De ce ne simtim singuri... in doi?

Relatii / 02.04.2009

Am constatat ca exista si multe femei, casatorite sau cu iubiti, care se simt singure... Desi o relatie presupune intelegere, sentimente impartasite, pana la urma o viata impartita la doi, cu bune si rele, singuratatea iti poate cauza o durere atat de mare, incat, de cele mai multe ori, simti ca nu o mai poti indura, oricat l-ai iubi pe cel de langa tine

Intotdeauna am fost de parere ca singuratatea este una dintre cele mai crunte stari pe care cineva o poate simti. Si observ ca nu sunt singura persoana care este de aceasta parere, citind comentariile de la articolul Confesiunile unor femei singure...

Am constatat ca exista si multe femei, casatorite sau cu iubiti, care se simt singure... Desi o relatie presupune intelegere, sentimente impartasite, pana la urma o viata impartita la doi, cu bune si rele, singuratatea iti poate cauza o durere atat de mare, incat, de cele mai multe ori, simti ca nu o mai poti indura, oricat l-ai iubi pe cel de langa tine.    


Recunosc faptul ca am trait si eu o astfel de experienta. Formam un cuplu de aproximativ un an, locuiam impreuna, totul parea sa mearga perfect, dar, la un moment dat, fara sa imi dau seama cand, s-a petrecut un declic si nu mi-am mai gasit locul in relatia respectiva.

Sarutatile lui din fiecare dimineata pe umarul meu nu mai trezeau in mine dorinta, discutiile pe care le aveam nu mai erau la fel si eram istovita de neputinta de a gasi acel "ceva" cu ajutorul caruia sa pot aprinde din nou flacara iubirii care, odata, a existat intre noi.      


Am inceput sa ma simt ingrozitor de singura, desi eram constienta de faptul ca el ma iubeste foarte mult. Fara sa realizez, m-am indepartat emotional foarte mult de cel pe care, la un moment dat, il vedeam perechea mea, tatal copiilor mei. Nici el si nici eu nu am reusit sa ne regasim drumul comun, pe care sa pasim fara sa ne fie frica de ceva, vreodata.

Rutina, lipsa comunicarii, interiorizarea mea si a lui - cred ca toate au contribuit la insingurarea mea si, in cele din urma, la ruperea relatiei. Nu am mai putut indura durerea singuratatii in doi si am ales, decat sa ne chinuim, sa ne cautam drumuri separate in viata.


"Mie nu mi s-a intamplat niciodata sa ma simt singura in... doi, desi majoritatea lucrurilor care apartin familiei sunt facute de mine. In schimb, jumatatea mea, imi reproseaza mai mereu ca m-am detasat cumva si ca se simte singur chiar si atunci cand e cu mine. Eu nu constientizez acest lucru si, sincera sa fiu, nici nu m-am gandit la asta pana cand nu mi-a reprosat el.

Atunci cand apare acest 'fenomen' al singuratatii in doi, ori incerci sa gasesti solutii, ori divortezi. Stiu ca este dur, dar daca nu poti rezolva altfel aceasta problema, divortul este solutia viabila. Intr-o relatie, ambii parteneri trebuie sa lupte ca relatia sa functioneze. Acum cand scriu aceste randuri imi dau seama ca si la noi se cere o discutie, pe care cu siguranta o vom avea in curand", imi spune Ileana.
  • mihaela, luni, 10.08.2015 03:01
    singuratatea si neintelegerea

    Cred ca cel mai rau lucru este sa fii singur ,eu am fost plecata din tara de 11 ani si am avut perioade nespus de dramatice de singuratate care mi-au facut f mult rau .Am fost singura si am plans singura si ma gandesc ca am ajuns in situtia cand nici eu nu mai ma inteleg .Dorul de casa ,faptul ca nu sa am copii natural mi -a influentat viata si o copilarie nefericita ,m-am lasat de tigari de 3 ani (a fost foarte greu eu si sotul ne-am certat mai mult din cauza mea) .Am ajuns sa ne certam f tare acuma ,eu cred ca avem dreptate amandoi dar spune lucruri care ma doare cum ar fii ca nu stie ce mai avem in comun …E asa de rau sa alergi dupa cai verzi cred ca noi oamenii trebuie sa ne sprijinim sa avem persoane alaturi sa ne intelega cat de putin posibil.Eu una m-am obisnuit sa fiu singura pt ca de fiecare data cand am avut nevoie de cineva nu a fost nimeni ...

  • ionut, miercuri, 26.03.2014 00:19
    despre femei

    am ajuns la concluzia ca femeile vor mult sex ,,,,la maxim cum se spune .de 3 ori pe noapte astai adevarul ,,,nu va suparati....

  • marushka, miercuri, 23.10.2013 13:45
    sunt inselata dupa 20 ani de casnicie

    Ce sa fac?Sotul nu mai face dragoste cu mine de ceva timp!cum sa procedez?

  • mircea, sâmbătă, 17.08.2013 23:18
    iubire

    am studiat in cadrul facultatii de teologie da momentan lucrez la o intreprindere de stat

  • mircea, sâmbătă, 17.08.2013 23:10
    iubire

    buna ma numesc mircea am 27 de ani nu sunt casatorit si as vrea sa cunosc o fata frumoasa pt casatorie nr meu de telefon 0740422733

  • evi, marţi, 04.12.2012 11:09
    sunt singura in doi

    am o relatie de 5 ani jumatate ,eu am 23,el 31.altceva nu face decat sa se joace pe calculator,nu munceste,eu le fac pe toate.m-am saturat,ma simt singura si vreau sa o iau de la capat.

  • suferinta, vineri, 05.10.2012 12:54
    nicaieri

    nici eu nu stiu de ce sufar atat langa omul care ma simt nimeni,acelasi sarut fugitiv si scurt in ficare zi ,aceiasi joaca copilareasca in fiecare zi desi suntem trecuti de 40 de ani si de un an jumate fara sex ,am deschis subiectul am vb dar totul raman surd si mut ,si orice mi-ar spune nu cred nimik pt ca nu a fost asa ....

  • SIMONA, sâmbătă, 16.06.2012 11:52
    NU SUNT SINGURA.......

    SUNT CASATORITA DE 3 ANI SI AM UN INGERAS DE FETITA DAR NU MAI MERGE REL NOASTRA CA INAINTE ACEEL ,,CEVA,, SA PIERDUT SI NU STIU CUM SA IL MAI CAUT PUR SI SIMPLU NU MAI SIMT ACEEL ,,CEVA,, CUM IL SIMTEAM PANA ACU UN AN SI JUMATATE.IMI POATE DA CINEVA UN SFAT??? VA ROG???

  • madalutsamada, duminică, 08.04.2012 20:09
    nu mai suport

    sincer trec de cateva luni printr'o situatie naspa...priietenul meu cu care sunht de 6 luni nu mai imi da atentia care mio dadea la inceputul relatiei pleaca mereu cu prietenii de dimineata si vine seara!ma simt foarte singura si neglijata va rog un sfat il iubesc enorm nu as putea trai fara el !

  • Adriii, vineri, 20.01.2012 23:20
    Despre singuratate

    Mda ... ca suntem intr-o relatie sau in afara acesteia tot ne vom simti odata si odata singuri ptr se rup anumite lucruri si nu le simtit dar in schimb se poate comunica, problema urm este daca se poate rezolva aceasta nelamurire ..acum nu se stiie depinde de ambii parteneri si ce isi doresc acestia ptr ca daca unu doreste un alt drum si celalalt la fel at nu se mai poate rezolva nimic si mai bne ramai singur :) desi e trist dar decat sa te chinui mai bne asa .. O vb care nu-mi place :| Mi-e greu cu tine ..Dar mai greu imi este fara tne :)

  • marry, marţi, 11.10.2011 17:59
    nesigura,confuza....singura

    am o relatie de aproape doi ani,o relatie care a inceput fara sa-mi dau seama,el s-a indragostit de mine innsa eu nu,tin la el dar intre noi nu exista comunicarea si mai ales in intimitate nu ne gasim unul pe celalalt,saruturile lui ma irita,nu simt dorinta sa il tin in brate sau sa-l mangai.ma intreb uneori ce fac??d ece sunt inca cu el,l-am inselat de nenumarate ori,el nu stie,sau nu vrea sa deschida ochii!!sunt f rece cu el in speranta k intr-o zi imi va cere el sa ne despartim,pt k eu nu ma simt in stare da dau cu picioru la un om asa bun!dar el nu face niciun pas...is disperata!!!ce trebuie sa fac??

  • M.LUCIA, sâmbătă, 12.03.2011 17:21
    nu sunt singura,dar..............

    Am descoperit acest site intimplator,iar curiozitatea ma facut sa citesc unele comenterii.Din pacate am descoperit femei care au aceeasi situatie ca si a mea.Nu sunt singura,dar m-am inbolnavit de asa zisa boala"SINGURATATE".Stiu ca sunt si persoane care iau in neserios aceste comentarii,dar nu le scim ca sa ne plincem de greu,pur si simplu te mai sfatui cu cineva. De multe ori cind ma cert cu sotul meu ,ii spun" cu tine sau fara tine oricum sunt singura, ca am nevoie de o pauza, asa poate reusesc sa imi aduc in ordine sentimentele"daca mai exista",iar raspunsul vine ca sunt nebuna,sau nici o problema,spune-mi cind sa plec si eu plec".Ma plingeam prietenelor mele,dar ele ma birfeau pe la spate si ceea ce ma deranjeaza mai mult ca in fata altora eu sunt cea rea si el cel bun.DE CE?...Sincera sa fiu nustiu de unde a inceput haosul asta in viata mea,nu stiu de unde am inceput sa ma simt singura,m-am in chis in mine si incerc sa nu-l mai bag in seama.Poate ca el este sincer sau poate,poate,poate....De fiecare data ma invinovatesc pe mine de tot si incerc dinnou,ca si o roata de carusel se invirte si tot in punctul destinat ajunge.Ei cit timp suntem disponibile suntem perfecte si bune.Sigur nu toate femeile sunt de aceasta parere,am intilnit si de acelea care indura de totate din partea sotilor,si se tin sus si tare sau iti mai si spun"draguta tu nu stii sa-ti traiesti viata,barbatii trebuie tinuti bine,chiar si daca iesti jignita si batuta tu trebuie sa taci daca vrei sa fii in rind cu lumea, asa sunt barbatii,fara ei nu suntem nimic".Buna replica.Dar si ei fara noi nu sunt nimic.Ei au puter in brate,dar noi suntem mult mai puternice, doar un singur punc il avem foarte slab" IUBIREA" pentru care si indurem multe.Adevarul este ca tot IUBIREA ne v-a lecui de SINGURATATE......Bafta

  • maria, sâmbătă, 12.02.2011 17:03
    singuratate , nesiguranta, neliniste

    As vrea sa fiu si eu macr cateva ore din viata mea implinita sufleteste, sa ma simt fericita....Nu stiu ce inseamna asta, numai durere, lacrimi , incertitudine, si totul din dragoste sau din lipsa ei?Care este motivul pt care nu pot fi linistita, nu stiu parca nu stiu sa ma bucur de viata asta, am multe momente in care ma gandesc oare, voi cunoaste macar acest sentimenr:liniste? Sau voi fi vreiodata sigura pe mine/ De ce mie mi se intampla asta? De ce nu pot avea incredere in nimeni, nici in mine nu am, am avut o copilarie nefricita, nu i-am vazut pe ai mei fericiti dar imim doresc pt noi ca copilul nostrui sa ne vada macr un pic multumiti, linistiti.... Neliniste, nesiguranta, neincredeer, posesivitate, gelozie , astea ma caracterizeaza, e vina mea sau a mediului in care am trait?Vreau sa cred in el, vreau o familie linistita.....astept raspuns, mersi

  • marinarul, marţi, 25.01.2011 07:51
    prietenie

    fetelor daca va simtiti singure dati -mi un bip si mai vedem ce o iesi va sarut pe toate 0769411269 sant din buc.

  • pisynuca, luni, 24.01.2011 18:21
    pt toate

    sunt noua pe sait si mi-as dori sa am cu cine vb.As dori sa-mi fac prietene ca sa putem vb sa ne dam sfaturi ca doar noi ne putem ajuta ca barbati nu ne inteleg.Astept rasuns

  • pisynuca, luni, 24.01.2011 18:12
    singur in 2

    E adevarat ca e greu sa traiesti in 2 si sa te simti mai tot timpu singura.Spun asta din proprie experienta eu am piredut multi prieteni din cauza logodnicului meu acum nu mai am prieteni nu mai am cu cine sa vb.Am renuntat la multe pt el si nu stiu daca am facut bine.Poate cineva sa imi dea un sfat?astept raspunsu vostru.as vrea sa am cu cine vb

  • alina070981, luni, 20.12.2010 09:18
    Singur/a in 2? Trebuie doar sa faci alegerea potrivita!

    Sunt de parere ca aceasta singuratate in 2 nu apare dupa 6 luni, un an... Ea exista inca de la inceput in forma latenta. Atunci cand ne alegem partenerul cautam ceva in acea persoana. Daca totusi acel cineva nu umple golurile noastre ne imbatam cu speranta ca totusi pe parcurs se va schimba si ca celalalt ne va oferi intr-un final ceea ce avem nevoie. Ei bine, gresiti! Ori are de la inceput ceea ce vrem noi ori nu are! Daca nu are, cautam in alta parte. De ce sa pierdem timp pretios asteptand ceva ce acea persona nu poate oferi cand undeva in lumea asta mare te asteapta persoana potrivita? Fiti realisti! Dar ca sa ajungeti la asemenea concluzii mai intai ar trebui sa va cunoasteti pe voi ca sa stiti ce cautati in altii, si abia pe urma sa porniti la vanatoare. Nu garantez ca veti gasi de prima da persoana potrivita, dar macar evitati multe persoane nepotrivite si va scutiti de suferinte inutile. De exemplu, eu mi-am facut mental o lista cu calitatile si defectele mele. Apoi, am facut o lista cu calitatile si defectele pe care partenerul meu ar trebui sa le aiba. De exemplu: am incredere in mine, sunt realista, sunt o persoana careia ii place adevarul, cred in fidelitate si onestitate (ma bazez intotdeauna pe principii si valori). Partenerul meu trebuie sa creada in aceleasi lucruri. Familiile noastre sa ne fi oferit acelasi nivel de educatie si cultura. Nivelul educatiei, culturii si aspectul financiar isi pun amprenta asupra caracterului nostru. Nu neglijati acest aspect determinant. Si in final, ca totul sa merga bine, nu perfect pentru ca nimic nu e perfect pe lumea asta, personalitatea partenerului. Sa fim cat de cat pe picior de egalitate: putin egoism (nu trebuie sa oferi totul partenerului, nu trebuie sa il lasi sa stie totul despre tine pentru ca in timp apare plictiseala), putina gelozie (cat sa ii dai de inteles ca pentru tine conteaza ca persoana. Renuntati la controlul obsesiv al telefonului, al mesajelor de pe ymessenger etc. Il veti indeparta si veti crea impresia unei persoane instabila psihic), putina rabdare de a asculta cu adevarat ceea ce iti spune pentru ca doar asa vei ajunge sa il/o intelegi (daca ceva nu ti-e clar sau nu esti de acord cu ceea ce tocmai ti-a confesat cere lamuriri, dar pe un ton calm, fara reprosuri. In cazul in care raspunsurile nu sunt cele pe care le asteptai nu te arata profund dezamagit/a pentru ca aceasta atitudine il/o va face sa nu mai aiba incredere in tine si nu iti va mai spune nimic data viitoare. Inarmati-va cu diplomatie!). Acestea fiind spuse, cred ca am rezolvat problema singuratatii in 2. Faceti alegerile potrivite si suferintele vor disparea. Mentineti-va intr-o forma fizica buna ca sa fiti mereu atragatori (valabil si pentru femei si pentru barbati). Asta va va garanta incredere in voi si buna dispozitie. Chiar daca aveti un partener care va iubeste nu inseamna ca nu trebuie sa va mai ingrijiti: mancatul peste masura (ca doar acum mi-am gasit perechea. Ma iubeste oricum! Si daca nu ma mai iubeste ca am pus 20 kg el pierde. Gresit: voi pierdeti!!!) . Nu mergeti pe principiul: cine ma place ma place oricum. O relatie e o lupta continua, una pentru bunastare! Daca vrei ca partenerul/a ta care te iubea sa mult la inceputul relatiei sa nu se uite pe strada dupa altii/le nu lasa stacheta jos niciodata. Reinventeaza-te cand totul pare epuizat. Iar daca partenerul/a se uita dupa altii/le inca de la inceputul relatiei voastre, cauta-ti pe altcineva. Aceste impulsuri nu se vindeca. Succes!

  • mishela, miercuri, 03.11.2010 20:42
    singuratatea in doi

    este un subiect foarte mult intalnit in relatia mea..nu stiu ce sa fac sau cum sa procedez ptentru k el tot timpul e ocupat cu televizorul ,calculatorul sa daca nu telefonul...noi suntem de 6 ani impreuna de 3 ani locuim impreuna si vb de partea intima cred k ajungem sa facem dragoste 1 pe saptamna sau 1 la doua saptamani pt k el nu are chef ma simt fff singura deoarece il vad mereu k nu imi da atentia de care am nevoi ,l-am intrebat daca il mai atrag fizik si imi zice mereu k da dar vad k se uita la filme porno mai mereu ....ce ar trebui sa fc...

  • DAFF45, marţi, 19.10.2010 10:54
    DEPRESIE SI SINGURATE IN DOI

    SINGURATATE IN DOI BUN ARTICOL ASTA MI SE INTAMPLA SI MIE ACUM ! SOTUL MEU E LA BOTOSANI SI VINE ODATA LA 2 SAPTAMANI ACASA ,SI STA DOAR TREI ZILE ! AVEM UN COPIL IMPREUNA ,NU SE OCUPA DELOC DE FETITA ..... NU ARE TIMP! MUNCESTE MULT E CANTARET!STA DEPARTE MEREU DE CASA!

  • Anushka, luni, 27.09.2010 15:17
    sa nu refuzam dialogul!

    ce ar trebui facut in cazul in care incerci sa vb cu iubitul tau despre problemele care apar in cuplu,problemele care te deranjeaza,iar el nu vrea sa vobeasca absolut deloc despre asta?ba,mai mult,se enerveaza si se face de multe ori ca nu te asculta sau schimba subiectul...

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro