Un mic dejun sanatos = imbunatatirea performantei mentale si fizice
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, fiind esential ca acesta sa contina alimente naturale si hranitoare pentru a furniza organismului energia necesara pentru intreaga zi.
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, fiind esential ca acesta sa contina alimente naturale si hranitoare pentru a furniza organismului energia necesara pentru intreaga zi. Studiile recente au aratat ca un mic dejun sanatos asigura un aport important de vitamine si minerale, o mai buna performanta mentala, mai multa rezistenta pentru exercitiile fizice si un nivel de colesterol scazut.Un studiu mentionat de NESCAFÉ, realizat de cercetatorii de la University of Health Sciences din Chicago a relevat efectele unui mic dejun natural asupra starii de spirit, satietatii si performantei mentale. La studiu au participat 40 de persoane adulte cu greutati normale, care luau in mod obisnuit micul dejun.
In cadrul experimentului, o treime dintre participanti nu au luat micul dejun, iar restul au consumat alimente cu valoare calorica totala de 400-500 calorii. Participantii au fost testati la 30 de minute si la 2 ore dupa micul dejun, iar rezultatele au confirmat asteptarile specialistilor, si anume faptul ca cei care au luat micul dejun nu au resimtit senzatia de foame, nu au avut stari de oboseala si iritabilitate si au demonstrat o mai mare putere de concentrare.
De asemenea, o cana de cafea solubila bauta dupa micul dejun contribuie la imbunatatirea capacitatii de concentrare, cafeina prezenta in cafea marind viteza de procesare a informatiilor
Cafeaua solubila este 100% naturala si pura, oferind numeroase beneficii pentru sanatate si asigurand o stare de bine, important este ca aceasta sa fie consumata dupa masa si sa se pastreze un consum moderat de 2-3 cani de cafea pe zi.
Calitatea alimentelor incluse in micul dejun este, de asemenea, un factor important. De aceea, este recomandat ca micul dejun sa includa produse naturale din toate grupele alimentare oferind un aport optim de proteine, carbohidrati si fibre, lipide, respectiv vitamine si minerale. Astfel, este recomandat ca la masa de dimineata sa se consume fructe si legume proaspete sau preparate ca sucuri naturale, fara adaos de zahar, cereale integrale, peste sau produse lactate.
In ciuda tuturor avantajelor unui mic dejun sanatos, din ce in ce mai multe persoane sar peste prima masa a zilei, motivele invocate fiind lipsa timpului de preparare si consumare a mesei.