Poliţia din Losa Angeles a dat publicităţii mai multe imagini realizate în dormitorul lui Michael, pe 25 iunie 2009, după moartea megastarului. Fotografiile şocante atestă că artistul îşi transformase camera într-o farmacie improvizată, plină de pastile.
Departamentul de Poliţie din Los Angeles a dat publicităţii imagini din camera lui Michael Jackson, făcute în cadrul anchetei după moartea starului, pe 25 iunie 2009. Fotografiile arată camera starului, în care se află un pat, o noptieră pe care sunt aşezate numeroase sticluţe de medicamente, printre care se numără Propofol, Diazepam şi Lidocaină, relatează ziarul britanic Daily Mail.
Într-una dintre imagini se vede un suport metalic având ataşată o pungă cu fluid pentru perfuzii. În spate se văd mai multe portrete ale unor bebeluşi neidentificaţi, lângă o poză mică a lui Charlie Chaplin. Alături se zăresc mai multe recipiente, care par a fi tuburi de oxigen, scrie ziarul citat.
Geanta medicală a doctorului Conrad Murray, medicul personal al artistului, se află într-un dulap din cameră.
De asemenea, în imaginile LAPD se poate vedea un suport de metal pe care se află o perfuzie.
Într-o altă fotografie a poliţiei, care pare să fie făcută într-o maşină, se vede o listă cu 24 de farmacii din vecinătate, cu programe non-stop, alături de numerele de telefon ale acestora, scrie site-ul RadarOnline.com.
Autorităţile au publicat şi alte imagini din locuinţa starului, cu ţinutele sale de concert, dar şi raportul medical care arată intervenţiile făcute de echipa de doctori care a încercat să-i salveze viaţa.
Mama lui Michael, Katherine Jackson, se află în proces cu AEG Live, compania care organiza turneul de revenire al megastarului, ea susţinând că firma nu l-a controlat activitatea doctorului Conrad Murray şi nu a avut informaţii despre starea de sănătate a fiului ei.
Murray a fost condamnat pentru ucidere din culpă în 2011, pentru că i-a administrat lui Michael o doză letală de anestezic, propofol.
În imaginile din dormitorul starului se văd mai multe borcănele cu analgezice, între care se numără Diazepam şi Lidocaine.
Publicarea acestui set şocant de imagini survine după ce luni juraţii au primit spre consultare, un email în care conducerea companiei AEG Live LLC îşi exprima îngrijorarea cu privire la tratamentul de lungă durată pe care medicul dermatolog i-l prescrisese lui Michael Jackson. Mesajul trimis de preşedintele AEG, Randy Pihillips, relevă că managerii companiei erau foarte speriaţi de injecţiile administrate cântăreţului.
În cadrul procesului intrat în cea de-a şaptea săptămână de audieri, Phillips le-a spus juraţilor că emailul era un răspuns la o factură de 48.000 de dolari pe care managerul lui Michael a încasat-o pentru tratamentul urmat de Michael, scrie Daily Mail.
Mesajul îi era adresat managerului Michael Kane, după o întâlnire care a avut loc în casa cântăreţului. Randy Phillips a precizat că a început să fie îngrijorat de faptul că Michael Jackson ar putea renunţa la seria de concerte, pe care trebuia să le susţină la Londra începând din iulie 2009 şi pe care compania AEG le organiza, cu o lună înainte ca el să semneze contractul cu AEG şi cu o săptămană mai devreme de evenimentul programat la Londra, pe O2 Arena, în care fostul rege al muzicii pop trebuia să-şi anunţe revenirea.
Tratamentele urmate de Michael includeau injecţii cu mai multe produse cosmetice, precum Restalyne şi Botox, precum şi cu substanţe intramusculare neidentificate, a dezvăluit Phillips, prezentând factura decontată de AEG.
AEG neagă orice implicare în moartea megastarului, iar Phillips şi managerii companiei au depus mărturie la tribunal, susţinând că ar fi fost inadecvat să intervină în tratamentul medical urmat de Michael sau să pună întrebări despre medicaţia folosită de acesta.
Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, în 2009, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.
Medicul Conrad Murray, găsit vinovat de ucidere involuntară, a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare.
Foto: AFP/Mediafax, Daily Mail