Imafinile de la partida de vânătoare ne-o arată pe Diana aşa cum publicul nu avea ocazia să o vadă
Diana, Prinţesă de Wales (Diana Frances, născută Spencer) (1 iulie 1961 – 31 august 1997) a fost prima soţie a lui Charles, Prinţ de Wales, moştenitorul tronului Regatului Unit.

Diana s-a născut într-o familie britanică de nobili cu ascendenţă regală, a fost cel de-al patrulea copil al lui John Spencer, Vicontele Althorp şi al a primei lui soţii, Frances Roche, Vicontesa Althorp. A crescut în Park House, situat pe domeniul Sandringham şi a primit o educaţie aleasă în Anglia şi în Elveţia. În 1975, după ce tatăl său a moştenit titlul de Conte de Spencer, ea a devenit Lady Diana Spencer.


Nunta sa cu Prinţul de Wales pe 29 iulie 1981, susţinută la St Paul's Cathedral din Londra a atins audienţa globală de peste 750 de milioane de oameni. În timpul căsătoriei sale, Diana a purtat titlul de Prinţesă de Wales, Duchesă de Cornwall, Ducesă de Rothesay, Contesă de Chester şi Baronesă de Renfrew. Din căsnicia sa cu Prinţul Charles s-au născut doi fii, prinţii William şi Harry. Ca Prinţesă de Wales, Diana a preluat anumite sarcini de ordin regal în numele Reginei Elisabeta a II-a. Prinţesa Diana a fost apreciată pentru munca sa caritabilă şi pentru sprijinul său faţă de Campania Internaţională pentru Interzicerea Minelor.


Diana a intrat în vizorul presei după căsătoria sa care s-a finalizat cu divorţul pe 28 august 1996. În ciuda neînţelegerilor din viaţa personală cu Prinţul Charles, prioritatea Dianei a fost de a-şi iubi familia, respectiv pe cei doi băieţi, notează Mediafax. "Îmbrăţişările pot face mult bine – în special pentru copii", a dezvăluit Diana. "Trăiesc pentru băieţii mei. Aş fi pierdută fără ei", a mărturisit ea.

Prinţesa Diana s-a stins din viață la 31 august 1997, în Paris, din cauza rănilor survenite în urma unui grav accident de maşină.



Foto: Daily Mail, Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro