Teoria şocantă emisă de Bank of America: Sunt 50% şanse să trăim în Matrix!

Divertisment / 19.09.2016

Lumea în care trăim ar putea fi o simulare computerizată, se arată într-o notă pe care Bank of America a transmis-o investitorilor. Pe ce se bazează această teorie?

Lumea noastră nu este reală. Este un joc pe computer extraordinar de bine realizat, conceput de cel mai bun programator - Dumnezeul pe care îl venerăm toţi, la care ne închinăm oricum îl numim şi care are grijă de noi, pentru că el a scris codul sursă, ADN-ul, şi el decide tot ce se întâmplă, tot ce gândim şi simţim.
Această teză extravagantă are tot mai mulţi adepţi la nivel mondial şi chiar unii cu poziţii importante. Elon Musk, de pildă, avangardistul inginer, inventator, antreprenor, investitor și programator canadiano-american, a spus-o în repetate rânduri: suntem, probabil, personajele unei imense simulări, dar nu vor putea afla niciodată asta. Acum, teoria lui este îmbrăţişată şi de conducerea Bank of America şi oricât de fantasmagorică ar părea, este evident că atrage atenţia prin ineditul său şi prin posibilităţile pe care le deschide.


Suntem sau nu într-un Matrix din care ne este imposibil să ne trezim? Ei bine, simplul fapt că ne îndoim de lumea noastră ar trebui să ne dea de înţeles că nu, nu trăim în Matrix. Dar faptul că ne îndoim şi ne punem întrebări despre cine suntem şi despre lumea noastră nu exclude complet această ipoteză.

În trilogia cinematografică a fraţilor Wakowsky, personajul principal, Neo, interpretat de Keanu Reeves, descoperă că trăieşte într-o realitate simulată, în care nimic din ceea ce vede şi simte nu este adevărat. Oamenii erau conectaţi la maşinile care preluaseră controlul şi le foloseau creierele, proiectându-le iluzia unei existenţe adevărate. Bank of America susţine că scenariul acestui film poate fi real şi că sunt 50% să trăim într-un Matrix.


Deşi pare o teorie a conspiraţiei, Bank of America a transmis o scurtă notă către investitorii săi, prezentându-le această posibilitate, relatează publicaţia Business Insider, citată de Daily Mail. "Mulţi cercetători, filosofi şi lideri ai mediului de afaceri cred că există între 20 şi 50% şanse ca oamenii să trăiască într-o lume virtuală, o simulare computerizată", se arată în nota citată de cotidianul britanic, potrivit căreia teoria a fost dezbătută într-o dezbatere organizată de Muzeul American de Istorie Naturală. "Argumentul este că noi am ajuns deja să creăm simulări fotorealistice 3D la care pot participa simultan milioane de oameni. Este de înţeles că având la îndemână avantajele inteligenţei artificiale, a realităţii virtuale şi puterea supercomputerelor, membrii unor viitoare civilizaţii au decis să creeze o simulare a înaintaşilor lor", se arată în nota emisă de Bank of America.


Deşi cercetătorii care susţin această ipoteză spun că ar fi o realitate descurajantă, ei nu ştiu dacă există o cale de ieşire din această simulare. Conform Daily Mail, nu sunt clare motivul pentru care Bank of America a transmis această notă şi care ar fi implicaţiile ei pentru investiţiile instituţiei.
  • xyz, miercuri, 21.09.2016 16:19
    daca

    In primul rind ca nu Banca Americii a emis aceasta ipoteza. Cine vrea sa se informeze, o face, cine nu, maninca rahatul din sursele oficiale, se considera dashtept si poate dormi linistit ca guvernul vegheaza, of course. Traim intr-o simulare virtuala, asta e adevarul. Restul sint minciuni sfruntate bune pentru dobitocii dispusi sa le creada.

  • Claudiu, miercuri, 21.09.2016 08:09
    destin

    Daca luam in calcul ca fiecare dintre noi are un destin atunci au dreptate, traim intr-un univers cu o evolutie definita. Interesant ar fi sa descoperi codul sursa ,ar fi ca o calatorie in timp,ai putea modifica anumite functii modificand trecutul si viitorul.

  • ivghenila, marţi, 20.09.2016 12:35
    Lumea simulata

    Suntem niste idioti pentru ca ne pierdem timpul cu elucrubratiile unor bezmetici!

  • Vasilica dela Bucale, luni, 19.09.2016 20:34
    Bravo, si la mai mare!

    Orice inepţie e mai bună decât nimic. Fă-te că eşti deştept. Se prinde la gură cască!

  • ioana, luni, 19.09.2016 19:26
    pfoaaaaa.....

    da deci suntem ffff avansati noi oameni,am ajuns pe luna,stim tot despre stele,univers,boli,suntem fiinte inteligente,destepte,daaa daaa si mos craciun exista ,el vine din america ,oamenii de stiiinta platitii de banci bineinteles ca sunt spiridusii lui mos craciun.

  • Alexandru AMOQ, luni, 19.09.2016 18:46
    Tinutul Secuiesc

    Nu cred ca este o gafa a d-lui Klemm...Vom vedea.

  • patrocle, luni, 19.09.2016 16:56
    ...

    virtuala sau nu, facem parte din acelasi univers. e greu de crezut ca tot ceea ce exista in univers (nu doar cel stiut de noi) sunt doar spatiu, galaxii, stele, planete etc.

  • Cristi, luni, 19.09.2016 14:13
    Lumea virtuoasa

    Si exista tot in proportie de 50% posibilitatea ca Bank of America sa se insele.Credeti ce va convine ca tot bine este. :)))

  • sanziana, luni, 19.09.2016 13:18
    viata ca vis

    Chestiile astea sunt vehiculate de sute de ani. Sunt teme repetitive ale umanitatii, care incearca sa gaseasca raspunsuri. Gasim idei din astea la Shakespeare, Schopenhauer, Pedro Calderón de la Barca, si tot asa... "Uitasem insa ca tot ce nu e posibil obiectiv e cu putinta in mintea noastra si ca, in urma, toate cate vedem, auzim, cugetam, judecam nu sunt decat creatiuni prea arbitrare a propriei noastre subiectivitati, iar nu lucruri reale. Viata-i vis." Mihai Eminescu, Geniu Pustiu

  • Cardei Petru, luni, 19.09.2016 12:18
    Lumea virtuala

    Romania sau Tinutul Securesc este un exemplu foarte bun de simulator statal ! Plecand de la cuvintele parca prevestitoare ale lul Caramitru " Fa-te Mircea ca lucrezi...." si continuand cu "aflarea in treaba " ca o caracteristica a romanilor, de care vorbeste Petre Tutea .... analizati si veti vedea in ce masura Romania este un simulator statal...avnd cu totul alte roluri pe scena lumii, decat cele care ni se servesc in media...

  • Horia, luni, 19.09.2016 11:35
    Lumea virtuala

    Chiar daca lumea noastra este virtuala, important este sa fim sanatosi si sa avem ganduri bune...

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro