Priscilla și Elvis Presley, în ziua nunții lor, 1 mai 1967
Elvis Aaron Presley este considerat unul dintre cei mai importanţi artişti ai secolului al XX-lea. Supranumit ”Regele rock and roll”, Elvis Presley a inclus în piesele sale influenţe country şi rhythm & blues, iar albumele sale s-au vândut în aproximativ un miliard de exemplare pe plan mondial. A jucat în peste 30 de filme şi a câştigat numeroase trofee, inclusiv trei premii Grammy.

Elvis Presley este considerat artistul a cărui muzică a cunoscut cele mai mari vânzări din toate timpurile, iar în 2016, revista Forbes l-a plasat pe locul al patrulea între celebritaţile care aveau cele mai mari venituri la momentul decesului, cu 27 de milioane de dolari.


Vocea şi stilul său, combinaţia de rhythm & blues, country şi gospel, sfidarea barierelor sociale şi rasiale ale timpului său, mişcările de dans au făcut din Elvis fantezia a milioane de femei şi o sursă de inspiraţie pentru toţi muzicienii care s-au lansat după - de la The Beatles şi The Rolling Stones până la Bruno Mars, notează News.ro. Conservatorii l-au criticat pentru ritmul, dansul şi depăşirea barierelor rasiale ale momentului.

În ultimii ani, starea lui de sănătate s-a deteriorat, însă starul a cunoscut o revenire pe scenă prin seria de concerte din 1970, în care a apărut pentru prima dată în celebrul costum alb cu paiete.


Câţiva ani mai târziu, Elvis Presley era obez şi dependent de medicamente, şi trăia retras. A susţinut ultimul concert pe 25 iunie 1977, iar pe 16 august 1977 a fost găsit mort în baia casei sale din Memphis. Cauza oficială a decesului a fost atacul de cord.


Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro