Ma indragostesc, desi mi-am jurat...
Dragoste & Sex · Relatii / De Nicoleta Tarantus, 14.08.2008

Dupa o despartire, multe dintre noi isi jura ca nu se vor mai indragosti vreodata, nu vor mai iubi pentru ca suferinta este mult prea mare. Din fericire...

Dupa o despartire dureroasa de un iubit, multe dintre noi isi jura ca nu se vor mai indragosti vreodata, nu vor mai iubi pentru ca suferinta este mult prea mare. Din fericire, indraznesc sa spun, dragostea nu poate fi controlata; nu este ca o durere asurzitoare de cap pentru care iei o pastila si iti trece. Inca nu s-a descoperit un leac impotriva dragostei si cred, cu tarie, nu va putea fi inventat.

Daca nu am iubi si nu am suferi, nu am mai fi oameni, ci simpli roboti privati de orice sentimente. Si care ar mai fi farmecul vietii? Pentru ce mai traim daca nu pentru a iubi si, de ce nu, pentru a suferi din dragoste? Pentru ca se merita fiecare clipa...


Cu totii am simtit pe propria piele, suferinta din dragoste si poate nu o singura data ne-a fost dat sa trecem prin stari din care simteam ca nu mai aveam nicio scapare, nu mai vedeam vreo urma de fericire, toate visele naruite treceau prin fata ochilor si nu doream decat sa uitam de tot si de toate, sa speram ca dormim adanc si nu este decat un cosmar.   

Cand barbatul pe care il iubesti cu patima te raneste, iti sfasie sufletul, te minte si te lasa aproape fara suflare intr-o suferinta pe care cu greu o poti descrie, de multe ori te umpli de ura sau doresti razbunare. Sau oare merita acest consum de energie? Este foarte greu sa gandesti limpede in aceste momente, este aproape imposibil, dar poti sa iti aduni puterile ramase si sa accepti situatia asa cum este.


Poate nici nu mai conteaza a cui a fost vina, a ta sau a a lui, a voastra... Aceste intrebari nici nu isi mai au rostul! De multe ori, dragostea provoaca suferinta si niciuna dintre noi nu a fost privata de aceasta experienta. Poate fi o trecere rapida si dureroasa de la starea in care simti "fluturi in stomac", te declari cea mai fericita femeie din lume la cea in care suferinta ia locul acelor momente pline de iubire; poate fi o suferinta mocnita, care dureaza de foarte mult timp - simti ca relatia in care esti implicata de foarte mult timp s-a transformat intr-o obisnuita plictisitoare.  


Suferinta din dragoste poate fi si mai dureroasa in cazul in care cel pe care il iubesti nu iti impartaseste sentimentele. Poate fi vorba de amicul tau cel mai bun pentru care incepi sa simti sentimente mai profunde decat cele care definesc o prietenie. De cele mai multe ori, nu putem controla unele sentimente. Nu poti sa iti impui, spunand: "De azi, nu il mai iubesc!". Multe pot fi controlate, nu si dragostea! Poate acesta este si farmecul ei...

Dar cum depasesti o dezamagire in dragoste si oare merita sa te indragostesti din nou? In primul rand, nu cred ca exista reguli sau anumiti pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru depasirea unui astfel de moment. Stiu ca este greu si uneori pare imposibil de iesit din aceasta situatie, dar trebuie sa invatam sa avem rabdare cu noi insine si sa avem puterea sa acceptam aceasta noua postura in care ne aflam. Se spune ca dragoastea este mai puternica si poate depasi toate obstacolele, dar si suferinta poate fi la fel de puternica, dar nu ne neinvins.  


Este absurd sa spui ca nu vrei sa incluzi dragostea in planurile tale de viitor, sa iti juri ca nu te vei mai indragosti vreodata. De ce? Pentru ca dragostea este imprevizibila si nici nu poti sa stii de unde si cand apare. Esecurile pot intari increderea in propria persoana, chiar daca uneori iti vine sa spui ca nu poti sa mai faci fata. "Ceea ce nu te omoara, te face mai puternica!", iti suna cunoscut acest dicton? De cele mai multe ori, se aplica si in viata reala. Dragostea si suferinta fac parte din noi.

Viata ta nu se termina cand te-ai despartit de iubit! Acum, viata ta intra intr-o noua etapa in care pasesti mai experimentata, poate, cu fruntea sus si gata sa fii iubita si sa iubesti. Meriti sa iubesti si sa fii iubita, chiar daca simti ca suferinta ti-a lasat rani adanci in suflet - umple-le cu dragostea ce va sa vina! Este destula pentru fiecare dintre noi!

Prea mult timp te-ai izolat de lume, ai plans si ai refuzat sa accepti faptul ca te poti indragosti in nou. Viata nu se va opri in loc pentru suferinta ta, invata sa ai incredere in tine, in cei din jurul tau, sa ierti si sa uiti! Nu toti barbatii inseala, mint sau desconsidera femeile!

Poate esti tentata sa spui ca dragostea nu este pentru toata lumea, in schimb suferinta este pentru toti... Uneori nu ai nevoie decat de o secunda si totul se poate schimba. Nu trebuie sa fii aspra cu tine, sa te critici si sa fii atat de indarjita incat sa nu mai acorzi o sansa dragostei. Incearca ca te regasesti, sa te aduni si sa o iei de la capat. Undeva, o noua dragoste te asteapta! Continua sa descoperi fercirea si secretele ei...

Ma indragostesc de el in fiecare zi, desi mi-am jurat sa nu imi mai las sufletul prada iubirii pentru ca imi este frica sa nu platesc un tribut, cel al suferintei. De data asta simt ca merita orice suferinta!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro