Mişcare plus dieta keto, secretul celebrei Halle Berry
Vedeta face mişcare în fiecare zi şi povesteşte pe contul său de Instagram despre importanţa stretching-ului. ”După ce mă antrenez nu uit niciodată să fac stretching. Fitness-ul nu înseamnă numai alergat sau ridicarea greutăţilor. Pentru mine, a fi o persoană sportivă înseamnă o atenţie sporită la stretching şi respiraţie. Aceasta este postura mea preferată din yoga, deoarece are un puternic efect de întindere şi relaxare a musculaturii din zona lombară şi de la picioare”, spune vedeta.
Pe parcursul zilei, Halle Berry are patru mese. Îşi începe ziua cu un suc de sfeclă roşie şi pudră proteică cu verdeţuri, iar la masa de prânz optează pentru fasole verde cu sos bolognese bazat pe carne tocată.
Gustarea ei preferată sunt roşiile umplute cu brânză şi ceapă verde, iar la cină alege de obicei peşte la grătar cu salsa de măsline şi piure de conopidă. ”Nu mănânc paste, nimic cu zahăr şi am o dietă bazată pe carne. Consum mai multă carne, preferând să aleg carnea de pui sau vită alături de multe legume. Practic mănânc grăsimi sănătoase toată ziua, iar în meniul meu se regăsesc avocado, uleiurile presate la rece, uleiul de cocos şi untul. Astfel că atunci când corpul tău e antrenat să ardă grăsimile, practic face acest lucru tot timpul - acesta este secretul”, explică vedeta.
Ce este dieta ketogenică?
Ea a fost concepută în 1924 de către Dr. Russell Wilder la Clinica Mayo, dar a fost îmbunătățită de-a lungul timpului și înregistrează rezultate promițătoare în prezent, fiind adoptată de tot mai mulți oameni. Inițial această dietă ketogenică a fost folosită în special în scop medical pentru controlul crizelor epileptice la persoanele care nu răspund tratamentului medicamentos, principiul de bază fiind inducerea unei stări de cetoză fiziologică, similară cu cea din timpul pauzelor alimentare prelungite.
Dieta ketogenică presupune să consumi multe grăsimi, mai puţine proteine şi carbohidraţi aproape deloc.
Dieta ketogenică este o dietă în care majoritatea caloriilor provin din grăsimi, iar consumul de proteine este redus la 1-1,5 grame pe kilogram/corp, iar carbohidraţii sunt menţinuţi la minimum (20-40g pe zi). Scopul dietei ketogenice este de a realiza o stare metabolică numit cetoza (ketoza).
Dieta ketogenică implică reducerea drastică a carbohidraților și înlocuirea acestora cu grăsimi. Reducerea carbohidraților poziționează metabolismul într-o stare denumită ketoză. Dieta forţează organismul să ardă grăsimi, mai degrabă decât carbohidraţi. Când se întâmplă acest lucru, corpul devine eficient în arderea grăsimilor în locul energiei.
Cetoza (ketoza) este pur și simplu un proces metabolic normal în care celulele corpului ard fragmente de grăsimi numite cetone în loc de glucoză pentru combustibil.
Ce poţi să mănânci: carne, ou, peşte, unt, smântână, nuci româneşti, braziliene, macadamia, migdale, fistic, caju, seminţe de in, dovleac, floarea soarelui, sâmburi de caisă, avocado, nucă de cocos, măsline naturale, toate crude.
Ce nu poţi să mănânci: produse de cofetărie, patiserie, făinoase, zaharoase, sucuri dulci, tot felul de batoane şi batonaşe, covrigei, chipsuri, cerealele, fructele foarte dulci şi fructele uscate în cantitate mare, pâinea, pastele, cartofii şi orezul, îndulcitorii artificiali. Dintre carbohidraţii acceptaţi sunt: nuci, legume, seminţe, fructe puţin dulci cum ar fi kiwi, ananas, mere şi fructele de pădure.