Orgasmul mamar este cel provocat prin stimularea sanilor. "Ador cand iubitul meu imi saruta sanii si mi-i ciupeste! Chiar si simpla atingere a lor in timpul preludiului sau a actului sexual imi induce orgasmul", mi se destainuie Ramona (27 de ani). Important de stiut este faptul ca nu toate femeile dezvolta orgasmul ca urmare a stimularii sanilor, pentru ca exista variatii individuale la fiecare femeie.

Un alt tip de orgasm este cel cervico-uterin, care consta intr-o penerare foarte profunda, fiind foarte complex si extrem de rar intalnit. Orgasmul cervico-uterin reprezinta o combinatie de vibratii care urca usor spre cervix si spre abdomen, aceste vibratii placute raspandindu-se in tot corpul. Pentru a atinge acest fel de orgasm este nevoie de o compatibilitate extraordinara a partenerilor, si aici ma refer si la dimensiunile organelor sexuale. Poti incerca sa stai pe spate si ridica gradual picioarele pana ajungi pe umerii partenerului, iar apoi iti poti cuprinde iubitul de mijloc si poti face miscari de dute-vino in ritmul care iti place. De ce in acest fel poti atinge un orgasm cervico-uterin? Pentru ca in aceasta pozitie, vaginul ti se micsoreaza, ceea ce ajuta ca penetarea sa fie profunda.


"Orgasmul profund... este cel care ma duce in al noualea cer! Este vorba de stimulari vaginale profunde in combinatie cu tipete de placere, fluctuatii ale respiratiei, unduiri, iar dupa... placere si relaxare totala. Ce as putea sa imi doresc mai mult de la iubitul meu?", declara Irina, radiind de fericire. Interesant este faptul ca o femeie poate avea orgasm profund de la cateva minute la cateva ore. Daca acest orgasm se numeste "profund", in mod sigur actul sexual are si implicatii emotionale, dragoste si multa daruire.


Orgasmul profund poate fi atins de femei chiar si fara stimularea zonelor genitale, prin mangaieri atent realizate pe solduri, coapse, sani, deci prin atingerea zonelor erogene.

Orgasmul superficial consta in contractia muschilor perineului, care poate fi placut sau mai putin placut. Acest orgasm poate aparea atunci cand exista tensiuni psihice, cand actul sexual este vazut ca o descarcare, fara sa existe prea multe implicatii emotionale. Orgasmul superficial poate fi obtinut si prin masturbare, fiind urmat de un sentiment de neimplinire afectiva si de frustrare.


Mai exista si orgasmul anal (produs prin stimulare intraanala), simultan (orgasmul pe care il in acealsi cu partenerul in timpul actului sexual) si multiplu. Orgasmul multiplu reprezinta o "sesiune" de orgasme ce se repeta la intervale de timp diferite. In functie de stimulare, aceste orgasme pot creste in intensitate si iti pot creste placerea. Femeile pot avea pana la 20 de orgasme in timpul unui act sexual.

Multe dintre Eve pot atinge mai usor orgasmul datorita unei mai bune cunoasteri a propriului corp si unei experiente sexuale bogate. Nu durata penetarii te "conduce" spre orgasm, ci mai degraba buna comunicare verbala si sexuala dintre tine si partener, cunosterea propriului corp, relaxarea, in general multe lucruri care tin de psihicul tau.


Iata ce ne spune Lena Rusti, psihoterapeut: "Orgasmul este, pentru unele femei, un prieten de nadejde, pentru altele o fata morgana. Intre mister si dependenta, el este necesar pentru a avea un sentiment de implinire in plan sexual si intim. Atunci cand o femeie ajunge greu la orgasm sau simte ca nu poate ajunge, ea isi poate crea diferite complexe, la fel ca un barbat care are probleme de erectie sau de ejaculare. Senzatia de placere nu este o problema strict organica, dimpotriva.

Creierul este cel care da voie unei femei sa se simta libera si bine in preajma unui barbat. In peste 90% din cazuri, disfunctiile de orgasm au o cauza psihologica la femei. Orice retinere de ordin personal, moral, sentiment de rusine sau neincredere sau sentiment de vinovatie pot impiedica o femeie sa traiasca actul sexual si sa ajunga la orgasm. O atitudine deschisa si luarea unor hotarari privind viata sexuala, cu care sa se simta confortabil, lasa unei femei posibilitatea de a se simti libera pana la capat, traind orgasmul. Comunicarea deschisa cu partenerul este esentiala pentru relaxarea necesara atingerii starii de orgasm".

Poti afla mai multe din articolele:

Cum ajung femeile la orgasm

Preludiu... sau trecem peste?

Adevaruri si mituri despre orgasmul la femei

Orgasmul femeii: drept, necesitate, placere suprema

Orgasmul pentru... incepatoare

Cum poti atinge orgasmul mai rapid
  • Sebastyan Mos, vineri, 21.03.2014 13:28
    Maxatin supliment

    Ioan eu am folosit suplimentul asta pe o perioada de 3 luni de zile si nu am simtit nici un efect advers. Cred ca si efectele astea secundare depind in mare masura si de starea de sanatate generala a individului, sau de metabolismul fiecarei persoane in parte. Eu le-am luat pentru ca aveam probleme de fertilitate din cauza cantitatii reduse de spermatozoizi. Apoi am citit ca produsul mareste cantitatea de sperma ejaculata, dar nu ajuta si la fertilitate! O zi faina!

  • Ioan, vineri, 24.01.2014 15:50
    Maxatin are efecte adverse?

    Ati avut ceva efecte adverse cu suplimentele astea? Ma intereseaza si efectele adverse minore. Daca ati sesizat asa ceva mi-ar fi de folos sa stiu si io. Ideea e ca am vazut ca e folosit si de actorii de filme pt adulti si as testa si io:)

  • Ilie, vineri, 08.11.2013 13:38
    Suplimente pentru imbunatatirea performantelor sexuale

    Toate suplimentele, dar absolut toate care sunt pentru imbunatatirea performantelor sexuale isi fac efectul diferit in functie de metabolismul fiecarei persoane in parte!

  • Diaonu, luni, 14.10.2013 12:30
    Maxatin

    Si eu fac tratament cu Maxatin de 2 luni si sincer pana acum am sesizat rezultate bune mai mult la calitatea erectiei si la intensitatea orgasmelor. Mai am inca o cutie, si ma gandesc ca la sfarsitul tratamentului se vor vedea rezultate pe toate aspectele. Nu sunt dezamagit pana acum, dar astept si celelalte rezultate:)

  • radu, marţi, 02.07.2013 09:55
    Ejaculare masiva

    E chiar extraordinar sa ai parte de ejaculare abundenta in timpul partidelor de sex. Nu credeam sa traiesc vreodata senzatiile astea. Orgasmele sunt atat de intense incat simti o durere placuta in timpul lui. Ceea ce ma mira e ca prietena mea a mai cumparat o cutie din suplimentele astea ca sa le iau:)

  • martiniuc, miercuri, 26.06.2013 13:57
    Ejaculare masiva

    Am intrat si eu pe sit-ul celor de la Maxatin si am descoperit lucruri foarte interesante despre produsul asta! Poate o sa cumpar si eu o cutie, dar o sa ma mai documentez mai mult inainte! Mult spor!

  • tiberiu12, vineri, 21.06.2013 16:24
    Ejaculare abundenta

    Am folosit si eu Maxatinul si sunt multumit de el. Chiar daca multi spun ca ajuta si la erectie eu nu am simtit acest lucru. Cel mai mult actioneaza pe marirea cantitatii de sperma ejaculata! Din ce scrie pe site e foarte folosit de actorii de filme pentru adulti!

  • marian980, marţi, 07.05.2013 16:25
    Orgasme de neuitat cu Maxatin

    Pentru un orgasm exp,oziv se poate folosi un supliment care are rolul de a mari volumul ejaculat. Senzatia e bestiala atat pentru tine cat si pt partenera . Numele suplimentului este maxatin si poate fi gasit pe internet. Cel putin eu de acolo l-am luat:)

  • gigi pulosu, luni, 11.02.2013 00:07
    squirting orgasm

    zi fratele meu cum se realizeaza orgasmul asta ca sunt tare curios sa il provoc prietenei mele??? ma poate ajuta o gheisa ce a avut aceasta senzatie???.................

  • Elena, luni, 11.04.2011 17:45
    un sentiment ciudat

    eu in timpul actului,am senzatia ca vreau sa imi dau drumul la ceva din mine.. e ca o senzatie cand vreau sa urinez..doar cu ceva diferit. am incercat sa fac asta si prin masturbare,dar singurul lucru pe care l-am facut a fost sa urinez . ma simt ingrozitor ca nu pot sa ajung si eu la asa numitul orgasm . as vrea sa simt si eu odata pentru totdeauna ce inseamna un orgasm.. alea sunt singurele sentimete pe cae le am . imi piteti da un sfat,va rog?

