Pippa maratonista: Sora ducesei Kate Middleton a alergat 42 de kilometri pe o căldură ucigătoare

Vedete / 14.07.2015

Bruneta în vârstă de 31 de ani a terminat cu lacrimi în ochi primul său maraton, în Kenya. Ea a mărturisit că aceasta era una dintre cele mai mari dorinţe din viaţa sa.

Pippa Middleton şi-a dorit enorm să alerge primul ei maraton. A fost una dintre cele mai importante dorinţe din viaţa ei şi a reuşit să o ducă la împlinire, intrând astfel în clubul select al celor 1% din pământeni care au alergat distanţa de 42,195 kilometri.

Sora ducesei de Cambridge a participat, pe 27 iunie, la Safaricom Marathon, competiţie organizată în Kenya, iar performanţa ei este remarcabilă, mai ales că a ajuns la linia de sosire într-un timp foarte bun, 3 ore şi 56 de minute, ceea ce denotă nu doar tenacitate, ci şi o pregătire adecvată, clasându-se pe locul 30 din 200 de alergători. Nu-i puţin lucru, dimpotrivă, ţinând cont că în acea zi temperatura a depăşit 30 de grade Celsius.


Pippa a povestit pentru HELLO! magazine despre aventura africană, mărturisind că au trecut-o un val de emoţie când a luat startul. "Am decis că trebuie să fac un maraton, iar anul acesta a venit momentul, cu toate că acesta e unul dintre cele mai grele din lume, cu tempăeraturi care trec de 30 de grade, la o altitudine de 1.700 de metri şi cu posibilitatea de a da oricând peste nişte lei sau rinoceri", a explicat ea.

La jumătatea cursei, dedicată salvării animalelor aflate pe cale de dispariţie, după ce a alergat pe drumuri pline de noroi, prin savane şi pe malurile unui râu, Pippa a simţit că o lăsau picioarele şi credea că va ceda din cauza oboselii. "Eram  extenuată. Ochii mi s-au umplut de lacrimi", şi-a amintit ea. "Voi fi în stare să merg mai departe? Am făcut la dreapta şi m-am întors pentru cealaltă jumătate a cursei, şi am văzut o grădiniţă, rinocerii, elefanţii şi leii, motivul pentru care eram acolo. A fost foarte greu, mai greu decât tot am făcut până atunci, mi-a pus la încercare fiecare centimetru din mine, toată energia, forma şi încăpăţânarea", a povestit Pippa.


A 16-a ediţie a Maratonului Safaricom s-a desfăşurat în rezervaţia Lewa Wildlife şi a beneficiat de sprijinul organizaţiei ecologiste Tusk. Fiecare participant trebuia să doneze cel puţin 1.000 de lire sterline, iar de la prima cursă şi până la cea din acest an s-au strâns peste 4,9 milioane de lire, relatează Daily Mail.

Ziarul britanic scrie că motivul pentru care Pippa a ales să participe la acest maraton nu sunt clare; ţinând cont de dificultatea acestei competiţii, ea ar fi putut alege o cursă clasică, de oraş.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro