7 lucruri pe care să le faci pentru o căsnicie indestructibilă
Greg Behrendta a scris mai multe cărţi de consiliere maritală prin care oferă sfaturi bazate pe propria sa experienţă.
Iată cele 7 sfaturi care pot fi de mare ajutor:1. Priveşte căsnicia ca pe o rutină zilnică
Asta înseamnă să te gândeşti că fiecare zi e o şansă de a-ţi întări legătura cu partenerul de viaţă. Trebuie să îţi reaminteşti de ce sunteţi împreună şi că relaţia voastră este unică, aşadar trebuie tratată ca atare. Petreceţi cel puţin 5 minute pe zi ţinându-vă de mână sau vorbind despre ceva intim care să vă conecteze unul cu celălalt.
2. Asigură-te că sunteţi pe aceeaşi lungime de undă
Dacă grăbeşti lucrurile şi nu te asiguri că ambii vă doriţi aceleaşi lucruri, e posibil să apară probleme pe viitor. Dacă faci lucruri impulsiv crezând că cealalată persoană se aşteaptă la asta, nu comunicaţi şi nu ştii ce dorinţe are partenerul tău, îţi creezi un monolog în cap care se bazează pe lucruri total neadevărate. Fiecare trebuie să fie o convingere.
3. Aminteşte-ţi că doar tu îţi poţi controla propria fericire
Indiferent cât de mult tu şi partenerul tău vă iubiţi, există o singură persoană care se ocupă de propria ta fericire şi este nedrept să pasezi această responsabilitate pe umerii persoanei iubite. Tu eşti singura responsabilă pentru propria ta fericire.
4. Găseşte un echilibru între a fi partener şi a fi părinte
Creşterea copiilor este o activitate cu normă întreagă, dar ai şi un partener. La fel cum ai grijă de copiii tăi, trebuie să ai grijă şi de căsnicia ta. Mulţi soţi se plâng că odată cu apariţia celor mici timpul petrecut cu partenera este din ce în ce mai redus. Este vital să acorzi atenţie mariajului, pentru că asta e tot ce vă ţine împreună. Şi chiar şi copiii îşi doresc acest lucru la un moment dat. Relaţia dintre părinţi este cel mai bun exemplu pentru copiii tăi.
5. Câteodată, divorţul este cea mai bună soluţie
Puţini oameni recunosc că, în anumite circumstanţe, despărţirea e cel mai bun lucru pentru toată lumea. Dacă vrei să ţii cu dinţii de ceva ce nu funcţionează şi porneşti la drum cu această idee, e posibil să creezi mai mult rău decât bine şi să fie un gest extrem de egoist în acelaşi timp. Atunci când toată lumea este nefericită, trebui să fii capabilă să te retragi.
6. ...dar, alteori, nu este cea mai bună soluţie
Pe de altă parte, divorţul nu trebuie folosit drept o modalitate de a evita confruntarea în cazul unor probleme dificile, dar în cele din urmă soluţionabile. Uneori, oamenii divorţează din motive greşite şi din grabă.
7. Când ai dubii, întreabă
Unul dintre cele mai importante obiceiuri pe care le poţi dezvolta este să îi pui partenerului o simplă întrebare: Cum te pot ajuta? Acestă întrebare poate salva mult timp irosit inutil. Făcându-i o ofertă pentru a-l sprijini vă va întări relaţia. Nimeni nu vrea să să primească efectiv ajutor, dar toată lumea vrea să ştie că există posibilitatea să primească ajutor.