Copiii prinților danezi au avut o vacanță în care distracția s-a împletit cu educația
Născută la 5 februarie 1972, în Australia, din părinți scoțieni, Mary Donaldson, Prințesă a Danemarcei, contesă de Monpezat, a urmat diferite școli din Houston, Texas și Hobart între anii 1974 și 1989. A absolvit Dreptul și Comerțul la Universitatea din Tasmania. În perioada 1995 - 2003 a lucrat în domeniul marketing și reclamă la firme ca DDB Needham, Young & Rubicam, Microsoft Business Solutions.


Mary l-a cunoscut pe Prințul Frederik la Sydney, la Jocurile Olimpice de vară din 2000. Ea s-a mutat în Europa în decembrie 2001 și, în timp ce lucra ca profesor de engleză la Paris, a vizitat Danemarca, unde a fost fotografiată participând alături de Frederik la câteva nunți și botezuri. Mary Donaldson și Prințul Moștenitor Frederik s-au logodit oficial la 8 octombrie 2003 și s-au căsătorit la 14 mai 2004, la Copenhaga. Reședința oficială a cuplului este Chancellery House, din Palatul Fredensborg, situat la 40 de kilometri nord de Copenhaga.


Parlamentul danez a adoptat o lege specială, numită Legea lui Mary, prin care i s-a acordat cetățenia daneză, o procedură standard pentru membrii străini ai familiei regale. Mary avusese două cetățenii, pentru Australia și Regatul Unit.
La scurt timp după intrarea în familia regală Mary a semnat un acord de căsătorie, similar cu cele semnate de socrul și cumnata ei. Acordul a fost actualizat la sfârșitul anului 2006. Detaliile documentului n-au fost făcute publice, însă se presupune că acestea privesc chestiuni financiare, statutul regal și drepturile asupra copiilor în caz de divorț.


În 2015, revista Hello! a desemnat-o pe prinţesa Mary a Danemarcei drept cea mai elegantă tânără personalitate regală, în urma unui sondaj realizat în rândul cititorilor. Ea le-a devansat pe Regina Maxima a Olandei și pe Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William al Marii Britanii.

Cunoscut pentru interesul deosebit pe care îl manifestă faţă de sport şi educaţie, Prințul Frederik (51 de ani) a mărturisit într-un interviu recent că pentru el căsătoria cu prinţesa Mary a reprezentat un moment de cotitură. Un sondaj publicat în vara anului trecut a arătat că 80% dintre danezi considerau că prinţul Frederik va fi un rege "foarte bun" sau "în principal bun". Acest procent marchează o uşoară creştere de popularitate a prinţului danez în comparaţie cu datele furnizate de un sondaj realizat în 2016.



Foto: Hepta, Daily Mail
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro