Laura Badea, o mama campion
Divertisment · Vedete / De Oana Grecea, 21.05.2002

In casa Laurei Badea si a sotului sau Adrian Carlescu, domneste linistea,intelegerea si o mare dragoste: fetita lor, de numai 5 luni, Maria. Timpullor liber este dedicat in exclusivitate fetitei, care ii insoteste inorice plimbare de dupa-amiaza.

Timid, i-am propus Laurei ca interviul si sedinta foto sa aiba loc laea acasa. De ce timid? Stiam ca fetita sa este foarte mica si ca arenevoie de toata atentia posibila. Raspunsul, afirmativ, a venit faraezitare. M-am dus deci la ora programata si am gasit-o pe campioanaolimpica pregatind simplu si firesc masa pentru Maria. Se intorsesede curand de la antrenament, iar fetita, de la o scurta plimbare incompania matusii (sora Laurei, care o ajuta in timpul diminetii). Cumera si normal, am asteptat sa o hraneasca pe Maria, timp in care amaflat amanunte de la sotul ei, floretistul Adrian Carlescu.


Dupa cat timp v-ati casatorit de cand v-ati cunoscut?
Adrian: Dupa 4 ani de prietenie. Ne-am casatorit in 1999.

La cati ani ati avut-o pe Maria? A fost ceva planificat?
Adrian: Ne doream un copil si ne gandeam ca il vom face cand va fimomentul. Dar asa a fost sa fie, si nu ne-a parut rau. Eu aveam 27 deani iar Laura 31, cand a nascut-o pe Maria.

Ai stat cu ea in sala de nasteri?
Adrian: Nu, nu. Nici nu stiu daca aveam voie. Totul a fost foarte repedesi eram emotionat; abia am adus-o acolo si a si nascut.


Cand a reinceput Laura antrenamentele?
Adrian: La trei luni dupa ce a nascut. Am avut noroc de o fetita cuminte,care nu ne-a creat mari probleme. Iar Laura va incepe de la 1 iunieprogramul de concursuri internationale, pentru ca urmeaza in acest anEuropenele si Mondialele.

Intre timp a aparut si Laura, in salonul lor foarte cochet si cu gustaranjat, transformat in living prin unirea a doua camere.

Cum v-a schimbat viata aparitia Mariei?
Laura: In primul rand pe mine copilul ma face sa ma simt maiimplinita. Traiesc altfel de cand s-a nascut Maria. Apoi, ca si programzilnic, daca inainte aveam timp liber, acum acesta este petrecut cuea. Daca aveam timp sa dormim dupa antrenamente, acum trebuie sa mergemcu ea la plimbare, si tot asa. Dar nu regretam nici un moment.


V-ati gandit ce veti face dupa ce va retrageti din carieracompetitionala?
Laura: Eu sunt doctorand in educatie fizica si sport. Nu vreau sa devinantrenoare, dar voi fi probabil intr-un fel sau altul aproape de acestsport. Nu-mi doresc nici sa antrenez in afara. Sunt multumita cu ce asputea face aici. Intentionez sa ma retrag, daca lucrurile vor merge cumsper eu, dupa Olimpiada din 2004.
Adrian: Desi am facut o scoala de antrenori, nu cred ca voi profesa. Amterminat Facultatea de Drept si trebuie sa-mi dau licenta si in functiede asta ma voi orienta intr-un sens sau altul.


Cum a fost sarcina pentru tine? Ai avut probleme mari?
Laura: Nu, poate din cauza ca am facut sport - am mers la antrenamentepana inainte cu o luna de a naste, mi-a mers foarte bine. Intentionamsa nasc normal, dar din cauza ca copilul era pozitionat invers fata denormal, a trebuit sa nasc cu cezariana. M-am ingrasat in timpul sarciniidoar 10 kg. Iar dupa aceea am ramas cu foarte putine kg. in plus. Mariaa avut 3,5 kg.

Ce va doriti pentru fetita voastra?
Laura: Eu m-am gandit ca o sa o dau la sport, nu neaparat de performanta,dar as vrea sa faca inot, atletism (copiii din ziua de astazi nu maistiu sa alerge), poate la judo, sa stie sa se apere. De asemenea, mi-arplacea sa invete sa cante la pian.
Adrian: In primul rand sa fie sanatoasa. Eu nu m-am gandit asa departepentru ea, fiind inca foarte mica. Dar probabil ca voi fi de acord cuLaura.

Ce credeti ca este cel mai important intr-o relatie?
Laura: Dragostea, apoi respectul. Si de aici consider ca vin apoi toatecelelalte: intelegerea, toleranta.

Ce va conta cel mai mult in educatia Mariei?
Laura: Cei 7 ani de-acasa. Apoi imi doresc pentru ea sa aibapersonalitate, sa se exprime singura.

Va mai doriti un copil?
Laura: Sincer, da, dar nu cred ca acum este momentul. Poate dupaOlimpiada din 2004, in functie si de posibilitatile noastre financiare,ne vom hotari daca mai facem sau nu altul. Eu merg pe principiul ca dacamuncesti si gandesti pozitiv, lucrurile bune vin in viata ta, nu se lasaasteptate.

Laura si sotul sau se ajuta reciproc in gospodarie, casa lor fiindun exemplu de curatenie si bun gust. Nu apeleaza la serviciile uneimenajere si nici ale unui baby-sitter, pentru ca au mai mare incredere inceea ce fac ei cu mana lor. Poate ca disciplina sportiva le-a impus unritm de viata mult mai organizat decat al altor oameni iar Dumnezeu i-asustinut, dupa cum povestesc, pentru ca sunt oameni buni. Alaturi de eieste familia, in cazul Laurei doar surorile si fratele ei, marea lipsafiind parintii, disparuti cu ceva timp in urma. Campioana olimpica esteun exemplu de bun gust si pricepere chiar si in bucatarie, in a careidecorare se remarca preferinta sa pentru floarea soarelui.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro