Cât de tare își stresează soții partenerele când apare și un copil?
De-a lungul istoriei, s-a observat că femeile tind să se implice mai mult în viața copiilor.
Acest comportament derivă din epoca în care bărbații ieșeau să vâneze, iar femeile rămâneau în peșteri și colectau fructe sau legume și aveau grijă de copii, până când aceștia creșteau și puteau desfășura diferite activități.
În vremurile moderne se întâmplă ceva similar, având în vedere că până aproape de curând femeile nu aveau aceleași drepturi pe piața muncii precum bărbații. Însă cât de tare își stresează soții partenerele când apare și un copil?
De ce își stresează soții partenerele mai tare când apare un copil la mijloc?
Dacă o întrebi pe bunica ta cum stăteau lucrurile în tinerețea sa, probabil că vei observa că femeile aveau grijă de casă, în timp ce bărbații lucrau. Parentingul și instruirea nu au reprezentat niciodată o sarcină ușoară, însă mamele au un fel de dar pe care îl dezvoltă cu ajutorul experienței. Trebuie să facă diferite sarcini, ceea ce necesită mult timp, iar această responsabilitate se formează din momentul în care acceptă să fie mame.
Cel mai mare stres provine din diferitele etape de dezvoltare a copiilor. Cu toate acestea, nu este imposibil, deoarece mamele se dedică întru totul creșterii celor mici, iar dragostea lor pentru copii face ca tot procesul să pară unul ușor. Însă cum își ajută soții partenerele?
Parentingul este o muncă de 2 persoane, ambii părinți trebuie să participe activ la educarea și formarea copilului lor. Cu toate acestea, în multe cazuri greutatea mai mare a responsabilității revine mamei.
Și se întâmplă, de asemenea, ca soțul să își streseze partenera mai rău decât o fac copiii, după cum afirmă studiile, cel puțin 45% dintre mame declarând că este adevărat.
Atunci când îți alegi partenerul de viață, este normal să îți construiești viitorul la care visați, să cumpărați o casă, să faceți copii.
Ceea ce femeile își întreabă rar soții este dacă aceștia sunt într-adevăr dispuși să contribuie cu adevărat la planurile pe care le fac împreună. O întrebare care pare evidentă. Multe femei au confirmat că o parte din stresul lor se datorează lipsei de sprijin din partea soților. Bărbații se apără explicând faptul că eroarea constă în faptul că femeile nu cer ajutor și presupun că pot rezolva toate problemele care apar în creșterea unui copil.
În concluzie, comunicarea adecvată între ambele părți poate rezolva multe inconveniente și neînțelegeri. Stresul nu este sănătos pentru relații și cu atât mai puțin pentru parenting.