"Este doar o stare care dispare cu timpul", "Iubirea nu există, este doar o iluzie", "Este o mică nebunie, trece cu timpul", "Cine a zis că iubirea poate schimba radical o persoană? Nu cred în asta. Doar să o schimbe pentru 3 zile, 3 luni şi atunci pentru că respectivul trebuie să obţină ceva nu pentru că te iubeşte" (este părerea de "expert" a Oanei pe pagina de Facebook a Eva.ro). Sincer, eu am obosit să aud atât de multe păreri negative, să cunosc atât de mulţi oameni care nu-şi dau voie să fie fericiţi. Cred cu tărie că fiecare poate găsi fericirea pentru că ea există, iar omul se naşte liber (vorba lui Rousseau), liber să iubească şi să fie iubit, aş continua eu. Să lăsăm la o parte prejudecăţile şi falsele idei că iubirea există doar pentru unii. Vorba Teodorei, prietena noastră de pe Facebook: "Iubirea depinde de fiecare dintre noi, cât de mult putem să o menţinem vie, pasională, iar pentru unii poate fi chiar veşnică".


Iubirea adevărată, marea iubire sfidează timpul, distanţa, religia, sfidează orice obstacol. Marea iubire se caută toată viaţa, trebuie numai să îţi doreşti cu adevărat, din tot sufletul. Nu poţi sta întreaga viaţă ca într-o sală de aşteptare, să aştepţi, fără a clinti un deget, un tren care să îţi aducă marea iubire, fericirea. Nu trebuie decât să îţi doreşti să fii fericită.

Iată cum le-a schimbat iubirea pe câteva prietene Eva.ro:  
 
Ramona scrie pe pagina de Facebook a Eva.ro: "Pe mine m-a schimbat în bine: sunt o persoană mai pozitivă, zâmbesc tot timpul. Consider că iubirea ne face mai frumoşi".

 
"Iubirea te face mai tolerant, mai înţelegător, mai zâmbitor, asta dacă e iubire adevărată şi nu infatuare", este de părere Andreea.
 
Dumi admite că iubirea schimbă o persoană şi a reuşit să o schimbe şi pe ea: "Da, nu mai sunt eu şi asta un pic mă 'şifonează'. Aveam reguli foarte strict impuse: eu mereu cea rea şi insensibilă am ajuns să zâmbesc fără motiv. Iubirea este un lucru foarte frumos, mai greu este să te obişnuieşti cu ea, să lupţi cu tine pentru a vrea să o primeşti".
 
Iată şi o părere de bărbat pe pagina de Facebook a Eva.ro: "Din experienţă proprie vă spun că iubirea este sentimentul care schimbă un om în totalitate, poate nu neapărat într-un 'bine' radical, dar ţinând cont că rezultatul iubirii este ceea ce ne defineşte pe noi ca persoane şi ne scoate din egoismul proverbial al fiecărei entităţi, indiferent de sex, rezultă că iubirea, fie ea şi neîmpărtăşită, îţi dă o stare de bine şi îţi schimbă viziunea asupra vieţii".


Pe tine te-a schimbat iubirea? Tu cum eşti atunci când iubeşti?

  • Ina, sâmbătă, 21.01.2012 06:27
    wow.

    Am uibit cu toata inima si mi-a trecut pentru ca sufeream prea mult,dar asta nu inseamna ca nu mai simt absolut nimic.Iubirea exista,doar ca majoritatea vrem sa o gasim atat de mult incat trecem pe langa ea...asta e trist!...btw:Felicitari pentru acest articol.Prima parte m-a facut sa vars cateva lacrimi...

  • madalina, luni, 18.04.2011 10:01
    pff..nush....impresionat

    deki dah... e destul d clar...iubirea exista nu?... eu nu am descoperit-o ink..:(

  • monalisa, joi, 14.04.2011 17:34
    Impresionant

    Ma regasesc in aceste cuvinte minunate.Am dat peste acel om care ma face sa fiu muta de fericire,sa vibrez...Ii voi multumi lui dumnezeu neincetat pentru acest dar nepretuit.

  • cristina, sâmbătă, 26.03.2011 15:07
    adevarat....

    FERICIT e cel ce gaseste iubirea adevarat macar o data in viata ! sunt altii kre nu au norocul asta nici macar o data in viata ....

  • deea, luni, 10.01.2011 14:38
    fericirea chiar exista at cand iubesti

    Buna..chiar frumos articol, bravo!!! Vin si eu sa sustin ideea ca exista iubire..si cred ca e cel mai frumos lucru sa simti ca iubesti si ca esti iubita la randul tau. Din propria experienta pot sa zic ca iubirea vine cand te astepti tu mai putin (sau poate cand nu mai speri deloc,dupa ce ai trecut prin mai multe esecuri in dragoste), dar sa mai stiti k iubirea vine si cu multe sacrificii, poate prea multe induri pana ajungi sa implinita sufleteste. Acu am sa va scriu un citat care m-a impresionat: "NU EXISTA IN VIATA DECAT O SINGURA FERICIRE : SA IUBESTI SI SA FI IUBIT..." pt mine acest citat este valabil, caci in ciuda necazurilor si neajunsurilor vietii de zi cu zi , el (jumatatea mea) este fericirea pt mn.. Va doresc sa fiti fericite!

  • mihaela, marţi, 04.01.2011 23:45
    iubirea...oare exista..

    sant casatorita de 14 ani si sant sigura ca sotul meu nu ma iubit nici o clipa,spun asta pt ca s-a comportat f urat cu mine..Avem un copil ampreuna de 13 ani,este fetita.Am trait cu el clipe de cosmar am suferit cei mai frumosi ani ai tineretii doar pt ca fetita mea sa creasca alaturi de tatal ei,stiu ca un copil nu este un motiv suficient sa tina doi oameni uniti dar totusi nu m-am despartit deel.el acum regret lucrul acesta

  • just me, marţi, 04.01.2011 09:01
    offf

    si eu am cunoscut iubirea....a durat 8 ani . Am gresit foarte mult in toti acesti ani, am facut ce am vrut eu, l-am tinut inchis intr-o "cusca ", fara scapare, am crezut ca orice as face el ma va iubi la nesfarsit...Pana intr-o zi, acum de curand, cand mi-a spus ca totul intre noi s-a terminat. Nu am crezut, era doar o cearta , asa de rutina ca multe altele, dar m-am inselat. Acum traiesc cele mai groaznice momente din viata mea, nu vrea sa se mai intoarca la mine, incerc sa inteleg ca s-a terminat , stiu care sunt motivele pentru care a luat decizia asta...EU. Abia dupa ce l-am pierdut mi-am dat seama ca-l iubesc mai mult decat orice pe lume si nu vreau sa traiesc fara el.Nu stiu cati vor citi acest comentariu, dar vreau sa deschid ochii altora care sunt intr-o relatie, sa -l inteleaga pe cel de langa el, sa-l asculte si sa pretuiasca ce au langa ei, la timpul potrivit.....

  • giorgi, vineri, 17.12.2010 19:46
    dragoste???

    ma intreb...?oare exista dragoste printre pamanteni.....?noi oameni suntem ca si pamantul pe care il locuim ....nimic nu i la voia intamplari.....adica paamntul are 4 anotipuri.....are calamitati naturale are cutremure ....si lista poate continua ....natura e imprevizibila acuma e soare si frumos si in 5 min o adevarata furtuna sau un mare tunami sau un cutremur...etc asa si noi intr o relatie de cuplu.....e identic ....nu exista o dragoste in care celalat sa ti aduca in ficare dimineta un trandafir si micul de jun.....asta e omare minciuna....orice relati mai devreme sau mai tarziu va trece printr o turbulenta ca va fii cutremur sau eruptii vulcanice sau ploaie...asta se va intampla 100/100.....e greu ca doau persoane sa se portrivesca perfect e aproape inposibil.....acuma depine ce facem dupa ce a trecut turbulenta din cuplu.....incercam sa salvam ce a mai ramas din cuplu sau incercam sa ne salvam individual si sa ne legam ranile in alta parte....si in lata parte ori unde am fi ....in brtele alt cuiva tot ceva se va intmpla....ei si poate zice ti la mine e numai soare....a da???ati fost in africa ????e numai soare dar ....pamantul e sec!!!! e o caldura inabusitoare....boli la tot pasul....iar noaptea.....o racela de gheata....iar oameni cand vad in vita voastra dragostea torida dintre voi ei nu stiu ca defapt e o adevarata africa si o adevrata fatada.....succes in cautatrea dragostei.....dar sunt sigura ca nu o ve ti gasi niciodta.....

  • raluka, vineri, 03.12.2010 12:14
    :)

    Este fabulos sa iubesti! Eu am iubit si am fost iubita candva..la modul absolut! nu a durat decat 3 ani, dar a fost cel mai frumos lucru ce s-a intamplat vreodata! Multumesc tie, celui care candva m-a invatat ce inseamna 1 singur suflet turnat in doua trupuri...!

  • Alezz, sâmbătă, 06.11.2010 20:33
    Off...

    Iubirea e frumoasa dar cand te certi cu el,,si el nu te mai baga in seama...il vezi cu alta....Atunci dc ce sa mai iubesti?:(

  • bia, miercuri, 03.11.2010 12:55
    exista...

    Am 25 de ani.Mi am dorit intotdeauna si ma rugam sa intalnesc pe cineva care sa ma iubeasca, asa cum sunt, nu f frumoasa, dar cu destule calitati.L am intalnit acum 8 luni, suntem indragostiti unul de celalalt, ne iubim, dar mi e teama sa nu se termine, sa nu fie asa doar la inceput, sa nu intervina monotonia, etc. Pentru moment ma bucur de clipele petrecute impreuna, traiesc fiecare moment la maxim si vreau sa le spun tuturor celor peisimisti: dragostea adevarat chiar exista, trebuie doar sa crezi, sa speri, iar atunci cand este momentul potrivit, se va intampla sa iubesti si sa fii iubit.

  • nadia, luni, 01.11.2010 10:34
    iubirea.....

    iubirea ...sa stai cu cineva 4ani , sa-l accepti si sa-l iubesti cu toata fiinta ta . in 6 luni sa fie casatorit ,sa afli acest lucru dintr-o poza de pe net.

  • dany, marţi, 26.10.2010 01:22
    Iubirea

    CRISTINA,te conrazic si te aprob.Exista iubirea adevarata dar este f rara,f greu de gasit.O femeie din 100 are norocul sa o gaseasca si sa fie fericita si implinita100%iar la faza cu:...cand ajungeti sa cunoasteti tot adevarul despre ei....sa vedeti cum neaga tot...si, cel mai frumos este cand ei va suna sa va intrebe ce mai faceti. si sunt in bratele alteia..sa scrieti cand ajungeti la maturitatea mea...sa vedeti ca am dreptate ! iti dau dreptate.Eu ma intreb mereu:de ce atunci cand ei inseala totul "e din vina noastra" si totul e ca si normal iar atunci cand noi inselam suntem niste...asa si asa(intelegeti voi)? .

  • dany, marţi, 26.10.2010 01:14
    Iubirea

    Stiu toate aste,stiu cum este sa Iubesti dar cum este sa fii Iubita...nu stiu.Si ce faci atunci cand fiinta pe care o iubesti cu atat patima iti baga un mare cutit in inima si-l mai si rasuceste?

  • CRISTINA, joi, 21.10.2010 15:50
    TRIST..

    Stiu..e trist, dar, din nefericire..este adevarat !...Iubire adevarata nu exista, decat cea ptr. copilul tau si de la copilul tau..atat !...Si, mai am o rugaminte ptr. cele care va laudati barbatii...sa adaugati in "favorite" aceasta pagina..si sa scrieti ...cand ajungeti sa cunoasteti tot adevarul despre ei....sa vedeti cum neaga tot...si, cel mai frumos este cand ei va suna sa va intrebe ce mai faceti. si sunt in bratele alteia..sa scrieti cand ajungeti la maturitatea mea...sa vedeti ca am dreptate !

  • CRISTINA, joi, 21.10.2010 15:45
    ...........

    Mi-am adus aminte de un caz...cand o femeie in varsta, care a fost foarte fericita in casnicie. a avut tot ce a vrut, a aflat de toate aventurile iubitului ei sot...NUMAI CA SA NU FACA INFARCT LA MOARTEA SOTULUI....ca nu putea sa accepte situatia....L-A IUBIT ENORM SI A CREZUT IN EL...adica, toata lumea stia, tot blocul, vecinii..numai ea, nu !..E de ras, nu?..asa veti pati si voi, cele care ii credeti sfinti pe barbatii vostri....!..Mai bine, fiti realiste...iubiti in felul vostru, dar nu va amagiti, nu e nimeni buricul pamantului...nici voi, nici ei..nici noi...nici ele...!

  • CRISTINA, joi, 21.10.2010 15:38
    LUATI O PAUZA

    Eu zic sa luati o pauza de gandire..ca.."iubiti" fara sa ganditi. Iubire reciproca nu exista, sa fie f. clar !...de regula exista iubire ori dintr-o parte, ori din alta....ori iubeste femeia, ori doar barbatul...Evident, imaginea de "fatada" este una ok., normala...dar pe cine intereseaza?..Doar o amanta stie exact cum stau lucrurile....iar voi, dragi neveste care va laudati atat barbatii..stiti exact ce fac ei..pana vin acasa?..sau nu va pasa..ptr. ca nu-i iubiti de fapt..sau ptr. ca ii iubiti prea mult?..cum spun unele...De-ati stii cati barbati insurati am intalnit si "fericiti" la casa lor...si care nu spun un cuvant acasa..si tac...si nu dau de banuit...eheeeee..nu i-ati mai lauda atat..Va spun eu: TOTI BARBATII SUNT O APA SI UN PAMANT !. Eu am trecut prin multe si stiu..mai vad si la altii...Sau fidelitatea nu este obligatorie in iubire?....Eu zic ca este....dar...acum..fiecare cu principiile lui..si cu logica lui...Dar am si eu o intrebare ptr. cele care cred in barbati, evident, daca pot face un mic exercitiu de imaginatie, in afara de faptul ca spun ca barbatii lor sunt doar ai lor...: daca ati stii cat de mult si de FRUMOS v-ar insela barbatii vostri, i-ati mai iubi atat de mult?..i-ati mai lauda atat?...SINCER....

  • brunetzik249, joi, 21.10.2010 02:19
    Iubirea este ceva minunat

    Te face sa razi,sa fii mai dulce,sa fii altfel decat un om acru :-D Eu iubesc si sunt iubita..suntem impreuna de 2 ani si 2luni ,am trecut prin multe,unele lucruri poate prostesti sau copilaresti..nu k am fi prea mari :))..amandoi avem 21 de ani,dar ne iubim mult,dak nu ar fi fost asa,n'am mai fi fost demult impreuna..Sper sa ramanem impreuna toata viata,,sa nu ne impiedice nimeni si nimic !

  • leelee, duminică, 17.10.2010 01:11
    iubirea exista

    iubirea imi da incredere in mine si in persoana de langa mine,ma face sa apreciez ceea ce am,sa fiu fericita la cel mai mic gest ,sa rad,sa fiu vesela

  • alekshutza, miercuri, 06.10.2010 17:14
    dragostea exista...

    greu de crezut,dar kiar exista!il cunosc p Andrei de 3 ani ji ne iubim p zi ce trece tot mai mult...simt k o sa il iubesc pana knd nu o sa mai fiu...ak jtiu ce inseamna sa te trezesti dimineatza fericita langa cnva care te iubeste la fel de mult cum il iubesti ji uh p el...sincer eu nu mai vad viatza fara el.un mesaj de la el sau un simplu telefon imi insenineaza ziua,simt k orice ar fii am un motiv f intemeiat sa merg mai departe.ne iubim ji impreuna o sa ramanem toata viatza:X:X:X

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro