Tenorul Vlad Mirita si baritonul Iordache Basalic au adus bucurie micutilor de la Spitalul Marie Curie
Divertisment · Stiri / 18.12.2015

Tenorul Vlad Mirita si baritonul Iordache Basalic au plănuit să-l ademenească pe Moș Crăciun în amfiteatrul spitalului Marie Curie, cu un concert de colinde fermecate.

Cei doi au petrecut după amiaza zilei de 16 decembrie alaturi de micuții pacienți din secțiile de oncologie și ortopedie ale Spitalului Marie Curie. Cele câteva ceasuri pline de zâmbete au fost rezultatul primului pas al campaniei umanitare „Împreună dăruim aripi de bucurie”, inițiată astăzi de Sun Plaza.

Inițiativa “Împreună dăruim aripi de bucurie” continuă în perioada 18 decembrie 2015-31 ianuarie 2016 în incinta centrului comercial  Sun Plaza. Cei care doresc să îi sprijine pe copiii internați în Spitalul Marie Curie sunt invitați să depună donații în bani în urna special amenajată.  Totodată, donațiile pot fi făcute direct către pentru campania socială “Împreună dăruim aripi de bucurie”, în contul

RO49BPOS85202606441RON01.

Cei doi artisti au acceptat sa vorbeasca despre campania "Împreună dăruim aripi de bucurie”.

De ce ati ales sa va implicati in aceasta campanie?


Tenorul Vlad Mirita: E un gest firesc, mai ales in timpul Sfântului Post al Nasterii Domnului. Am primit cu bucurie invitatia, si am considerat-o o oportunitate totodata. Oportunitatea de a face o fapta buna si de a primi o lectie de viata!

Baritonul Iordache Basalic: Consider si sustin cu tarie ca trebuie sa ne implicam cat mai mult in ajutorarea copiilor cu probleme de sanatate. Este un act uman si de iubire al aproapelui.Multumesc celor care m au invitat si mi-au oferit oportunitatea de a vedea acesti copii minunati, unii dintre ei reale talente.

 
Cum a fost ziua alaturi de copiii de la Marie Curie? Ce v-au transmis?

Vlad Mirita: A fost emotionant. Noi sigur ca a trebuit sa pastram un ton pozitiv, sa-i incarcam pe copii si pe parinti cu speranta si cu o stare de bine. Totusi au fost momente in care tristetea unor ochi sau anumite gesturi, ne-au coplesit. E util pentru oricare dintre noi sa dam o tura prin spital ca apoi sa constientizam cat de importanta este sanatatea....cu care ne-am obisuit si pe care uitam s-o pretuim.

Iordache Basalic:
Am petrecut cred, 4-5 ore in spitalul Marie Curie care pentru mine personal n au fost de ajuns...s au scurs prea repede.Am incercat impreuna cu Vlad sa aducem o licarire de lumina in sufletele acestor micuti, cantandu le colinde de Craciun, povestind, dandu le daruri precum carti si jucarii dar si speranta ca se vor insanatosi cat mai repede si vor merge acasa.

Cat de necesare credeti ca sunt aceste campanii?

Vlad Mirita: Sunt foarte necesare! Pentru ca se creaza momente de suspensie ...copiii uita pentru cateva momente ca au o problema de sanatate. Iar noi ne antrenam spiritul facand un exercitiu de comuniune.

    
Iordache Basalic: Daca omenirea nu poate trai pe Terra fara oxigen...atunci pot sa spun ca, aceste campanii de binefacere si intr-ajutorare sunt ca aerul...doar asa putem trage un semnal de alarma si nu numai, ca acesti copii nu sunt singuri pe planeta aceasta ci respira impreuna cu noi!
 
Credeti ca artistii din Romania ar trebui sa se implice mai mult in astfel de campanii?

Vlad Mirita: Sunt multi artisti care se implica. Foarte putini cred ca refuza sa participe la asemenea actiuni si asta atunci cand programul e deja facut si nu gasesc o fereastra in agenda. Artistii in general sunt predispusi la a fi mai sensibili pentru ca artistul lucreaza cu stari, si totodata este un fin receptor al starilor celor din jur. Sigur ca expunandu-te, te impregneaza povestile cu care intri in contact.

Iordache Basalic: O daaaa. Artistii muzicieni sunt ambasadorii cantecului si nu numai...si aici as dori sa ma refer nu numai la cantareti ci la intreaga tagma artistica din Romania.Ei pot transmite mult mai usor semnalele acestor campanii organizate de oameni cu suflet!

Spitalul clinic de urgență pentru copii Maria Sklodowska Curie are o capacitate de 473 de paturi și tratează pacienți cu patalogie gravă și foarte gravă din întreaga țară. 22611 de copii au trecut pragul Spitalului Marie Curie în 2014, pentru a fi tratați. Iar în foarte multe cazuri, diagnosticul a fost neiertător: cancer – boala care răpește, an de an, bucuria a peste 500 de copii români. 

În țara noastră, rata medie de vindecare a micuților bolnavi este de 30-60%, în funcție de specificul bolii. Iar vindecarea depinde adesea nu doar de dedicarea medicilor, ci și de accesul la medicamente costisitoare, de consiliere psihologică, de un stil de viață supus unor reguli stricte, care împovărează peste măsură familia copilului bolnav, atât financiar, cât și emoțional. Din fericire, depistat la timp și tratat corect, cancerul la copii răspunde mult mai bine la tratament decât la adulți, în ciuda diagnosticării mult mai dificil de realizat.


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro