Ion Caramitru și Horațiu Mălăele își reiau dialogurile pe scena Sălii Studio a Teatrului Național din București! La trei ani de la premiera spectacolului „Caramitru-Mălăele Câte-n lună și în stele”, timp în care protagoniștii au fost aplaudați atât în țară cât și în Capitală, și au jucat chiar și câte două spectacole cu casa închisă în aceiași zi, cei doi actori au un cadou de Crăciun pentru iubitorii de teatru. Pe 23 decembrie, la ora 20.00, Caramitru și Mălăele vă dau întâlnire la TNB. Sala Studio, care are o capacitate de 540 de locuri, a fost proaspăt renovată și își așteaptă cu nerăbdare spectatorii.
Pentru acest spectacol s-au pus în vânzare bilete la următoarele categorii de preț: 80 lei (categoria I), 100 lei (categoria VIP), acestea pot fi achiziționate de la Teatrul National Bucuresti, Teatrul Elisabeta, Unirea Shopping Center (etaj 2) si online pe bilete.ro, vreaubilet.ro, bilet.ro sau in oficiile Postei Romane si in magazinele INMEDIO si Germanos semnalizate Bilete.ro.
De la Shakespeare la Topârceanu, de la Nichita, la Marin Sorescu, Ion Caramitru îi răspunde cu inteligență și subtilitate unui partener vulcanic, irezistibil în rolurile comice, impresionant în cele dramatice - Horațiu Mălăele.
"Horațiu Mălăele este cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani. O personalitate complexă ca actor, ca regizor de teatru și ca regizor de film mai nou", spune Ion Caramitru, explicând de ce și-a dorit să-l apropie pe Mălăele de Teatrul Național din București. Admirația este reciprocă: "Marele artist Caramitru este alcătuit dintr-un material maleabil și ductil, ce poate lua forma oricărui act artistic de interes public", spune Horațiu Mălăele.
„Arbitru” al duelului de cuvinte va fi, la voce și violoncel, muzicianul Adrian Naidin. Deși are o educație orientată spre clasic, violoncelistul Adrian Naidin a experimentat și alte limbaje muzicale, de la jazz-ul contemporan, până la world music sau pop. În etno-jazz a strălucit încă de la prima încercare, în grandiosul spectacol “Damian’s Fire”, montat de Damian Drăghici în 2001 la București. Este compozitor de muzică de scenă, confirmat, printre altele, în colaborările cu compania de teatru Alekton din Atena.
Dar cine poate descrie mai bine acest spectacol decât cei care au fost în sală?
Ana B. (37 de ani, București): „Sunt doi actori fabuloși. Văd spectacolul a 4-a oară. De fiecare dată plec de la sală cu bateriile reîncărcate. O porție sănătoasă de râs nu strică niciodată. Iar Adrian Naidin este un balsam pentru suflet”.
Victor Mustea (41 de ani, București): „Sunt doi actori geniali. Eu nu i-aș fi văzut jucând vreodată împreună. Separat îmi plac amândoi, dar mi se par atât de diferiți… Am mers la primul spectacol din curiozitate, vroiam să văd ce iese. Mi-a plăcut! Acum îi văd pentru a 9-a oară și am să merg în continuare de câte ori am ocazia pentru că nu se repetă. Este un spectacol viu în care cei doi actori improvizează mult”
Ligia Stoican (32 de ani, București): „Un spectacol genial, aidoma protagoniștilor! Mă uit la ei trei pe scenă și realizez cât de important este să faci în viață ceea ce îți place, să-ți găsești menirea. Ce înseamnă să te naști cu un talent și să-l cultivi! Felicitări pentru spectacol!”
Mihaela Dan (40 de ani, București): „După o săptămână grea la muncă, spectacolul acesta este ca o gură de oxigen. Poezia, terapia prin râs fac minuni pentru mine. Iar Naidin dă un farmec deosebit spectacolului”.
Georgeta Petrescu (49 de ani, București): „Am râs cu bucurie și lacrimi, m-a emoționat poezia și muzica lui Naidin (sunetele asemănătoare buciumului m-au surprins plăcut) . Mi-ar fi plăcut sa-l aud mai mult! Din păcate nu am mai prins cărțile domnilor Caramitru și Mălăele, dar m-am bucurat ca i-am văzut și ascultat. Erau mulți tineri în jurul meu și mă întrebam cât înțeleg din poezia lui Sorescu: '1,2,3...mai întâi tu"… dar e bine să asculte. Va mulțumesc!”