentru mulți va fi o zi plină, cu oaspeți și ospețe. Da, sunt convinsă că ați terminat sarmalele și piftia, dar mai sunt multe de pus la punct pentru o masă festivă și, pentru că agitația e mare iar eu sunt un control freak, o să vă dau câteva sugestii.
- Aranjați de dimineață (da, e cazul să începeți :) ), platourile cu „porcării“: caltaboș, lebăr, cârnați afumați, tobă. Le acoperiți cu o folie de plastic și le puneți la frigider până la momentul mesei.
- Aranjați și masa cu veselă simplă, monocoloră, dar decorați cu multe lumânări și crenguțe de brad.
- Dacă aveți mulți invitați și un spațiu nu foarte generos, aranjați totul sub forma unui bufet suedez.
- Așteptați-vă musafirii cu câteva cocktailuri sau cu o țuică fiartă. Cât timp se „încălzesc“ ei, veți putea pune la punct ultimele detalii.
- Dacă nu aveți o mașină de spălat vase sau măcar o chiuvetă dublă, amenajați un loc în care să puneți vesela murdară, nu veți avea prea mult timp să o spălați între feluri.
- Încălziți din timp, în cuptor, sarmalele și friptura, la foc mic.
- Scoateți murăturile în castroane în care ați pus câteva cuburi de gheață. Se vor păstra reci, proaspete, crocante.
Așa că, dragii mei, e timpul să treceți la treabă. Musafirii sunt pe drum. Sărbătoare frumoasă și luminată să aveți!
Şi nu uitaţi că mâncarea cu suflet vine de la Farfuridi.ro!