Povestea Nadiei: cum a ajuns cea mai iubită româncă în centrul unui scandal naţional
Divertisment · Vedete / De Iulian Ioncea, Clement Peter, 09.07.2013

Nadia Comăneci a fost implicată, fără voia ei, într-un scandal de proporţii, după ce Robert Turcescu a atacat-o dur pe motiv că fosta sportivă face reclamă la margarină.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Robert Turcescu o jignea pe Nadia pe Facebook, afirmând despre aceasta că ar merita zece şuturi în fund. „Nadia Comăneci poate să-şi bage-n fund reclama ei la margarină? Vai mama ei de cerşetoare, ce-a ajuns… I-aş da numai zece… şuturi în fund! O nemernică, vinde otrava pe arginţi“, a spus realizatorul TV. Acesta şi-a motivat gestul spunând că fosta sportivă promovează un aliment controversat în şcolile din bucureşti. De asemenea, atacul a fost continuat de către Radu Banciu, de la postul B1 TV, care îi dă dreptate lui Robert Turcescu referitor la faptul că promovarea margarinei printre copii nu este ceva lăudabil.



Drept urmare, Ministerul Educaţiei a demarat o anchetă pentru a verifica în ce condiţii un producător de margarină şi-a făcut publicitate într-o şcoală generală din Capitală.  

Nadia Comăneci face reclamă la margarină de mai mulţi ani, însă mai mulţi experţi au afirmat că acest produs este unul nociv. Mai mult de atât, în luna martie a anului 2010, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis ca toate spoturile la margarină să precizeze că se interzice consumul a mai mult de 20 de grame pe zi. Deoarece în reclama în care apare Nadia nu se precizau aceste lucruri, CNA a decis să interzică spotul publicitar.

Cine este Nadia Comăneci


Personaj de legendă, Nadia Comăneci, este, de aproape 40 de ani, subiect de discuţie indiferent că abordarea o fac cronicarii de sport, sociologii sau oamenii de rând. La noi şi în lume, ea este cea mai cunoscută româncă din toate timpurile.

Ce a realizat ea pentru ţară în anii ’70, în plină criză economică şi mai ales morală a României, nu se compară cu „marile realizări“ ale sistemului de atunci. Mai mult, sistemul a căutat să profite, să valorifice pentru el, pentru propagandă, ceea ce un grup de fetiţe reuşea prin munca istovitoare: să atragă atenţia întregii planete. Pentru guvernanţi acest lucru era mană cerească. Să faci România cunoscută în lume, cu minimum de investiţii, era o lovitură dată străinilor.


 
Pentru imensul capital de imagine pe care România l-a dobândit atunci datorită acestor copii din echipa de gimnastică, Nadia Comăneci nu a primit mai nimic. Ironia sorţii făcea ca peste 13 ani, în noiembrie 1989, Nadia să fugă din România. Un nepot de-al lui Nicolae Ceauşescu afirmă că familia dictatorului ştia despre acest lucru. „Nicu Ceauşescu a iubit-o pe Nadia. Convingerea mea este că între ei nu a existat o relaţie de maniera la care vă gândiţi, a fost de apreciere. Nadia este şi acum o persoană foarte plăcută. Nu este deloc exclus ca Nicu să fi ştiut de fuga Nadiei din ţară“, a spus, la România TV, vărul lui Nicu Ceauşescu.

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro