Nu eu am ales sa fiu singura
Dragoste & Sex · Relatii / 23.09.2009

Cand unele "hotarari" nu depind in totalitate de tine...

Mergand spre job, observ multe fete triste. Mai ales fete triste de femei frumoase. Cand ies sa ma plimb cu rolele prin parc sau merg la un film la cinema vad alte fete triste de femei frumoase... femei foarte frumoase si singure. De ce sunt singure aceste femei? Chiar nu exista nimeni care sa le tina de mana atunci cand isi doresc? Nu exista un barbat care sa le spuna ca sunt frumoase in fiecare dimineata, care sa le sarute, sa le tina in brate in fiecare noapte si sa le stearga lacrimile adunate in barbie? Se pare ca nu...


Monica, 30 de ani, account manager, imi spune ca nu ea a ales sa fie singura, ci soarta. Si nici macar nu este o femeie pretentioasa: "Tot ceea ce-mi doresc este un barbat frumos, inalt si foarte inteligent. Trebuie neaparat sa aiba o casa, pentru ca eu am una, o masina, pentru ca nu imi place sa merg cu RATB-ul si trebuie sa ma adore si sa imi spuna ca ma iubeste in fiecare secunda. In niciun caz barbatul pe care il aleg nu trebuie sa priveasca alte femei, nu trebuie sa se gandeasca la alte femei, dar nici nu trebuie sa fie neinteresant sau plictisitor.


El trebuie sa fie pasional, dulce si tandru, ferm si delicat si, mai presus de toate, trebuie sa imi poata tine piept si sa ma domine. Trebuie sa intuiasca ce simt, ce vreau, astfel incat sa fim mereu pe aceeasi lungime de unda, fara ca, totusi,sa imi dea senzatia ca avem acelasi creier sau ca iubesc imaginea mea proiectata in oglinda. Si atunci de ce mai sunt singura?

Glumesc... vreau sa fie inteligent, inalt, cu ochi albastri, ochelari, sa poarte aceeasi camasa albastra in fiecare zi si sa ma placa la randul lui... asa cum sunt. Cer prea mult?"
.

Si tu ti-ai pus aceasta intrebare, nu-i asa? "Ce imi lipseste de sunt singura si nu-mi gasesc un barbat care sa ma iubeasca pentru ceea ce sunt?" Cum de ai ajuns sa te simti atat de singura? "Pentru mine, singuratatea este o moarte lenta", imi spune Magda, o prietena in varsta de 27 de ani. "Nimic nu mi se pare mai trist decat sa ma duc acasa si sa adorm intr-un pat gol si rece si sa ma trezesc la fel.

Dupa ce m-am despartit de iubitul meu, mi-am dorit cateva zile de singuratate, sa imi fac ordine in minte, dar dupa o perioada scurta de timp mi-am dat seama ca nu ma pot suporta singura, sa imi aud gandurile"
. Dupa ceva saptamani, Magda simtea o nevoie nebuna sa fie implicata intr-o relatie serioasa. Dar nu a fost sa fie... "Am avut 'norocul' sa dau numai peste barbati nepotriviti si superficiali, care nu au facut decat sa imi adanceasca suferinta si sa imi demonstreze cat de nedemni sunt de mine.

Am avut momente de disperare, in care plangeam pana ramaneam fara lacrimi, in care imi spuneam ca sunt urata, proasta si ca voi fi singura pe vecie. Sunt singura de aproape un an si in tot acest timp m-am obisnuit si cu patul gol si rece, dar stiu sigur ca nu va fi asa pe vecie. Sunt sigura ca nu toti barbatii sunt superficiali si lipsiti de sentimente. Iti trebuie doar rabdare, iar timpul le rezolva pe toate"
, adauga Magda, increzatoare.

Acestea sunt doar doua femei frumoase si singure, dar sunt sigura ca sunt mai multe. Nu ele au ales aceasta postura, nu ele au ales sa fie asa, nu ele si-au dorit singuratatea... Au fost niste circumstante care nu le-au fost favorabile si au trait sau traiesc astfel de perioade crunte de singuratate.

Mai "defecte" din fire, multe femei se simt implinite cu adevarat daca au si o relatie de dragoste fericita, daca se simt iubite si adorate. Pana la urma, este o dorinta normala si justificata.

Un lucru este cert: nu suntem sortite sa stam toata viata singure, dar nici sa ne aventuram in relatii in care nu ne simtim implinite. Trebuie sa gasim puterea sa ne ridicam, sa mergem mai departe si sa luptam pentru ceea ce este mai bun pentru noi!

Un articol de Nicoleta Tarantus
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro