Robert Pattinson
Divertisment · Vedete / 17.11.2009

ROBERT PATTINSON (Edward Cullen) s-a facut cunoscut in industrie la varsta de 19 ani, cand s-a alaturat francizei Harry Potter in filmul lui Mike Newell Harry Potter and the Goblet of Fire ("Harry Potter si pocalul de foc") in rolul lui Cedric Diggory, reprezentantul oficial de la Hogwarts la Turnirul celor Trei Vrajitori.

ROBERT PATTINSON (Edward Cullen) s-a facut cunoscut in industrie la varsta de 19 ani, cand s-a alaturat francizei Harry Potter in filmul lui Mike Newell Harry Potter and the Goblet of Fire ("Harry Potter si pocalul de foc") in rolul lui Cedric Diggory, reprezentantul oficial de la Hogwarts la Turnirul celor Trei Vrajitori. Pattinson a continuat cu Harry Potter and the Order of the Phoenix ("Harry Potter si Ordinul Phoenix"), intorcandu-se intr-un flashback.

Pattinson si-a inceput cariera profesionala cu un rol in Sword of Xanten, alaturi de Sam West si de Benno Furmann. A mai aparut si in filmul regizorului Oliver Irving How to Be, premiat la Festivalul de Film Slamdance cu Mentiunea Speciala pentru "Un film narativ". Pattinson a jucat rolul principal, Salvador Dali, in Little Ashes, in regia lui Paul Morrison. in continuare, Pattinson va juca in drama Remember Me, alaturi de Emilie de Ravin, Pierce Brosnan si de Chris Cooper, in regia lui Allen Coulter.


Proiectele de televiziune la care a participat Pattinson includ "The Haunted Airman" pentru BBC. Ca membru al trupei de teatru Barnes, a jucat rolul principal in piesa lui Thornton Wilder "Our Town". Alte piese de teatru in care a jucat sunt "Anything Goes", a lui Cole Porter, "Tess of the D'Urbevilles" si "Macbeth" la OSO Arts Centre.

S-a nascut pe 13 mai 1986 la Londra, Anglia. ii place muzica si este un bun interpret, cantand atat la chitara cat si la pian. La 15 ani, a jucat in piese pentru amatori impreuna cu Compania de Teatru Barnes. Dupa aceasta, a demarat roluri pe marele ecran in filme precum Ring of the Nibelungs (2004)(TV) - Kingdom of Twilight, in rolul lui Giselher si Vanity Fair (2004) in rolul lui Rawdy Crawley. In 2003, Robert a primit rolul lui Cedric Diggory in Harry Potter si Pocalul de Foc (2005). Rolul l-a primit o saptamana dupa intalnirea cu Mike Newell la sfarsitul lui 2003.


De atunci a fost distribuit in rolul lui Edward Cullen in anticipatul film Twilight (2008/I). Muzica compusa de Robert, de asemenea, va face parte din coloana sonora a filmului. Pe langa acestea, Robert si-a finalizat rolul lui Salvador Dali in Little Ashes (2008) si a lui Art in How to Be (2008).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro