Interviu Andrei Samoil:
Cum ti-ai petrecut vacanta de vara?
Am avut o vara foarte plina, din toate punctele de vedere. Am filmat mult pentru emisiunea “Visuri la cheie”, dar am avut parte si de multa aventura in taberele pe care le organizez in cadrul proiectului educational Academia 1,61 – proiectul meu de suflet. Am fost mult pe munte, in Parang si in Piatra Craiului, in pesterile din Apuseni,  dar si la mare, in Tyulenovo intr-o tabara de scuba-diving si catarare.
Care sunt destinatiile preferate si ce iti place sa vizitezi?

Mi-e greu sa spun o destinatie anume, pentru ca pasiunile mele ma poarte peste tot in lume, in destinatii destul de variate. In general, aleg locuri mai putin turistice, dar care sa-mi permita sa fac ce imi doresc - activitati sportive si de aventura. Spre exemplu, aleg traseele montane mai provocatoare, pe care pot sa fac si putina catarare, locuri de plaja mai putin umblate unde se poate face scuba-diving sau snorkeling sau pesterile salbatice, neamenajate, de un farmec aparte.
Ce-ti place sa faci in timpul liber?

Timpul liber mi-l petrec in general cautand locuri noi, interesante, de aventura, in care sa pot merge apoi cu grupurile de adolescenti pentru care organizez activitati, sau inventand povesti si indicii pe care sa le pot folosi ulterior in programele de dezvoltare personala.Incepe un nou sezon Visuri la cheie, la ce sa ne asteptam anul acesta?Sunt cazuri noi, diferite, fiecare cu povestea lui, fiecare frumos in felul sau. Pentru aceste familii, in calitate de architect, am cautat sa creez un camin, o locuinta functionala si potrivita nevoilor fiecarei persoane. Sper ca am reusit. De asemenea, am avut o implicare mai putin obisnuita in vacanta uneia dintre familii, pentru care am conceput un mic program, un fel de “team-buiding” in familie, pentru ca ei nu avusesera pana acum nicio vacanta si niciun concediu impreuna. 

Cum este echipa Visuri la cheie?
Este o echipa mare si foarte dinamica, la noi mereu se intampla lucruri, se filmeaza, se proiecteaza , se darama, se construieste. Nu exista timpi morti si trebuie sa lucram foarte bine impreuna pentru ca lucrurile sa iasa bine in timpul extrem de scurt pe care il avem la dispozitie. Invariabil apar tensiuni, dar suntem nevoiti sa le rezolvam repede ca sa lucram cat mai eficient.
Cat de mult te impresioneaza povestile pe care le cunosti prin intermediul emisiunii?
Sunt povesti de viata impresionante, sunt oameni care au trecut prin multe greutati, dar ce mi se pare extraordinar de fiecare data este ca au gasit mereu forta sa mearga mai departe. Ajungem sa ii cunoastem, intram la propriu in casa lor, trebuie sa le intelegem bine dorintele si nevoile,  si este destul de important sa empatizam cu ei ca sa putem crea ceva potrivit pentru fiecare familie. 

Care sunt proiectele tale pentru toamna aceasta?
Toamna care urmeaza va fi cel putin la fel de plina ca si vara care tocmai a trecut. Urmeaza sa lucram la ultimele cazuri din sezonul 2  “Visuri la cheie”, odata cu inceperea scolii o sa reintru in postura de sensei si o sa redeschid dojo-ul meu de aikido, si mai am programate o serie de activitati cu Academia 1,61 si comunitatea care s-a strans in jurul acestui proiect. Asta insemna alte iesiri la munte, organizarea unor evenimente pentru corporatii, dar si lansarea unui club pentru tineri, care sa le reuneasca pasiunile in activitati distractive si educative. 


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro