Grupul de pe Facebook care o ura pe tânăra Stefani Germanotta a confirmat zicala "Cine râde la urmă râde mai bine"
Anii de colegiu n-au fost primii în care ea era ținta ironiilor. Părinții au înscris-o la Convent of Sacred Heart, o școală catolică, unde a făcut repede cunoștință cu răutățile colegilor. "Aveam sprâncenele mari, ca ale Evitei. Mă bronzam, aveam un bronz intens la școală și toți ziceau - de ce naiba ești așa portocalie, de ce-ți aranjezi părul așa, ești lesbiană? Uneori nici nu mă mai duceam la școală", a povestit vedeta în 2011, pentru revista Rolling Stone.


Ce nu te omoară va încerca din nou: Lady Gaga nu-și amintește ca agresiunile să fi încetat în timpul școlii. Dar asta a îndârjit-o mai tare și a ajutat-o să meargă înainte, orice ar fi. La 11 ani, a început să ia lecții de canto cu Don Lawrence, profesoara cu care a lucrat Christina Aguilera, și cu care a continuat colaborarea chiar și după ce cariera sa "a decolat". A luat lecții de pian și a urmat cursuri de actorie, iar aceste aptitudini aveau să o ajute să ia Oscarul.

Concentrată pe cariera sa muzicală, Stefani s-a înscris cu mari speranțe la NYU, Tisch School Of The Arts din New York, dar și-a asumat riscul și a renunțat la studii pentru a-și începe cariera muzicală. "Mi-am lăsat familia, am închiriat cel mai ieftin apartament pe care l-am găsit și am mâncat numai porcării până când m-a ascultat cineva", a povestit ea pentru New York Magazine.


La 19 ani, tânăra Germanotta credea că a dat lovitura cea mare când a semnat primul ei contract cu Def Jam Recordings, casă de discuri americană, deținută de Universal Music Group. Dar n-a fost să fie: după numai trei luni a fost anunțată că nu-i potrivită pentru ei. Ce greșeală!

Ca de fiecare dată, Lady Gaga a încasat-o și pe asta, a strâns din dinți și a continuat să-și încerce șansele. În 2008, iubitul ei de atunci, Rob Fusari, a dus-o la Interscope Records, casă de discuri deținută de Universal Music Group. Îi "rezolvase" să intre nu ca artistă, ci pentru un post de compozitor, dar a fost suficient pentru ea - atunci s-a născut o stea. A compus pentru mulți artiști, de la Fergie la Pussycat Dolls și chiar Britney Spears. Stelele s-au aliniat când ea a cântat o piesă, iar Akon a ascultat înregistrarea, i-a plăcut și i-a oferit un contract.


După nesfârșite ironii, Stefani a ajuns cântăreață și acum este și actriță. A fost nominalizată la 24 de premii Grammy și a câștigat nouă. În 2018 și-a făcut debutul la Hollywood cu ajutorul prietenului Bradley Cooper care a crezut enorm în ea și a câștigat un Oscar pentru superba piesă "Shallow". Iar în discursul din seara Oscarurilor nu i-a uitat pe cei care încearcă să-și găsească drumul spre glorie, muncind în anonimat. Cândva, Lady Gaga a fost ca ei și știe bine prin ce trec: "Dacă sunteți acasă și stați pe canapea și vedeți asta chiar acum, vreau să vă spun tuturor că e o muncă grea. Am muncit din greu mult timp și, știți, nu contează doar să câștigi... Contează să nu renunți. Dacă aveți un vis, luptați pentru el. Există o disciplină a pasiunii. Și nu contează de câte ori sunteți respinși sau de câte ori cădeți sau sunteți învinși. Contează de câte ori vă ridicați și aveți curajul de a continua", le-a transmis vedeta.



Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro