8
Sinead O'Connor este distrusă după ce fiul său de 17 ani s-a sinucis. Cântăreața acuză autoritățile de neglijență: „Noi toți l-am dezamăgit”
Divertisment · Vedete / 10.01.2022

Fiul în vârstă de 17 ani al cântăreței irlandeze Sinead O'Connor s-a sinucis, după ce a fost dat dispărut în urmă cu câteva zile.

Artista este devastată de moartea fiului său și dă vina pe autorități că nu au făcut nimic pentru a preveni tragedia. Adolescentul era internat într-un centru de specialitate după ce a avut două tentative de suicid în urmă cu o lună.

O'Connor a publicat numeroase postări pe Twitter în care a acuzat autoritățile irlandeze de neglijență.

Ea spune că băiatul a fost externat de Serviciile pentru Sănătatea Mintală a Copilului și Adolescentului din Irlanda (CAHMS), în ciuda faptului că își făcuse un plan detaliat pentru propria înmormântare.

Cântăreața irlandeză a scris că agenția l-a „dezamăgit” pe Shane, care și-a luat viața după ce a dispărut din spital săptămâna trecută, potrivit Daily Mail.

Sinead a scris pe Twitter că agenția pentru sănătatea mintală a copiilor și adolescenților din Irlanda a contactat-o doar pentru a se asigura că nu vor avea parte de „publicitate negativă”.

Interpreta hitului „Nothing Compares 2 U” a mers la spital vineri, 7 ianuarie, pentru a identifica trupul neînsuflețit al fiului său. El a dispărut din spital cu o zi înainte.

„Fiul meu frumos, Nevi'im Nesta Ali Shane O'Connor, lumina ochilor mei, a decis să-și pună capăt zilelor astăzi și este acum cu Dumnezeu. Odihnească-se în pace și fie ca nimeni să nu-i urmeze exemplul. Copilașul meu. Te iubesc atât de mult. Rămâi în pace”, a scris artista pe Twitter.

Într-un alt post, Sinead a publicat o melodie a lui Bob Marley, pe care i-a dedicat-o lui Shane. „Este pentru Shaney al meu. Lumina vieții mele. Copilul meu cu ochi albaștri. Vei fi întotdeauna lumina mea. Vom fi întotdeauna împreună. Nimic nu ne poate despărți”, a scris cântăreața.

Sinead O'Connor, care se confruntă de mulți ani cu probleme de sănătate mintală, a scris ulterior că este conștientă de faptul că și-a dezamăgit copilul.

„Vă rog să nu vă imaginați că nu sunt conștientă de faptul că mi-am dezamăgit copilul, împreună cu Tusla (n. red. Agenția pentru Copil și Familie), HSE (n. red. Health Service Executive) și statul irlandez. Noi toți l-am dezamăgit”, a scris cântăreața pe Twitter.

„Sinuciderea nu îți aduce pace. Este o minciună. Chipul lui era la fel de chinuit așa cum era de câteva luni. Nicio diferență”, a adăugat ea.

Artista a publicat o serie lungă de acuzații la adresa Agenției pentru Copil și Familie din Irlanda. Ea susține că un psihiatru din cadrul CAMHS a spus că „planificarea unei nunți nu este diferită de planificarea unei înmormântări”.

„Un mesaj către Tusla - o furtună se îndreptată către voi. Copiii mor în grija voastră în fiecare zi. Acum copilul meu este unul dintre ei. Mare greșeală”, a scris ea.

„Cu o lună în urmă, Shane a fost adus la CAMHS după ce a dispărut și a lăsat în urma un mesaj de adio și planuri detaliate pentru înmormânare. L-au extermat. Au spus că nu are niciun plan. Când adultul care îl însoțea a adus obiecții, i s-a spus că 'planificarea unei nunți nu este diferită de planificarea unei înmormântări'”, a continuat ea. 

Artista irlandeză s-a confruntat la rândul său cu probleme de sănătate mintală și a dezvăluit că de-a lungul anilor a avut mai multe tentative de sinucidere.

Diagnosticată cu tulburare bipolară în urmă cu un deceniu, ea i-a mărturisit prezentatoarei Oprah Winfrey, în 2007, că, înainte de a primi acel diagnostic, s-a confruntat cu "o frică copleșitoare" și s-a gândit de mai multe ori să se sinucidă.

În 2015, Sinead a încercat să-și pună capăt zilelor printr-o supradoză, a recidivat apoi după câteva luni, pentru ca la scurt timp să fie considerată dispărută. Din fericire, a fost găsită în viaţă şi într-o stare relativ bună de sănătate în apropiere de Chicago.

În august 2017, vedeta a postat o înregistrare video tulburătoare, făcută într-un motel din New Jersey (Statele Unite), în care dezvăluia că vrea să-și pună capăt zilelor. Ea a spus că a ajuns să aibă gânduri suicidale în ultimii ani de când trăiește singură, dar a luptat ca să rămână în viață.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro