Frumuseţe de vedetă. Minola recomandă sporturile extreme pentru a avea un trup de invidiat
Divertisment · Vedete / De Iulian Ioncea, 22.03.2014

Vedetele au mare grijă de aspectul lor fizic, însă multe ţin secrete trucurile pe care le urmează pentru a arăta atât de bine.

Cântăreaţa Minola, artistă ce este sub contract cu casa de discuri Media Pro Music, a acceptat să le dezvăluie cititoarelor eva.ro cum reuşeşte să îşi menţină silueta şi cum îşi îngrijeşte părul.

eva.ro: Cum reuşeşti să te menţii în formă?

Minola: Sinceră să fiu, nu depun un efort susţinut, metabolismul mă ajută foarte mult. În familia mea nu a fost nimeni supraponderal niciodată, deci am gene bune. Cu greutatea nu stau deloc rău, însă tonifierea este cea care-mi dă bătăi de cap.

 
Ai ţinut vreodată o dietă? Ce a dat rezultate în cazul tău?

Da am ţinut, dar nu sunt omul dietelor. Timp de un an, am ţinut dietă cu curcan la grătar sau peşte, salate şi deloc carbohidraţi şi pâine. A funcţionat, însă mişcarea este esenţială. Trebuie să menţionez că eu am fost un copil care era în stare să mănânce numai pui, paste, cereale şi sandwich-uri.

Am descoperit plăcerea pentru arome şi mâncare foarte târziu şi acum sunt încă în acest proces. Eu mâncam pentru că trebuia să trăiesc, nu pentru că-mi plăcea. Acum am un meniu foarte divers, dar mai grav este că mănânc neechilibrat şi la orice ore.

 
Cât de des mergi la sala de fitness sau aerobic?

Pot să spun cât de des ar trebui să merg, respectiv de trei ori pe săptămână. Spre asta tind, dar la acest capitol simt că am nevoie de un antrenor care să mă pună la punct. Mai ales că-mi plac sporturile, mişcarea şi energia pe care o eliberez în acel timp de antrenament, însă am nevoie de un imbold serios. Atunci când ştiu că sunt evaluată corect, de un profesionist, intervine şi ambiţia.
 
Care sunt activităţile tale fizice preferate?


Snowboardul, înotul şi traseele cu bicicleta pe munte. Anul acesta îmi propun să încep orele de yoga şi să merg mai des la wakeboard. În plus, am încercat surfingul în Valdovino, Galicia, în 2012 şi mi s-a părut incredibil de solicitant şi de frumos în acelaşi timp. Satisfacţia pe care o ai când reuşeşti să te ridici pe placa de surf compensează efortul de a pătrunde valurile sau aşteptarea îndelungată a valului potrivit, care vine rar pentru începători.

Dacă vorbim de exerciţii fizice, voi prefera oricând abdomenele sau genuflexiunile. Îmi antrenez muşchii abdominali, fesierii, bicepsii femurali şi gambele, adică tot ce am eu nevoie acum.

 
Care este cel mai nonconformist truc de înfrumuseţare pe care îl foloseşti?

Folosesc sarea, bicarbonatul şi căpşunile pentru albirea dinţilor şi sucul de lămâie sau uleiul călduţ pentru întărirea şi albirea unghiilor.
           
Ce „regulă de aur“ ai în ceea ce priveşte îngrijirea tenului?

Am un ten dificil şi încă nu am găsit acea regulă de aur despre care vorbiţi. Mă demachiez în mod obligatoriu seara, îl curăţ cu apă tonică şi îl hidratez cu o cremă uşoară. Aceaşi curăţare şi hidratare o aplic şi dimineaţa, înainte de machiaj. De multe ori las tenul să respire şi renunţ la make-up, însă folosesc, pentru protecţia porilor, o cremă colorantă.

Tratamentele faciale sunt necesare periodic, la fel şi peeling-urile sau tratamentele abrazive. Ca regulă, caut să aleg produse hipoalergenice, fără parfum sau fără parabeni, dar nu sunt exagerată. Folosesc şi produse cosmetice care mi-au fost benefice.
 
Cum îţi menţii părul sănătos şi strălucitor?

Aici am multe de spus, persoanele cu părul creţ ştiu despre ce vorbesc. Este un păr cu personalitate şi, când spun asta, mă refer la faptul că stă cum vrea şi când vrea şi niciodată nu îl poţi aranja la fel. Ce mă bucură enorm este faptul că nu se îngraşă repede şi am posibilitatea unei multitudini de coafuri uşor de realizat doar prin câteva agrafe. Îmi place să-l port în fiecare zi altfel: afro, retro, o parte din el prins, elegant, prins la spate, îmi fac chiar şi codiţe împletite sauvage şi pare că am petrecut multe ore aranjându-l.

În ceea ce priveşte tratamentele, există un ritual. Folosesc şampon de două ori, apoi balsam sau mască, cu care stau 20 de minute. Ulterior, folosesc un ulei pentru a-l pieptăna, de obicei doar când e ud, iar la uscare folosesc difuzorul şi o cremă pentru părul creţ sau o spumă foarte uşoară. Totul durează cam o oră şi ceva.
 
Ce remedii cosmetice şi măşti pentru păr sau ten făcute în casă foloseşti?

Nu prea folosesc, pentru că presupun ceva timp în plus pe care îl am foarte rar. Într-o perioadă mă demachiam constant cu ulei de măsline. De asemenea, foloseam o mască din argilă, suc de lămâie şi o linguriţă de miere. Pentru păr, sunt foarte bune tratamentele cu ulei de ricin sau vitamina A. Pentru piele folosesc uleiul sau untul de cocos (nu îl fac eu, dar e natural) şi mai folosesc zaţul de cafea ca tratament abraziv, care lasă pielea foarte fină şi fără impurităţi.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro