Acordă importanţă preludiului!
Cele mai multe persoane asociază plăcerea sexuală în mod direct cu orgasmul. Aceast mod de a privi lucrurile îi privează de părţi importante ale plăcerii sexuale. În mod implicit, comportamentul lor devine unul...
Cele mai multe persoane asociază plăcerea sexuală în mod direct cu orgasmul. Aceast mod de a privi lucrurile îi privează de părţi importante ale plăcerii sexuale. În mod implicit, comportamentul lor devine unul care este focusat pe obţinerea orgasmului şi "folosirea" partenerului pentru asta.Acest comportament sexual are mai multe consecinţe negative:
Poate naşte sentimente de remuşcare sau de culpabilitate
Se întâmplă să ai o aventură. Un context care îţi creează disponilitatea unei experienţe de o noapte. Dacă nu există preludiu, se pare că ulterior cele mai multe persoane regretă, fie considerând că au făcut o greşeală şi au manipulat pe celălalt, atunci când ei au iniţiat experienţa, fie au un sentiment de culpabilitate şi remuşcare că s-au lăsat folosiţi, dacă s-au lăsat duşi de val şi au acceptat invitaţia. În afară de vânătorii de sex, care nu se implică pentru că prin experienţele sexuale îşi salvează un sentiment de inferioritate, cele mai multe persoane sunt vulnerabile la lipsa dovezilor de apreciere într-un raport sexual.
Nu săriţi NICIODATĂ peste preludiu!
Atunci când avem o relaţie stabilă, cunoaşterea corpurilor, crearea unui sentiment de intimitate greşit înţeles poate duce în timp la "sărirea" peste preludiu. Pe termen lung, acest obicei creează nişte goluri esenţiale în comunicarea de cuplu. Chiar dacă se ajunge la orgasm (deşi, cel puţin pentru femei, devine mai dificil), cuplurile care au renunţat la preludiu declară că în timp au pierdut obiceiul de a se răsfăţa, de a se vedea pozitiv unul pe celălalt, sunt mult mai predispuşi la critică, iar în timp raporturile sexuale se răresc, îşi micşorează durată, iar partenerii ajung la o scădere a libidoului şi a dorinţei de a avea raporturi sexuale. Ei devin mai predispuşi la a avea aventuri, tocmai pentru că devin vulnerabili la bucuria de a se îndrăgosti şi redescoperirea preludiului, pe care l-au pierdut în relaţia stabilă. Ceea ce caută este exact lucrul la care au renunţat în relaţie, adică obţinerea unei plăceri care este mult mai intensă pentru că are ca suport emoţie şi dorinţă.
Renunţaţi la "sexul trist"!
În afară de componentele psihologice, preludiul este important pentru pregătirea fiziologică a celor doi parteneri. Lipsa timpului pentru lubrifiere poate duce la dureri şi chiar la imposibilitatea unui raport sexual. Dacă cel care iniţiază simte interior dorinţă şi îşi doreşte imediat un raport sexual, dar fără a da timp partenerului pentru a veni pe aceeaşi lungime cu el într-un joc preludic, atunci comunicarea sexuală între ei devine distorsionată, se reduc şansele ca cei doi să ajungă la orgasm în acelaşi timp. Lipsa preludiului transformă, de cele mai multe ori, dragostea într-un sex trist, în care cel care iniţiază are un rol activ, iar celălalt un rol pasiv.
Fiinţa noastră sexuală comunică cu partenerul la foarte multe nivele. Jocul sexual, preludiul sunt esenţiale nu doar pentru obţinerea plăcerii, pentru mărirea şanselor unei experienţe sexuale de neuitat, dar şi pentru crearea unei legături puternice între cei doi parteneri.
Ce este preludiul şi cum îl putem produce sau folosi?
Preludiul nu înseamnă clasicele minute dinaintea unui raport sexual. Preludiul poate începe oricând, chiar de dimineaţă, când înainte de a pleca la birou îi transmiţi, în felul tău unic, partenerului că seara va fi doar pentru voi. Un mesaj cu un text potrivit, un telefon sau un email aprind scântei mici care pregătesc focul de care aveţi nevoie pentru ca amândoi să fiţi "pregatiţi”. Aducerea misterului acolo unde este pe cale să dispară, dezvăluirea lui când e instalat de prea mult timp, melodia preferata, pe care nu aţi ascultat-o din nou şi infinit alte lucruri, pe care numai mintea voastră le ştie, toate sunt păşi esenţiali până la a ajunge la atingere.
Atingerea nu înseamnă doar sex
Preludiul înseamnă săruturi, (re)descoperirea celuilalt, comunicarea fanteziilor sexuale, sex oral. Însă nu lăsa partenerul să creadă că eşti pregătită decât în momentul în care eşti. Dacă o faci cu dragoste şi cu dorinţă, nu o va privi nicicum ca pe o rejectare, ci ca pe o provocare.
Oricât de obositoare ar fi ziua ta de lucru, punctarea unor sugestii pe care partenerul să le simtă vă va crea pregătirea, dar şi starea de excitare necesară pentru a avea o experienţă cel puţin minunată şi un somn din care au plecat problemele de la birou.