18
Will Smith i-a cerut scuze public lui Chris Rock pentru că l-a pălmuit: „Violența în toate formele ei este otrăvitoare și distructivă”
Divertisment · Vedete / 29.03.2022

Will Smith a postat o declarație pe Instagram în care a cerut scuze pentru că l-a lovit pe actorul de comedie Chris Rock la Premiile Oscar.

„Violența în toate formele ei este otrăvitoare și distructivă. Comportamentul meu de noaptea trecută de la Premiile Academiei a fost inacceptabil și impardonabil. Glumele pe seama mea fac parte din job, dar o glumă despre starea medicală a lui Jada a fost prea mult pentru mine și am reacționat emoțional”, a scris Smith.

Citește și: Lumea tulbure a lui Will Smith. Actorul a dezvăluit că a vrut să-și ucidă tatăl ca să-și răzbune mama


„Doresc să îți cer scuze public, Chris. Am depășit limita și am greșit. Sunt rușinat și acțiunile mele nu reprezintă bărbatul care vreau să fiu”, a scris Will, fiind prima dată când actorul în vârstă de 53 de ani îi cere scuze celui pe care l-a pălmuit pe scenă. „Nu există loc pentru violență într-o lume a iubirii și amabilității”, a adăugat el.

„Aș vrea, de asemenea, să cer scuze Academiei, producătorilor show-ului, tuturor celor care au participat și tuturor celor din întreaga lume care l-au urmărit. Vreau să cer scuze familiei Williams și familiei mele din cadrul 'King Richard'. Regret profund că comportamentul meu a pătat ceea ce a fost, de altfel o călătorie minunată pentru noi toți. Sunt 'un proiect în lucru'”, a continuat Smith.



Incidentul a avut loc duminică noapte, după ce comedianul Chris Rock a făcut o glumă despre tunsoarea lui Jada Pinkett Smith. Acesta a spus „Jada, te iubesc. Abia aștept să văd G.I. Jane 2”.

Comentariul a făcut referire la faptul că Jada este rasă pe cap, la fel ca personajul interpretat de Demi Moore în filmul „G.I. Jane”. Jada a dezvăluit cu câteva luni în urmă că motivul pentru care s-a ras pe cap este faptul că suferă de alopecie, căderea masivă a părului. Actrița nu a fost deloc amuzată de remarca lui Rock și a dat ochii peste cap atunci când a auzit gluma comedianului.



Câteva secunde mai târziu, Will Smith a urcat pe scenă și l-a pălmuit pe Rock, în fața tuturor celor prezenți și a milioane de telespectatori care urmăreau show-ul de acasă. Întors la masa sa, Smith a strigat de două ori „Nu mai rosti numele soției mele cu gura ta murdară”.

După incidentul violent, Smith a câștigat trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal și în discursul de acceptare a cerut scuze Academiei Americane de Film, celorlalți actori nominalizați, dar nu l-a menționat pe Rock. El a spus că „dragostea te determină să faci lucruri nebunești”.



În schimb, Chris Rock nu a făcut niciun comentariu despre incident. El a refuzat să depună plângere la poliție, potrivit People.

Academia Americană de Film a publicat o declarație prin care a condamnat gestul lui Smith. „Academie condamnă acțiunile domnului Smith din cadrul show-ului din noaptea trecută. Am început în mod oficial o analiză a incidentului și vom lua în considerare acțiunile și consecințele viitoare, în conformitate cu regulile, Standardele de Conduită și legea din California.”

Numeroase staruri l-au criticat pe actor pentru gestul său violent de la ediția din acest an a premiilor Oscar și au cerut să-i fie retras trofeul pe care l-a primit la scurt timp după ce l-a lovit pe Rock.

Will Smith a dezvăluit în cartea sa de memorii, lansată anul trecut, că a avut o copilărie marcată de violența tatălui său. Actorul a mărturisit că s-a simțit toată viața un laș pentru că nu i-a luat apărarea mamei sale atunci când era lovită de tatăl lui.

„Când aveam nouă ani, am văzut cum tata i-a dat mamei un pumn atât de puternic într-o parte a capului încât ea s-a prăbușit. Am văzut-o cum scuipa sânge. Acel moment, în acel dormitor, probabil mai mult ca orice alt moment din viața mea, a definit cine sunt”, a mărturisit actorul, citat de People.

Smith a dezvăluit că trauma provocată de acel incident violent a avut un impact major asupra vieții sale și asupra carierei. „În tot ceea ce am făcut de atunci - de la premii și laude, atenția lumii și lumina reflectoarelor, personajele interpretare și râsetele - totul a fost legat de un șir subtil de scuze pentru mama mea, pentru faptul că nu am reacționat în acea zi. Pentru că am dezamăgit-o în acel moment. Pentru că nu m-am opus tatălui meu. Pentru că am fost un laș”, a scris Will.

„Ceea ce ați ajuns să cunoașteți ca fiind 'Will Smith', anihilatorul de extratereștri, starul de film, este în mare parte o construcție - un personaj creat cu atenție, conceput pentru a mă proteja pe mine. Pentru a mă ascunde pe mine de lume, pentru a ascunde lașul”, a mai scris vedeta.

Foto: Hepta

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro