O întrebare delicată, pe care şi-o pun mulţi, de ani de zile, este „Cine sunt cei mai buni bucătari, femeile sau bărbaţii?“. Mulţi spun că cei mai buni bucătari sunt bărbaţii, însă noi nu am găsit încă un răspuns.
Luându-ne după gura lumii, am decis să-i luam la întrebări pe masculii din showbizul autohton, să vedem cât de buni bucătari sunt ei. Unul dintre cei care ne-a acordat un interviu despre gătit este cântăreţul Cristi Nistor, devenit celebru datorită show-ului „Vocea României“.
eva.ro: De când eşti pasionat de gătit?
Cristi Nistor: Sunt pasionat de gătit de mic copil. Am început să observ acest lucru datorită bunicii mele, mai ales din perioada copilăriei, când o ajutam să facă cele mai bune prăjituri din lume.
Când ai gătit pentru prima oară şi ce ai gătit atunci?
Am început să gatesc în adevăratul sens al cuvântului atunci când m-am mutat în Bucureşti. Ţin minte că am gătit o supă de ciuperci.
Ce bucătar celebru te inspiră?
Chef Florin Dumitrescu, doar stau cu chirie în apartamentul soţiei sale. (râde)
Care este mâncarea ta preferată?
În general sunt ok cu majoritatea tipurilor de mâncare, însă prefer mâncarea la grătar.
Ce ţi se pare că este cel mai uşor de gătit?
Cam orice e făcut la grătar.
Cât de des găteşti?
În ultima vreme am gătit destul de rar, fiind prins cu foarte multe activităţi, emisiuni, cântări. Însă, de fiecare dată când am ocazia, o fac cu mare placere.
Pentru cine găteşti de obicei?
Având în vedere că locuiesc singur, pentru mine. (râde)
Descrie-ne reţeta ta preferată.
Salamul de biscuiţi al bunicii mele:
500 g biscuiţi
500g zahăr
2 linguri bune de cacao
200 ml apă
250 g unt
1 sau 2 pachete de vanilie
Se iau 10 biscutiţi, se rupt în bucăţele, iar restul biscuiţilor sunt trecuţi prin maşina de măcinat sau robot. Apa se pune într-o cratiţă cu zahărul şi cu lingurile de cacao (care se pot da prin sită).
Compoziţia se fierbe şi rezultă un sirop, apoi se adaugă nuca taiată bucăţi (stafide, alune etc). La final se pune untul şi se amestecă totul pentru a se omogeniza.
Se ia o folie care se unge cu unt şi apoi se pune din compoziţie peste celofanul uns. Se dozează cantitatea după preferinţe şi se răsuceşte la ambele capete, după care se pune la rece.