Brad Pitt este alături de soţia sa în lupta acesteia împotriva cancerului
Vedeta hollywoodiană a aflat în 2013 că este purtătoarea genei BRCA1 care creşte cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar şi cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.

Mai puţin de 1% dintre femei poartă gena BRCA1 - pe care o are şi Angelina Jolie - sau gena BRCA2, care se aseamănă foarte mult cu prima.

Cumulat, aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins între 40% şi 90% şi sunt, totodată, asociate cu cancerul ovarian.


Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, opt membri ai familiei actriţei americane au murit în ultimii ani, înainte de a ajunge la vârsta a treia, din cauza unor gene care determină apariţia cancerului. Mama Angelinei Jolie, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. Mătuşa actriţei, Debbie Martin, a murit de cancer mamar în 2013, la vârsta de 61 de ani. O altă mătuşă, Stella Laws, şi o verişoară, Francine, au murit din cauza cancerului. Bunicul Rolland Bertrand a murit din cauza unui cancer la glandele salivare în 1985, la vârsta de 61 de ani, la fel ca unchiul ei Raleigh. Bunica Angelinei Jolie, Lois, a murit de cancer ovarian la vârsta de 45 de ani, iar străbunica ei, Virginia Gouwens, a murit din cauza aceleiaşi maladii la vârsta de 53 de ani.




Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro