Mutatul împreună. Ce ar trebui să știți înainte de a face pasul cel mare
Dragoste & Sex · Relatii / 31.07.2020

Decizia de a vă muta împreună este una cât se poate de serioasă și este pasul firesc atunci când sunteți îndrăgostiți și simțiți că nu puteți sta nicio clipă unul fără celălalt.

Dar sunt unele lucruri despre mutatul împreună pe care trebuie să le știți ca să nu regretați decizia.

Mutatul împreună - când ar trebui să vă mutați împreună?


Este un lucru minunat să fii îndrăgostit până peste cap. Acea etapă de la începutul relației este cea mai frumoasă și, din păcate, trecătoare. Studiile au arătat că dragostea pasională durează aproximativ doi-trei ani, timp în care simți că pur și simplu nu poți sta departe de persoana iubită. După această perioadă de iubire pasională, unele cupluri trec la nivelul următor, al unei iubiri mature, ce poate dura zeci de ani. Dar alte cupluri nu reușesc să facă tranziția de la iubirea pasională și arzătoare specifică primilor ani de relație la o iubire stabilă și profundă, care este necesară pentru o relație de lungă durată. Dacă te întrebi când este cazul să vă mutați împreună, cel mai bun răspuns este acela de a-ți asculta intuiția. Uneori răspunsul vine de la sine și nici măcar nu este necesar să luați o decizie. Totul se întâmplă natural.
Oamenii care sunt îndrăgostiți nebunește unul de celălalt pot descoperi că s-au mutat treptat împreună, chiar fără să realizeze acest lucru. De exemplu, pur și simplu nu mai vrei să pleci când ești cu iubitul tău, iar el insistă să rămâi atunci când crezi că este momentul să pleci acasă. Dacă astfel de situații se întâmplă tot mai des, este evident că pentru voi mutatul împreună este doar o formalitate. 

Așa cum spuneam, intuiția și sentimentele tale sunt cele care ar trebui să te ghideze. Dacă nu te simți acasă sau ai senzația că ai nevoie neapărat de o pauză după ce stai câteva zile la rând în aceeași casă cu iubitul tău, este un semn clar că îți trebuie mai mult timp de gândire.

Mutatul împreună - latura „practică”


Să locuiți împreună nu înseamnă doar lapte și miere. Este o situație care aduce tot felul de provocări, pe care trebuie să știți cum să le gestionați pentru a fi fericiți împreună. Extrem de multe certuri pornesc de la lucruri mărunte precum „E rândul tău să duci gunoiul” sau „De ce ai lăsat vasele în chiuvetă?”. Treburile casnice sunt chestiuni banale, dar care pot deveni apăsătoare și chiar vă pot distruge relația dacă nu învățați cum să le împărțiți.


Este important ca încă de la început să aveți reguli pe care să le respectați amândoi. În mod clar, treburile casnice nu trebuie să fie puse numai pe umerii unuia dintre voi. Echilibrul este cheia succesului în toate aspectele vieții, inclusiv atunci când vine vorba de ceea ce aveți fiecare de făcut. Regulile pe care le faceți încă de la început sunt cele care dau tonul în relația voastră. Nu puteți fi fericiți împreună dacă unul dintre voi simte că este nedreptățit.

Mutatul împreună - dreptul la intimitate


Oricât de mult iubești o persoană, sunt momente în care ai nevoie de intimitate și de timp petrecut așa cum vrei. Chiar dacă locuiți împreună, asta nu înseamnă că trebuie să petreceți fiecare clipă împreună. Este esențial să vă respectați spațiul personal și să acceptați faptul că fiecare dintre voi are propriile sale pasiuni, preocupări și nevoi.

Este o greșeală să presupuneți că trebuie să vă placă absolut aceleași lucruri și că trebuie să faceți totul împreună. Fiecare persoană este unică și tocmai aceste diferențe dintre voi pot face relația și mai interesantă. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro