Dragostea este dinamică și necesită mult efort din partea ambilor parteneri pentru a crește și a prospera.
Nu contează cum văd alții dragostea pe care o trăim, atât timp cât suntem sinceri și fideli acesteia. Dar, dragostea nu este perfectă și poate întâmpina o mulțime de obstacole care doar fac un cuplu mai puternic. Important este să știi să comunici pentru a depăși și a rezolva orice apare în fața ta.
9 semne că relația ta este una foarte puternică:
Plecați în vacanțe separat
Numărul de persoane care pleacă în vacanță fără partenerii lor este în creștere.
Acest lucru poate chiar să-ți consolideze relația. Dacă îți iubești cu adevărat partenerul, îți va lipsi.
În același timp, poți face ce vrei. De exemplu, poți să mergi și să vizitezi muzee în timp ce partenerul tău este pe undeva urcând munți.
Vă certați des
Uneori, când sunteți foarte supărați unul pe celălalt, aveți certuri.
Experții spun că oamenii pe care îi iubim cel mai mult primesc la maximum emoțiile noastre negative.
Pe de altă parte, conflictele sunt bune pentru relații, deoarece indică faptul că amândoi trebuie să schimbați ceva.
Este important să poți pune capăt conflictelor într-o notă pozitivă și să-ți recunoști greșelile.
Și nu lăsați nicio problemă nerezolvată
Când o relație devine simplă, înseamnă că nu trebuie să vă chinuiți pentru a vă găsi timp unul pentru celălalt.
Găsești timp, chiar dacă nu prea mult, doar pentru că vrei să-l vezi pe cel iubit.
Și, chiar și atunci când nu sunteți de acord sau aveți dispute, găsești modalități de a le rezolva, din moment ce îți pui relația deasupra ego-ului și mândriei. Nu contează dacă câștigi sau pierzi lupta, deoarece tot ce vrei este să fii cu acea persoană.
Nu numai asta, dar te simți în siguranță și ai deplină încredere în ea. Probabil că nervii tăi se relaxează când o vezi, chiar dacă tocmai ai avut cea mai proastă zi la serviciu. Simți că poți să îi dezvălui latura vulnerabilă, deoarece ai încredere că nu te va răni.
Nu vorbiți foarte mult
Puteți sta împreună în tăcere mult timp. Nu te simți inconfortabil și nu trebuie să vorbești tot timpul.
Experții în relații cred că cuplurile care pot sta împreună în tăcere, făcându-și propriile lucruri, au o legătură cu totul specială.
A fi capabil să fii fericit într-o tăcere "incomodă" este de fapt o tăcere iubitoare. Spune tot ceea ce cuvintele nu pot.
Partenerul tău nu petrece timp cu familia ta
Dacă părinții tăi și partenerul tău se înțeleg bine, este grozav. Este destul de neplăcut dacă nu se plac. Totuși, aceasta nu trebuie să fie o sursă de conflict.
Partenerul tău nu trebuie să ia parte la mesele de familie cu părinții tăi, dar el sau ea poate în continuare să te iubească și să-ți respecte rudele. Trebuie doar să stabiliți regulile de bază cât mai repede posibil.
Simți empatie și compasiune față de el/ea
Când dragostea adevărată există între tine și persoana iubită, treci prin ce trece ea ori de câte ori este tristă sau cu adevărat fericită.
Chiar dacă tu nu ești în aceeași dispoziție, te vei simți entuziasmat când i se întâmplă ceva grozav. Acesta este un nivel de intimitate emoțională și conexiune pe care dragostea pură îl poate crea.
În momentele de boală, vrei să fii alături de ea cât poți de mult și să o ajuți să-și revină cât mai curând posibil.
Vă exprimați sentimentele în moduri diferite
Puteți avea idei diferite despre cum să vă exprimați sentimentele.
Pentru unul dintre voi, cuvintele sunt importante, pentru celălalt, acțiunile, îmbrățișările și alte lucruri sunt importante.
Un studiu arată că persoanele care rămân într-o căsnicie pentru o perioadă lungă de timp tratează cumpărarea de alimente sau curățenia în casă ca pe o modalitate de a arăta dragoste și grijă.
Aveți opinii și interese diferite
Oamenii se concentrează prea mult pe valoarea hobby-urilor similare în cuplu. Dar, interesele comune pot ajuta oamenii să-și ignore problemele și să prelungească o relație care nu mai este viabilă.
Mai nou, experții cred că cei mai mulți dintre noi avem nevoie de cineva diferit de noi, care să ne facă mai puternici și să ne facă viața mai bogată.
Nu încercați să vă faceți pe plac unul altuia pe propria cheltuială
Nu faci lucrurile pe care partenerul tău urăște să le facă, nu le faci în locul lui și nici invers. Faceți treburile casnice împreună, spre exemplu.
Experții în relații sunt împotriva încercării de a-i face prea mult pe plac partenerului.
Dacă cineva încearcă să-i ajute prea mult pe ceilalți, poate fi pentru că în copilărie, efortul lor nu a fost răsplătit sau nu s-a simțit suficient de bun.
Dacă încerci să mulțumești pe toată lumea, ajungi să-ți sacrifici uneori propriile nevoi. Nu poți să-i faci pe toți fericiți și, dacă ai putea, ar fi îngrijorător.
Sursă: nowiveseeneverything