Problema e că după ce i-am povestit toate astea – și de fapt numai o parte din tot – atitudinea soțului meu s-a schimbat. La început imperceptibil, apoi am văzut că e din ce în ce mai preocupat. Se jena să-mi spună până când a acceptat: mi-a spus că nu mai poate avea încredere în mine și că se teme că a făcut o greșeală căsătorindu-se cu mine, pentru că el nu crede că oamenii se pot schimba. Sau oricum nu radical.

Deși în cei trei ani de când ne cunoaștem nu i-am dat niciodată ocazia să se îndoiască de mine sau să mă bănuiască de infidelități, simplul fapt că acum i-am povestit câte ceva din trecutul meu îl face să se îndoiască de mine. Îmi spune că dacă am fost obișnuită să înșel înainte, ce m-ar opri acum să fac la fel? Mai ales că viața mea cu el nu e deloc atât de picantă pe cât a fost înainte. Degeaba i-am spus că „picanteriile” dinainte nu sunt nici pe departe ceea ce-mi doresc, pare că nu-l pot scoate din acest cerc vicios în care se învârte cu gândurile.


Cert este că viața noastră stă sub semnul neîncrederii, iar asta se datorează faptului că el nu poate trece peste trecutul meu. Mi-am făcut-o cu mâna mea, știu că am făcut cea mai mare greșeală, ceva aproape capital, povestindu-i trecutul meu, dar nu mai pot retrage cuvintele acum. Ceea ce vreau e să-l conving că viața alături de el este ceea ce-mi doresc, și nu tânjesc, nu voi duce dorul niciodată trecutului meu. Dar pare că nu reușesc deloc să ajung la inima lui, să-l conving că eu cea reală sunt asta care s-a măritat cu el, nu cealaltă. Sfătuiți-mă cum să procedez ca să nu-l pierd. El este singura mea șansă de salvare.


Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
  • Uhhh, sâmbătă, 09.09.2023 22:51
    Te va lasa chiar sa te culci cu altul si ii va placea

    O sa vina momentul ca din aceste vorbe sa ii de-a o senzatie de bine si sa creada ca ar putea folosi la multe fantezii .va ajunge sa isi inchipuie cum ar fii sa te culci si cu altul din nou pentru a te admira,,, auziii din rau in placere fantezii sexuale si tot trecutul rau va ajunge la o excitare maxima ..acum depinde de el si de ce discutati dar aici se ajunge la final

  • K, marţi, 27.04.2021 15:50
    Ufff

    Cum adica sa nu faci toate acele picanterii sexuale cu sotul tau? Adica cu acei bad-boy ai putut dar cu el , nu? Iti luai eject in secunda doi. In primul rand, ar fi trebuit sa=i prezinti trecutul tau inca de la inceput, astfel incat sa poata lua, in ceea ce te priveste, o decizie in deplina cunostinta de cauza. Apoi, refuzandu-i picanteriile, ii dai de inteles, pe buna dreptate, ca partea sexuala e un aspect ce nu te intereseaza la el iar asta NU SE FACE! Practic, e bun doar sa aduca un salariu si sa duca gunoiul. Ma mir ca nu ti-a dat direct papucii dar poate, la momentul la care scriu acest comentariu, acest lucru s-a intamplat deja.

  • Robert, marţi, 23.03.2021 13:00
    Te va ierta

    Te va ierta sau a făcut-o deja, doar ca la fiecare cearta mare îți va aminti de astea și te va răni foarte rău, am trecut prin asta am jignit-o ca un prost de multe ori pentru ce a făcut dar am trecut peste și iam lăsat trecutul la locul lui, după 4 ani de relație ma părăsit spunând ca vrea sa fie singura toată viata ei, pentru ca nici o data nu a știut cum e sa fie singura

  • Gabi, marţi, 14.04.2015 02:02
    Curaj !

    In primul rand cred ca ai gresit pentru ca nu I-ai spus totul de la inceput , inainte de casatorie. Cred ca asta il deranjeaza mai mult pe sotul tau. Sunt convinsa ca tu il iubesti si ca te-ai hotarat ca nu mai vrei sa te intorci la viata din trecut . Din nefericire nu este o reteta de urmat sa-l faci pe el sa stea cu tine , "sa nu-l pierzi ". El a fost sansa ta de salvare , in sensul ca ai descoperit ce cale vrei sa urmezi . Viitorul este in totalitate al tau , si numai al tau !! Daca el o sa vada in faptul ca tu ai povestit tot trecutul tau nimic altceva decat o dovada de iubire sincera si dorinta de apropiere , si daca intr-adevar de iubeste, o sa stea cu tine-tu nu trebuie sa faci nimic special sa-l pastrezi.

  • Mircea, marţi, 14.04.2015 00:07
    Citește scrierile Părintelui Arsenie Boca

    Din păcate, foarte multe sfaturi de mai jos nu sunt bune, din cauza concepțiilor greșite pe care aceste persoane le au despre viață. Citește sfaturile Părintelui Arsenie Boca, găsești destule pe internet. Are și o cărticică - Pravila albă, pentru cei căsătoriți. Căsătoria, pe lângă mucenicie și călugărie, este una din cele trei căi prin care un om se mântuiește. Divorțul nu face parte dintre ele. Căsătoria este lapte și miere doar la început, apoi urmează greutățile; e precum urcatul unui munte, găsești vreme frumoasă la bază, însă, cu cât urci, cu atât poți întâmpina și ploi, viscole, zăpezi. Nu apela la un psiholog sau psihoterapeut, duhovnicul este cel mai bun psiholog. Pentru că prin gura lui grăiește Însuși Duhul Sfânt.

  • Mircea, luni, 13.04.2015 23:53
    Un om se poate schimba brusc!

    Sunt convins că te-ai schimbat în bine. Prin dragoste, care este cea mai înaltă virtute, omul se poate schimba brusc în bine. Dacă lupta cu faptele ai câștigat-o, mai rămâne lupta cu gândurile. Diavolul îți va aduce în minte amintirile urâte, dar tu mereu să ai gândul la Dumnezeu. Și Sfânta Maria Egipteanca, 17 ani s-a luptat cu amintirile. Și va fi nevoie să mai înțelegi că picanteriile sexuale nu sunt bine plăcute înaintea lui Dumnezeu, chiar și cu soțul tău. Doamne ajută!

  • Mircea, luni, 13.04.2015 23:43
    va fi bine!

    Hristos a înviat! Scopul femeii este maternitatea, spunea Părintel Arsenie Boca în cartea Ridicarea cununiei la rangul de taină. Te cred că trecutul tău nu este ceea ce ai căutat, însă ai fost prinsă într-o capcană. Și te cred că îți dorești o familie, să fii soție și mamă. Dar pentru asta e nevoie să începi să fii o bună creștină. Mergi la un preot, spovedește-te curat, ceri canon, apoi faci ascultare întru totul. Și te rogi pentru luminarea soțului tău. Nu ai făcut o greșeală că i-ai mărturisit, însă trebuie să înțelegi că omul, cu cât este trăiește mai departe de credință în Hristos, cu atât este mai întunecat la minte și îi este foarte greu să înțeleagă, dacă nu chiar imposibil, că o femeie are alte așteptări de la viață decât bărbatul. O femeie nu este obiect de plăcere, nu este făcută pentru funcții de conducere sau showbiz. Bărbatul are îndatorirea, cum spune Sfântul Apostol Pavel, să-și iubească femeia, nu s-o batjocurească, cum o făcut cei din trecutul tău. E foarte bine să ciești zilnic câte un capitol din Noul Testament. Ți se va lumina mintea, iar prin tine și soțul tău, care este parte din trupul tău, prin taina cununiei. Trebuie luptat, ai o cruce de dus până la capăt. Și Hristos și-a dus Crucea până pe Golgota, cu ajutorul lui Simon, așa și tu vei reuși cu ascultare și ajutor. Și încă ceva, să nu cauți ajutor pe la ghicitoare, astrologi, clarvăzători, căci aceștia sunt slugi ale diavolului. Urmează-L pe Hristos, care a spus: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața!

  • Teo, luni, 13.04.2015 23:25
    O opinie...

    Am citit si povestea, si comentariile, asa, ca sa-mi fac temele... Sincer, mi se pare tare fortata aceasta povestire, ca toate care vin de la eva.ro... De parca s-ar vrea sa se dea apa la moara comentatorilor. Sau sa aiba audienta. Nu cred ca un om se poate schimba radical in trei ani si brusc. Mai ales consumatorii de droguri. IUBIREA cea mare fata de CINEVA are si ea limitele ei, nu e ceva care sa schimbe omul atat de mult. Stiu din proprie experienta sau din povestile celor care au consumat droguri, intamplari reale, vazute la TV. Sau a alccoolicilor. Deci totul este fortat. Admitand ca e adevarata, ii dau dreptate si ei, si lui... E greu de acceptat de noi insine un trecut urat, darmite de altii. Daca ea s-a schimbat atat de mult, chiar nu mai povestea nimic, considera ca totul a disparut in neant. Dar asa, nu a trecut peste acest trecut si s-a apucat sa-l povesteasca. Pe de o parte el se dovedeste a nu avea o educatie sau un nivel de intelegere suficient pt a trece peste toate cate a auzit. Parerea mea e ca se mizeaza prea mult in societetea noastra pe ideea de casnicie, familie, biserica, preot, cununie, in timp ce majoritatea suntem niste nenorociti cu sufletul nesigur, si, odata ce relatia s-a invechit, adio fericire , dar continuam sa traim in mizerie, gandindu-ne la celelalte ,,realizari~` din familie, copii, casa, etc, care nu mai au de-a face cu iubirea fata de omul de alaturi.. Daca e adevarat, o sfatuiesc sa se desparta urgent de el, caci indoieleile lui nu vor disparea niciodata.

  • aaa, luni, 13.04.2015 17:20
    adr

    multe femei adora sa fie folosite(probbil ca asta le satisface) ..pt feminista frusrta de mai jos:astea care suntfolosite dc iubesc barbatii rai si isi batjoc de aia buni ? intreaba o femeie cu cine ar dori sa aiba o aventura , cu ala bun sau ala rau....deci karma e o .......ce semeni aia culegi, tu probabil estigenul defemeieconsumatoare de drame ieftine,omul ala a trait ezamagirea vietiili langa oescorta cuchip de inger si tot barbatii sunt de vina, femeile au perversitatea in sange de la mama natura ..ma rog nu toate suntla fel, sunt si femei de nota 10 desi aici nu e cazul..

  • Pentru barbatii care jignesc f, luni, 13.04.2015 16:03
    Barbatii sa pretinda puritate cand vor fi ei insisi puri.

    Ce credeti ca se intampla cu femeile pe care le amagiti si de care va bateti joc de cate ori aveti ocazia? Ajung sa minta si sa ascunda toata viata adancindu-se in ura si nefericire si se razbuna cumplit cand au ocazia. Cum va pemiteti sa jigniti femeile pe care tot voi le batjocoriti? Cum de mai aveti tupeul sa pretindeti curatenie si puritate morala cand voi sunteti atat de murdari? Femeile despre care vorbiti atat de urat au fost folosite ca pe obiecte sexuale, de indivizi BARBATI ( si tu care comentezi esti unul dintre ei) care nu merita decat partenere asemenea lor.

  • Invata sa te detasezi, luni, 13.04.2015 15:46
    Fii fericita ca poti iubi.Iubirea se traieste individual.

    Nu lega capacitatea ta de a iubi de om anume, greseala pe care o fac aproape toate femeile. Frumusetea, linistea si puterea iubirii pe care ai trait-o iti apartine in totalitate, tu esti cea care ai trait-o, care ai simtit-o adanc in sufletul tau si o poti trai oricand doresti. Daca nu o legi de un individ anume, poti avea aceasta minunata stare de iubire in permanenta, indreptand-o catre intreaga ta existenta interioara si exterioara. Aceasta este adevarata iubire care nu ingradeste si nu pune limite, nu genereaza atasamente limitatoare si care nu doare atunci cand se sfarseste. Pentru ca inevitabil, tot ce apare trebuie sa si dispara la in moment dat si ramai alaturi doar cu un om pe care poti sa-l accepti sau nu, cu limitele sale. Cinstea e importanta in orice relatie. Ai facut bine ca i-a spus adevarul, ceea ce foarte putine femei fac. Daca nu poate aprecia asta ca garantie a sinceritatii si onestitatii tale, atunci, lasa-l sa plece, nu e bun ca sot al tau.

  • aa, luni, 13.04.2015 15:28
    aa

    parerea mea este ca estio femeie usoara si egoista din toate punctele de vedere...daca il iubeai te-ai fi retras decent din viata li, de ce toate femeile usoare au impresia ca merita un barbat bun ? ai facut ce-ai vrut si acuma joci rolul de victima? el merita o femeie mai buna iar tu pe cineva ca tine,dc crezi ca actorii de filme pt adulti au parteneri inviatareala care practica aceeasi meserir?nici un barbat nu isi doreste o femeieca tine..cum crezi ca te mai poate respecta sauiubi cand tui-ai ascuns adevarul?cauta pe cineva care a trecut prin cv aseanator si te poateintele,voi 2 veniti din lumi diferite cu valori diferite, el sa indragostitde o holograma, de o imagine falsa iarcand a aflat adevarul soc...femeile care ti-auluat partea sunt feministe frustrate care urasc barbtii....ce barbat isi doreste o femeieca tine ? 99% imi vor impartasi pareea ..ce barbat vrea sa stie despre sotia lui ca este o femeie usoara? multe care au comentat nu stiu absolut nimic despre barbati.....ps: pt sotul femeii:scapa cat mai repede defemeia asta,ai o groaza de femei bune cu care ai putea sa formezi o relatie bazatapeaceleasi principii, femeia asta pur si simplu nu e de nasul tau...

  • A, luni, 13.04.2015 14:52
    ....

    A face dezvaluiri (si nu orice fel de dezvaluiri) unui om (fie el si sotul tau) care nu este pregatit (si nici nu prea ar avea cum sa fie intr-un astfel de caz) este o treaba cam riscanta (spus in termeni soft). De cele mai multe ori bunatatea, caracterul si nivelul de intelegere al celui de langa noi (asta in cazul in care ai parte de asa ceva de la partenerul de viata) sunt luate ca lucruri care reprezinta temelia unei relatii (mai ales dintre soti) insa adevarul din pacate e unul mai trist, omul este schimbator si omul supus unui soc (mai ales emotional si psihic nu va mai fi niciodata omul care a fost odata). O casnicie indiferent cat de buna ar fi, va fi supusa fara doar si poate la diverse situatii (atat din interior cat si din exterior) iar cum vor fi gestionate aceste situatii depinde de parteneri. Daca mai tinem cont ca femeia vede intr-un fel casatoria iar barbatul in alt fel deja lucrurile se schimba fara sa mai tinem cont si de alti factori (multi si imprevizibili de cele mai multe ori). Ce e facut e bun facut, iar timpul nu il mai poti da inapoi. Daca sotul tau va ramane langa tine, asta va depinde de el (fie va putea trece peste trecutl tau, fie nu) dar si de tine (in masura in care gestionezi situatia nou aparuta dintre tine si el). Nu orice om poate ierta, nu orice om poate intelege, nu orice om poate tolera insa orice om poate judeca (lucru care e cu doua taisuri din start). Rolul de sot/sotie nu inseamna ca te-ai ales dintr-o data cu un om evoluat spiritual, intelegator, bun si dispus sa ierte orice iar "credinta" ca in casnicie lucrurile care sunt bune vin de-a gata e o gafa monumentala facuta de multi. Casnicia implica munca, sacrificiu, daruire, intelegere si multe alte lucruri care trebuie puse in practica in fiecare zi si imbunatatite constant (lucru greu de realizat si aprope imposibil de mentinut pe o perioada foarte lunga de timp). Adevarul te elibereaza (lucru foarte adevarat) insa asta nu inseamna ca daca esti sincer nu vei mai avea probleme in aceasta viata.

  • diana, luni, 13.04.2015 00:19
    mai bine

    Mai bine că ai experimentat înainte toate cele care ai vrut și ai putut.Decât să fie primul și un bădăran,nesimțit,să te înjure fără motiv,mai bine că nu ți-e ciudă.Oricum mai devreme sau mai tarziu daca e prost crescut te va contesta.Daca e vilolent verbal si fizic ,va căuta motiv din orice.Bine de tine că l-ai păcălit într-un fel la început.

  • m, duminică, 12.04.2015 22:04
    aproape la fel

    Aproape la fel am patit si eu.Am fost sincera de la inceput .Am povestit de prima relatie,de inainte de a ne cunoaste. Au trecut 25 de ani si imi face reprosuri, ca a existat cineva inaintea lui. In primii ani, credeam, ca gelozia lui, e semn ca ma iubeste. Aiurea!!! Si-a gasit un motiv pt care sa-si motiveze SLABICIUNILE LUI , si tot egoismul de care este in stare un om.E doar un egoist, ca cei mai multi barbati, sa ma scuze exceptiile. In timp s-a degradat ca om si mai mult.Are satisfactie din A FI SARCASTIC, si mi-am dat seama, ca de la bun inceput a cautat pe cineva caruia sa-i faca pe SUPERIORUL .CU TIMPUL SE AGRAVEAZA MANIFESTARILE LUI.Am pierdut toata viata crezand, ca iubirea mea,sinceritatea,loialitatea, copii frumosi pe care i-am crescut, vor scoate din el sentimente mai frumoase.MI-AM CONSUMAT VIATA , CA SA INVAT, CA UN OM CARE NU TE IUBESTE, N-O SA TE IUBEASCA, Imi pare rau !

  • nimeni_in_drum, duminică, 12.04.2015 21:23
    ajutor medical (continuare)

    iar ca sfaturi practice: 1. sa plece din casa conjugala, sa-l lase pe el singur acolo bantuit de lipsa ei...2. sa se mute singura si sa adopte un catel maidanez amarat , batut, mutilat, un catel pe care nimeni nu da doi bani, un catel care sa fie pentru societate exact ceea ce este si ea, sa-l iubeasca neconditionat si sa invete sa se lase iubita......... 3. sa ingrijeasca acel catel sa se simta responsabila pentru viata lui , sa-l spele, sa-i dea mancare, sa vorbeasca cu el, sa-l tina in brate , sa-l duca la veterinar, sa-l trateze ca pe o fiinta nu ca pe un obiect, sa invete sa devina ADULT RESPONSABIL.... si ea si "sotul" s-au casatorit cu niste holograme, amandoi au continutul cu totul diferit de ambalaj, sa zica mersi ca a aflat adevaratul continut inainte sa aibe si un copilas (ne-vinovat) si pe viitor sa aibe grija sa faca diferenta dintre ambalaj si continut....personal ii recomand sa nu se mai casatoresca vreodata, ea are nevoie de iubire nu de casatorie iar un catel amarat sau un copil adoptat ii vor umple viata intr-un mod cu mult mai frumos decat un barbat dominant plin de el , cu fitze , ifose si sclifoseli de Seicul Arabiei.

  • nimeni_in_drum, duminică, 12.04.2015 20:56
    ajutor medical

    fetita asta a fost ne-iubita toata viata ei si din pacate nici "sotul" nu o iubeste, el se iubeste pe el mai mult....daca vrea sa-si faca un bine atunci sa-si faca bagajele si sa se interneze, sa caute urgent ajutor de specialitate : are o capacitate de discernamant foarte redusa, nu intelege nici macar sa nu isi faca rau ei daramite altora, are self-esteem-ul redus catre zero probabil fiind deseori injosita, insultata si folosita ca un obiect de catre anturajul anterior.... nu in alti oameni trebuie sa-si caute puterea de a merge prin viata ci trebuie sa-si gaseasca aceasta putere in ea insasi, o are pe undeva, fiecare din noi o avem, trebuie doar ajutata sa si-o gaseasca.... a fost un copil abuzat iar dobitocul de "sot" nu pricepe asta.... fata are urgent nevoie de ajutor de specialitate, sa-si infrunte demonii si sa-si gaseasca propriile ei resurse interioare, sa traiasca demna nu din mila bunavointei unuia sau altuia.... iar daca are nevoi fiziologice, sa-si cumpere un vibrator , macar vibratorul tace, n-o jigneste, n-o insulta, n-o minimalizeaza..... cat despre dobitocul de barbat-sau, el s-a insurat cu o imagine si il deranjeaza sa afle ca imaginea difera de continut, il deranjeaza fiindca ii afecteaza propria lui imagine publica....NU o iubeste, se iubeste pe el mai mult.... englezii spun "you cannot loose what you never had it"... nu a pierdut dragostea lui , fiindca dragostea lui nu a fost pentru ea, daca ar iubi-o ar vedea ca este doar o fetita la fel de vulnerabila ca un copil de 5 ani, o fetita niciodata iubita ci mereu exploatata, un copil ne-iubit vreodata....imi pare rau pentru ea, e un omulet bun, prea bun si prea fragil pentru lumea in care traim, are nevoie de iubire, de sprijin, de intelegere, de cineva care sa o calauzeasca in viata, are nevoie sa invete sa fie demna, sa se respecte pe ea insasi, sa invete sa ia decizii, sa invete sa viata nu inseamna durere si suferinta, sa invete ca in 90% din cazuri viata e asa cum ti-o faci TU INSUTI: simpla sau complicata, luminoasa sau jegoasa.... viata noastra ne-o facem noi atata timp cat nu permitem altora sa ne-o fure, sa ne-o foloseasca, sa ne-o stoarca....are nevoie de cineva , dar nu de un sot dobitoc si egoist ci de un medic de specialitate.

  • lolozaur, duminică, 12.04.2015 20:52
    ce mod dragut de a spune ''am fost o c#rva''

    Ca ma fac sa rad toti wannabe filozofii care ii dau apa la moara acestei femei cu un trecut desfranat. Hai sa fim seriosi, tot ce a facut, i-a placut din plin. Acuma isi gaseste tot felul de scuze ptr viata pe care a avut o. Dupa ce a experimentat tot ce se putea, de la gang banguri si droguri si supt prin toatele, a ajuns la concluzia ca asta nu e de ea. A gasit un prost dispus sa o iubeasca nestiind ce femeie ieftina a fost inainte. Cunosc femei care au trait in saracie si au muncit, frumoase si curtate de zeci de barbati si s-au tinut pe pozitii fara sa devina desfranate si apoi sa se scuze '' ahh, ma auto pedepseam si eram drogata''' Marsh de aici,mai intai tre sa accepti faptul ca ti-a placut sa fii o taratura si o partida usoara, ca de iertat nu ai ce sa ierti la tine. In locul aluia, bagam direct divort. Pacat de el ca nu stie ca a investit 3 ani sentimente intr-o femeie ieftina plina de scuze. Marsh de aici ipocritilor.

  • elena, duminică, 12.04.2015 20:04
    Poveste inventata

    Literatura ieftina.

  • Meri, duminică, 12.04.2015 18:24
    Stii foarte bine care e greseala ta

    "În primul an cu el am învățat să mă iert, să trec peste toate și să o iau de la capăt. Eu am depășit totul și mi-am restartat viața. El nu știa, atunci, multe din trecutul meu." Aici ti-ai raspuns singura la intrebarea care e greseala ta. Te-ai iertat tu pe tine ca asa ai hotarat tu. Datorita si alaturi de el, dar fara sa-i spui adevarul despre tine. El a participat la ceva fara sa stie la ce anume. Parerile tale de rau sunt tardive. Trebuia sa fii atat de sincera inainte de casatorie, daca iti pasa si de el si nu doar sa te ierti pe tine. Nimic nu se ia de la capat, nici viata, totul se continua.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro