Marti, 5 februarie, la restaurantul Bucatarasul cel Dibaci s-a desfasurat evenimentul de lansare a proiectului de responsabilitate sociala intitulat “Descopera traditiile culinare romanesti!”. În cadrul evenimentului de lansare a avut loc o prezentare a partenerilor proiectului si a pensiunilor din Bucovina, urmata de o degustare a retetelor traditionale.
Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea COLLADA si Pensiunea Liliana. Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar, www.chefbuzu.com. Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat în perioada februarie – noiembrie 2013. Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook.
Varza cu taitei de casa (reteta pentru 10 portii)
Ingrediente
Faina 1,000 kg
Oua 0,200 kg – 4 oua
Varza alba dulce 2,500 kg
Untura 0,250 kg
Piper 0,005 kg
Sare 0,050 kg
Produs finit taitei cu varza: 0,300 kg
Valori nutritive:
- Protide: 16,13
- Lipide: 23,28
- Glucide: 76,60
Valori energetice: Calorii: 594,93.
Din faina, oua, apa si sare se pregateste coca de taitei, care apoi se intinde in foi, se lasa sa se zvinte, se ruleaza sul si se taie in fasii subtiri de 1 cm latime. Taiteii se cern si se fierb in apa clocotita cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se racesc in apa rece si se strecoara bine.
Varza se toaca marunt, se sareaza, se freaca bine, se stoarce si se caleste in untura incinsa. Dupa ce varza se caleste, se adauga taiteii, piperul si se asezoneaza dupa gust. Preparatul se serveste cald.