  • monica, marţi, 29.03.2011 07:39
    vi s-a intamplat....

    vi s-a intamplat ca dupa ce ati avut orgasm sa va simtiti rau? sa vi se taie respiratia si chiar sa aveti senzatia de greata? si chiar sa tremurati?

  • Dootsa, vineri, 26.03.2010 12:58
    buna

    eu nu pot avea orgasm daca inainte de penetrare nu am parte de un preludiu pe cinste.... am avut orgasm de multe ori.. mi`ar placea ca aceasta placere sa dureze mai mult.. :)

  • Angy91, miercuri, 24.03.2010 19:01
    bunaaa

    eu pot sa zic ca am avut .... :) pt k atunci knd ai orgasm ai o placere......de neimaginat si ai vrea sa dureze muuult timp :)

  • andra, sâmbătă, 13.03.2010 16:08
    minune

    e minunat sa ai orgasm dar cum se face ca in 20 de ani de casnicie nu m-am simtit asa cum ma simt de 2 ani de cand am o relatie cu un alt barbat ,simti ca plutesti dar dureaza asa putin ,trebuie sa fie partenerul grijuliu cu tine pentru a ajunge pe aceste culmi daca este egoist doar sa se simta el bine atunci mai bine cauta pe altcineva

  • anna, marţi, 04.08.2009 17:13
    Nu pot sa am o viata sexuala..

    si eu am o relatie de 3 ani.si acum 2 ani mi-am inceput viata sexuala,dar nu am avut parte de nici un orgasm,de nici o placere,nici macar nu ma mai excit de cand am avut primul act sexual.nu stiu ce sa fac..nici macar nu intra toata "chestia" prietenului meu si tot ma doare.mi-e mila de el cat timp ma tot asteapta pt k eu il tot refuz d multa vreme...multa..ce as putea sa fac?:( ma gandesc sa ma duc la un ginecolog....sau psiholog pt ca o prietena imi zice k totul e numai in mintea mea,pt ca am avut un fel de dezamagire la primul act sexual.asa o fi?:(:(

  • valytzu, duminică, 28.06.2009 22:51
    paulinei

    o mare parte a trairii sexuale are loc in mintea fiecaruia,asadar folositi preludiul pentru a obtine efectul dorit:muzica,lumanari parfumate,asternuturi,colorate,lubrifianti sexuali,afrodisiace,etc;bafta.

  • paulina, miercuri, 20.05.2009 19:41
    despre orgasm

    si dati un sfat ce sa fac daca dupa 20 de ani ma paraseste sotul ptr aceasta problema sustinind fals faptul ca cu altul pot o btine un orgasm dar cu el nu ; sunt sufleteste legat de el dar asta nu intelege si acuma sunt distrusa chiar nu mai pot

  • adela, joi, 23.04.2009 15:56
    squirting

    lipseste o parte imporante care se refera la un numar mic de femei care au un tip de orgasm particular numit in engleza "squirting". prima data te sperii cand se intampla.

  • chipdeinger, marţi, 14.04.2009 20:13
    orgasm

    buna...am si eu o problema la fel ca multe alte cititoare din cate am vazut.....mi-am inceput viata sexuala acum 4 luni dar pana acum nu am avut niciodata orgasm si simt k prietenul meu desi nu mi-a spus direct e putin dezamagit sa zic asa din cauza asta. sa fie oare o problema in ceea ce ma priveste pe min???ma framanta lucru asta si nu stiu ce sa fac:(

  • Miruna, marţi, 07.04.2009 23:15
    Fara sex

    Stiu doar ca nu ma intereseaza,poate ptr.simplul motiv ca nu am avut niciodata,dar nici nu-mi doresc ptr.ca la fiecare act sexual abia astept ca prietenul meu sa-si termine treaba si sa ma lase in pace. Orice conteaza numai sexul nu. Plimbari ,glume, romantism...orice altceva numai sexul nu ma intereseaza. Adrvarul este ca ...pur si simplu imi este scarba de acest act atat de ridicat in slavi de unii si unele si atat de mediatizat de toata lumea in ultimul timp. Cu toata stima numai bine.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro