Sergiu Nicolaescu, internat în spital
Divertisment · Stiri / 26.12.2012

Regizorul, în vârstă de 82 de ani, a fost internat în Spitalul Elias din Capitală, în urma fisurării unor coaste, el putând fi supus, miercuri seară, unei intervenţii chirurgicale pentru o suferinţă pulmonară, au declarat surse medicale pentru Mediafax.

Sergiu Nicolaescu a căzut în urmă cu o săptămână în timp ce se îndrepta spre garajul său, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste. "Am alunecat şi am căzut pe gheaţă, atunci când voiam să merg spre garaj! Am căzut pe spate şi mi-am rupt câteva coaste, dar nu-mi fac griji, pentru că nu este prima dată când mi se întâmplă. Acum trebuie să stau în pat până se lipesc la loc, pentru că se ştie că se refac mai greu!", a declarat regizorul.

Starea de sănătate a regizorului s-a înrăutăţit în ultimele zile, aşa că a fost internat din nou miercuri seară. Medicii, care îi vor face o serie de analize fostului senator, spun că poate fi vorba fie de o acumulare de lichid în plămâni, fie una dintre coastele rupte i-a penetrat unul dintre plămâni.

Surse medicale au precizat, pentru Mediafax, că regizorul se afla miercuri în Secţia de chirurgie toracică, urmând a fi supus unei intervenţii din cauza unei suferinţe pulmonare generate de traumatismul toracic.



Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist şi producător de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Cu mâinile curate" (1972), "Osânda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Mărin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985), "Mircea" (1989), "Coroana de foc" (1990), "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "15" (2005), "Supravieţuitorul" (2008).

Dacă filmul "Orient Express" a fost cea mai vizionată premieră românească a anului 2004, probabil că cea mai impresionantă producţie semnată de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost "Mihai Viteazul" (1979), cu Amza Pellea în rolul principal - creaţie de referinţă în istoria filmului românesc, notează agenția Mediafax.


Printre cele mai recente filme ale sale se numără "Ultimul corupt", lansat la începutul acestui an şi care este o continuare a lungmetrajului "Poker" (2010).

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima dată parlamentar în 1990, pe listele FSN, iar în actuala legislatură a încheiat al cincilea mandat în Parlament. Singura legislatură în care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008. Nicolaescu a fost membru al Comisiilor de cultură din Senat în fiecare legislatură şi a deţinut preşedinţia comisiei în actuala legislatură. El s-a numărat, totodată, printre cei care au luat parte la Revoluţia din 1989.

La finalul mandatului său de senator, Sergiu Nicolaescu a adresat un mesaj emoţionant de la tribuna Senatului: "Vreau să vă mulţumesc pentru aceşti patru ani minunaţi pe care i-am petrecut împreună, în care dumneavoastră mi-aţi dăruit stimă şi consideraţie, simţăminte pe care şi eu vi le datorez. Mai am puţini ani de trăit şi mi-am dorit să-i termin în profesia mea, pentru acest lucru nu am participat la alegeri. Vreau să vă spun un sincer «La revedere!» şi vreau să vă spun în acelaşi timp «La mulţi ani!» şi sărbători fericite".

 

Foto: Mediafax

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro