Dosar Eva. 5 vedete din România care au luptat cu depresia după ce au născut

Andreea Marin, susținută de Bănică Junior

Depresia lovește chiar și atunci când viața decurge perfect. Cunoscută ca una dintre cele mai populare vedete, Andreea Marin a recunoscut că au existat momente din viaţa sa în care nu înțelegea ce se întâmpla cu ea.

"Zâna" a povestit în 2011 că se trezea dimineața plângând fără motiv și că era cuprinsă de o "gheară" pe care nu putea să o stăpânească. Ea a fost victima unei depresii severe, însă pe atunci îl avea alături pe Ștefan Bănică, iar acesta a susținut-o și a mers cu ea la psiholog. "Când Mădălina Manole a murit, am conștientizat că ea a trecut, probabil, printr-o situație similară cu a mea, numai că eu am avut oameni lângă mine care m-au ajutat. Cel mai mult m-a ajutat soțul meu. Ștefan a mers cu mine la psiholog", a spus vedeta. "Nu e o rușine să ai o boală, nu e o vină. E pur și simplu o boală. La fel cum te doare o mână, te doare sufletul si poti avea probleme cu mintea. La mine s-a intamplat lucrul asta si daca nu as fi avut oameni in jurul meu care sa fi dat atentie bolii mele si sa o considere o posibilă boală ar fi putut eticheta simplu drept "moft". Depresia, netratată, nu se vindecă singură, ci evoluează. E păcat. Să le atragem atenția mamelor că există informații", a spus vedeta.

Andreea Marin a mărturisit că nu a dorit ca situația ei să fie cunoscută de opinia publică, dar a făcut această mărturisire pentru ca oamenii să înțeleagă că depresia este o afecțiune pe care foarte greu o depășești fără sprijinul cuiva. "Nu am vrut să ştie nimeni că am mers la psiholog. Eu nu vreau să mă plângă nimeni. Mama m-a învăţat că atunci când am o problemă, trebuie să zâmbesc. Bineînţeles, pe umărul celor dragi poţi să pui capul şi să plângi, însă nu trebuie să ştie toată lumea problemele mele. Cei care o judecă aspru pe Mădălina Manole pentru faptul că s-a sinucis, sau pe alţii, ar trebui să fie mai atenţi cu propria persoană. Depresia este o boală care ne paşte pe toţi, săraci sau bogaţi. Toţi putem să cădem pradă depresiei, să nu o identificăm la timp, să nu fim capabili să căutăm ajutor", a explicat ea la Antena 3. "Cei din jurul nostru pot să nu realizeze că suntem afectaţi de depresie. Pot să-ţi spună că ai tot ce-ţi trebuie, că nu-ţi lipseşte nimic. Şi au dreptate, însă ceva se întâmplă, ca o forţă care te cuprinde, ca o gheară care te strânge şi nu poţi să o stăpâneşti", a mai spus vedeta.
După divorț, Andreea Marin a declarat că nu-și permite să intre în depresie și că trebuie să fie puternică pentru fiica ei, Violeta.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro