Agenta care i-a păzit spatele ducesei Meghan renunță la post după numai șase luni
Numele agentului de pază care reunță să mai lucreze pentru Meghan Markle nu a fost făcut public, însă o sursă din cadrul Scotland Yard a dezvăluit pentru Daily Mail că este vorba despre cea care a fost șefa echipei de securitate a ducilor Harry și Meghan mai bine de un an.

Persoana citată a explicat însă că motivul plecării este de natură personală: "E adevărat că pleacă. Și-a anunțat soțul și rudele, de Crăciun. Dar e din motive personale și nu are nimic de-a face cu ducele sau cu ducesa, care sunt foarte dezamăgiți că o pierd. Ea a decis să plece din Poliția Metropolitană. E păcat, pentru că ea era un mare plus pentru echipă și era foarte plăcută", a spus sursa. "A picat ca un șoc. Toți au fost foarte triști când au auzit vestea. Ca și ea. Era clar că a fost o decizie pe care nu a luat-o cu plăcere", a mai spus persoana citată.


O altă sursă, de astă dată din cadrul familiei regale, a negat orice dispută între șefa securității și ducesa Meghan.

Ziarul britanic notează, însă, că personalitatea foarte puternică a fostei actrițe americane și dorința acesteia de a fi văzută ca o persoană populară, apropiată de oameni, au reprezentat o mare provocare pentru echipa sa de protecție. "Spre deosebire de cei care au crescut în familia regală și erau obișnuiți cu protecția de la o vârstă fragedă, pentru ea poate să fi fost o constrângere. Chiar dacă era o actriță cunoscută, putea să facă aproape orice dorea și să călătorească liberă. Dar în rolul actual nu poate să meargă nicăieri fără echipa de protecție și asta e o constrângere mare pentru o persoană ca ea", a spus sursa din cadrul Scotland Yard.


Agenta care a păzit-o pe Meghan Markle era înarmată cu un pistol și cu o armă cu șocuri electrice. Ea l-a înlocuit pe sergentul Bill Renshaw, care s-a retras după 31 de ani de activitate în poliție.

În octombrie, polițista i-a însoțit pe Harry și Meghan în turneul din Pacific și a avut serios de furcă într-o situație critică de securitate, când ducesa a mers singură într-o piață din Fiji, vizita fiind oprită după scurt timp, din cauza aglomerației care punea mari probleme de siguranță. Însărcinată atunci în 14 săptămâni, Meghan Markle a fost scoasă cu greu din mijlocul mulțimii care nu putea fi ținută sub control.


Cressida Dick, comisar al Poliției Metropolitane, a anunțat că vrea să crească numărul femeilor care ocupă postul de agent de protecție. Kate Middleton și Camilla Parker au, de asemenea, femei în echipele de securitate.


Foto: Hepta, Daily Mail
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro