5. Înlocuiește-i perna

O pernă care ajută la ridicarea capului cu 10 cm deasupra saltelei poate fi o soluție temporară bună. Deși rezolvă problema pentru mulți dintre cei care sforăie, acesta poate însă provoca dureri de gât pe termen lung. Chiar dacă nu îi impui să folosească o astfel de pernă, îi poți înlocui perna cu una hipo-alergică, deoarece numărul mare de acarieni dintr-o pernă normală îi poate irita căile respiratorii.

6. Asigură-te că este hidratat


Uscarea secrețiilor agravează problema sforăitului astfel că hidratarea regulată și un pahar de apă înainte de culcare pot diminua zgomotul produs de iubitul tău atunci când sforăie.

7. Îndeamnă-l să doarmă când este obosit

În unele cazuri, sforăitul este provocat de un regim de somn nesănătos, iar dacă iubitul tău doarme foarte puțin sau nu se odihnește atunci când corpul îi dă semne de oboseală, este predispus la sforăit. Când "pică de somn", iubitul tău va dormi mai adânc, iar mușchii se relaxează excesiv, provocând sforăitul.


8. Aplică soluția drastică: mingea de tenis

Pentru multi bărbați problema sforăitului apare doar atunci când dorm de spate. Dacă și iubitul tău face parte dintre ei și se întoarce întotdeauna pe spate după ce adoarme, ai la îndemână o soluție drastică, dar eficientă.

Pune o minge de tenis într-o șosetă, pe care o prinzi apoi cu un ac de siguranță de spatele bluzei de pijama sau al tricoului în care doarme iubitul tău. Când se va întoarce pe spate în somn, mingea îl va incomoda puternic și se va întoarce înapoi pe o parte sau pe burtă. Cu mingea de tenis, nu mai este nevoie să-l trezești sau să-l împingi când încerci să-l faci să-și schimbe poziția de somn, ca să nu mai sforăie.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro